Evenimentele culturale ale acestui week-end, pe scenele constănțene


În acest sfârșit de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă două evenimente culturale deosebite.
Sâmbătă, 20 februarie 2021, de la ora 19:00, spectatorii iubitori de balet și dans modern sunt invitați la un spectacol conceput de soții Monica și Horațiu Cherecheș - „L’heure D’or De Paris”. Pașii de dans vor fi însoțiți de un colaj din lucrările marilor clasici şi chansonete
Soliști: Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu, Marius Eftimie. Soliști balet: Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Mihai Pîslaru, Cătălina Iliescu, Ryan Brown, Diana Porfireanu, Oana Dincă, Mizuki Kubota.


Duminică, 21 februarie 2021, de la aceeași oră 19:00, soliștii Teatrului „Oleg Danovski” vor da viață operei în două acte „Flautul Fermecat”, de W.A. Mozart. Regia artistică: Ștefan Munteanu. Scenografie și costume: Adriana Urmuzescu. Soliști: Doru Iftene, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Georgiana Medeleanu, Constantin Acsinte, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Lucia Mihalache, Maria Cernat, Magda Marcu, Gabriela Dobre, Anton Zidaru București, Iulia Stănei, Cătălina Postolache, Elena Păunescu, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Adrian Bădilă, Mădălin Băldău, Cristian Parmac, Petre Bulgaru. Dirijor Radu Ciorei. Maestru cor Adrian Stanache
Regulamentul și informațiile pentru spectatori în contextul COVID-19 este disponibil pe www.tnobconstanta.ro/bilete
 

„Jocuri în curtea din spate” și „Meciul de comedie”, la Teatrul de Stat

Astă-seară, de la ora 19, cu „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, actorii Teatrului de Stat vor încerca să transmită tensiunea unui caz real, petrecut în Israel relativ recent, printr-un spectacol foarte intens și emoționant, nerecomandat minorilor sub 14 ani.
Traducerea textului îi aparține Adei-Maria Ichim, scenografia este realizată de Răzvan Bordoș și lighting design-ul, de Cristian Niculescu.
Pentru că este un spectacol neconvențional, în care publicul, puțin numeros, se află pe scenă, foarte aproape de spațiul de joc, iar precauțiile impuse de pandemie ne obligă să reducem încă și mai mult numărul de locuri, spectatorii vor putea să-l vadă și sâmbătă, 20 februarie, la aceeași oră.
În distribuție: Cristiana Luca și Ecaterina Lupu (care joacă, alternativ, același rol), Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.


Duminică, 21 februarie, de la ora 19, „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu, va readuce zâmbetul pe fețele spectatorilor care vor alege să ia loc în fotoliile Teatrului de Stat. Un spectacol de improvizație pe care îl puteți vedea iar și iar, pentru că nu vă veți plictisi. Nu are un scenariu și nu are un deznodământ cunoscut, pentru că spectatorii sunt cei ce dau ideile pe care actorii improvizează. Și tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă este câștigătoarea meciului.
În distribuție: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai, Vlad Lință. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Mădălin Nicolae Mușat, care improvizează și el o muzică adecvată poveștilor inventate de actori.

Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu.
Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție – nebulizarea spațiilor și distanțarea atât în timpul accesului și ieșirii, cât și în timpul reprezentațiilor.
************
Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța - Bulevardul Ferdinand Nr. 11
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Zeci de mesaje de condoleanțe

07 Mar 2021 3342

#citeșteDobrogea In Memoriam Jean Badea. Astăzi ar fi împlinit 85 de ani

03 Mar 2021 2005

UPDATE Teatrul „Oleg Danovski” Concertul simfonic din această seară a fost reprogramat pentru luna martie

26 Feb 2021 2547

Constanța Programul teatrului ”Oleg Danovski” în acest weekend

10 Feb 2021 2248

Artiștii constănțeni se întorc pe scenă. La Teatrul „Oleg Danovski”, chiar din această seară

05 Feb 2021 2777

Reacția managerului Daniela Vlădescu, la primirea Ordinului „Meritul cultural” „Îi felicit pe toți cei care au slujit cu dăruire și talent această instituție de tradiție și de prea mult timp încercată”

19 Jan 2021 2534

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis

15 Jan 2021 1258

Luați loc în fotoliul de acasă! E premieră la Teatrul de Stat – spectacol-lectură „Copilul acesta”

08 Jan 2021 2689

A cântat și la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Doliu în lumea muzicii. Un celebru tenor s-a stins din viață

26 Nov 2020 1457

Concursul "Constanța International Competition-Festival for Young Pianists", la a treia ediție. Iată câștigătorii!

05 Nov 2020 1007

Șase spectacole ale Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului au fost anulate Directorul Daniela Vlădescu speră în derogări pentru repetițiile la cele două premiere

04 Nov 2020 3523

Daniela Vlădescu despre ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului „Vom porni aventura cea mai aventuroasă”

31 Oct 2020 4280

Teatrul "Oleg Danovski" anunță ediția a 46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

29 Oct 2020 2985

#DobrogeaDigitală In memoriam Oleg Danovski, legenda vie a baletului românesc

21 Oct 2020 2717

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 3811