Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Sursa foto: Universitatea Ovidius Constanța



 
  • Pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizată de conf. univ. dr.  Emanuel Pârvu, de la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța, a fost selectată în competiția oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14 - 25 mai 2024.

„Competiția oficială de la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești să îți fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe « cărări », pe care, la un moment dat, o poți lua - de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere”, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Pârvu.



Din distribuția filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” fac parte actorii: Adrian Titieni (prof. univ. dr. și consultant artistic la Facultatea de Arte a UOC),  Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuta, Richard Bovnoczki, Alina Berzunteanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel. Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania, OTP Bank Romania, Conceptual Lab by Theo Nissim. Post-producția a fost asigurată de Chainsaw Europe Studio.


Scenariul peliculei este semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea de Silviu Stavilă, montajul de Mircea Olteanu, iar scenografia și costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

„Trei kilometri până la capătul lumii” este cel de-al treilea lungmetraj realizat de regizorul Emanuel Pârvu, după debutul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu) și lungmetrajul „Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

„Festivalul de Film de la Cannes reprezintă o platformă de prestigiu pentru regizori din întreaga lume, iar participarea colegului nostru, Emanuel Pârvu, evidențiază recunoașterea internațională a talentului și creativității în domeniul cinematografiei. Selectarea filmului în competiția oficială este o confirmare a excelenței și a contribuției semnificative aduse industriei cinematografice contemporane. Suntem mândri să îl avem pe Emanuel Pârvu ca reprezentant al talentului românesc la unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice din lume și suntem nerăbdători să urmărim succesul său în continuare! Felicitări și mult succes în competiție!”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte.

 
Citește și
 
 Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 323

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 348

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 514

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 461

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 559

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 514

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 629

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 316

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 687

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 439

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 393

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 363

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 423

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 427

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 642