Familia Manoleanu va susține la Constanța recitalul „Cele mai frumoase lieduri, în familie!”

Sursă foto: Familia Manoleanu

Duminică, 2 iunie 2024, de la ora 15:30, Muzeul de Artă Constanța găzduiește recitalul susținut de familia Manoleanu – Bianca Manoleanu, Stanca Manoleanu și Remus Manoleanu – intitulat „Cele mai frumoase lieduri, în familie!”.
 
Bianca și Stanca Manoleanu sunt solistele, iar Remus Manoleanu este la pian.
 
În program sunt incluse lucrări ale unor compozitori precum: Franz Schubert, Hugo Wolf, Henri Duparc, Maurice Ravel și Benjamin Britten.


 
Despre Bianca Luigia Manoleanu
 
Ea a aprofundat repertoriul de lied universal și românesc, urmând linia repertorială a profesoarei sale, Emilia Petrescu.
 
Colaborează cu orchestrele filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară, susţine numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase formaţii în Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Belgia, Marea Britanie, Japonia cu un bogat repertoriu  vocal-simfonic din creatia lui G.F.Handel, Joseph Haydn, L.van.Beethoven,W.A. Mozart, Ch.Gounod, G.Verdi.
 

În 2006, susţine ca solistă a ansamblului Romanian Baroque Orchestra sub conducerea lui Alison Bury  un lung turneu de concerte la Londra, Paris, Bruxelles, Luxemburg, Amsterdam.
 
Duo-ul Bianca şi Remus Manoleanu devine binecunoscut în ultimii ani, prin turnee efectuate în: Olanda, Germania, Japonia, America, Ungaria, Siria. Creaţia contemporană de lied românesc reprezintă o prioritate. Sustine numeroase recitaluri cu prime auditii romanesti si lucrari contemporane din repertoriul universal.

 
După anul 2000 este prezentă cu recitaluri de muzică românească în toate ediţiile Festivalului George Enescu la Bucureşti.
 
Este membră fondatoare, alături de Remus Manoleanu,  și președinte al Fundaţiei Culturale BIANCA, ce are ca scop principal promovarea muzicii românești. Începând cu anul 2017 a inițiat Concursul  Național OPERA START. În anul 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român.. În 2011 i s-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer. În anul 2013 a primit „Premio alla cultura” în cadrul Festivalului de Muzică Sacră de la Novara, Italia.
În paralel activează ca profesor universitar doctor la Departamentul de Canto si Artele Spectacolului Muzical din UNMB.
 
Despre Stanca Maria Manoleanu
 
Născută într-o familie de muzicieni, începe studiul pianului la vârsta de 6 ani, debutează în viaţa artistică în recitaluri şi concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din Timişoara şi Bacău, obținând pe parcursul evoluţiei sale muzicale numeroase premii la concursurile de specialitate. Este licenţiată în Interpretare Muzicală, specializarea pian, absolvind ulterior un masterat în arta vocală din cadrul UNMB sub indrumarea maestrei Eleonora Enăchescu și un al doilea, la Haute École de Musique de Genève. În prezent este solista Operei Naționale București. A urmat cursuri de măiestrie susţinute de către mari personalităţi ale scenei lirice, printre care Giuseppe Sabbatini şi Renato Bruson la Accademia Musicale Chigiana di Siena, Barbara Hendricks în Gothenburg şi Anna Tomowa-Sintow la Academia Mozarteum din Salszburg. Debutul pe scena Operei Naţionale din Bucureşti este cu rolul Donnei Anna din opera Don Giovanni de W.A.Mozart, urmand roluri ca Micaela din opera Carmen  de G. Bizet, Suor Angelica din opera cu același nume de G. Puccini, Musetta din La Bohème, ș.a.
 
Este prezentă atât pe scenele naționale cât și pe cele internaționale (Düsseldorf, Roma, Geneva, Neuchatel, Amsterdam, Groningen, Berlin, Wiesbaden, Viena, București, Baia Mare Bistrița, Ploiești, Târgoviște, Constanța, Satu Mare, Arad, Timișoara, Craiova, Cluj Napoca, Brașov) cu un vast repertoriu de operă, vocal-simfonic și vocal-cameral.
 
Despre Remus Manoleanu
 
A absolvit Liceul de Muzică din Cluj-Napoca, clasa de pian a Valeriei Taban, formându-se în ambianţa de elevată preocupare pianistică şi artistică a familiei Ecaterina şi Maria Fotino. În anul 1972 a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti Facultateai de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. În același an a câştigat bursa naţională George Enescu și a urmat cursuri de specializare în Conservatorul P. I. Ceaikovski din Moscova (profesorul S. Neuhaus). A participat la numeroase festivaluri : Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin etc., a concertat curent  în România şi în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de nord, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Syria, Statele Unite etc.). A jucat de zeci de ori în Hamlet, la Teatrul Municipal „ Lucia Sturza Bulandra”, în regia lui Alex. Tocilescu, având rolul muzical (pianistic) al lui Hamlet. A înregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Română. I-au fost dedicate sau a cântat în primă audiţie absolută numeroase concerte pentru pian şi orchestră, piese pentru pian solo sau lieduri (cântece) pentru voce şi pian. A înregistrat muzică contemporană românească la Casa de Discuri Electrecord. Este Membru Fondator al Festivalului şi Concursului Naţional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea”- Slobozia, concurs inițiat și oranizat de Uniunea Criticilor și Redactorilor Muzicali Mihail Jora. În anul 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român.
 
Citește și:
Constanța culturală Concert conferință la Muzeul de Artă Constanța - „Enescu pe înțelesul tuturor“ 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța culturală Concert conferință la Muzeul de Artă Constanța - „Enescu pe înțelesul tuturor“

01 Jul 2021 2715

„Cele mai frumoase lieduri”, recital de excepție la Muzeul de Artă din Constanța

07 Jan 2019 2063

Arhiepiscopia Tomisului organizează un concert de muzică clasică

18 May 2016 1658