Gabriel Dorobanțu, la ceas aniversar! Cântărețul de muzică ușoară a debutat pe scena Festivalului Mamaia

Sursa foto: wikipedia
  • Gabriel Dorobanțu împlinește mâine, 3 ianuarie, vârsta de 71 de ani
  • Cântărețul de muzică ușoară este originar din București și cunoscut îndeosebi publicului pentru șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică!”
 
Gabriel Dorobanțu împlinește mâine, 3 ianuarie, vârsta de 71 de ani.
 
Cântărețul de muzică ușoară este originar din București și cunoscut îndeosebi publicului pentru șlagărul „Hai, vino iar în gara noastră mică!”.
 
Gabriel Dorobanțu a absolvit Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din București, Secția umanistă, apoi Școala Populară de Artă, Secția Canto, la clasa Floricăi Orăscu.
 
El a fost membru al corului de copii la Palatul Copiilor, timp de șapte ani și a studiat în particular pianul cu Fromi Moreno și arta actoriei cu Tamara Scarlatos.
 
Gabriel Dorobanțu a participat, în anul 1980, la concursul „București 80” și a obținut Premiul al III-lea la secțiunea muzică ușoară, iar în anul 1981 a participat la Festivalul de Interpretare „Mărțișor” de la Dorohoi, unde a obținut trofeul „Mărțișor”.
 
Peste trei ani, Dorobanțu a debutat ca interpret de muzică ușoară la Festivalul Mamaia. La prima participare, Gabriel Dorobanțu a obținut mențiune la secțiunea „Interpretare” cu melodia „Ochii tăi” (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr.
 
La Festivalul Mamaia, el a mai obținut două premii la secțiunea „Șlagăre”, în anii 1987 și 1989.
 
De-a lungul timpului, a interpretat zeci de melodii sensibile, romantice, creații ale compozitorilor români sau cover-uri după șlagăre internaționale.

 
Câteva dintre cântecele pe care le interpretează sunt compuse de el.
 

Gabriel Dorobanțu a efectuat turnee de mare succes în țări precum: Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Belgia, Anglia, Republica Moldova, Israel, Spania, Kuweit etc.
 
În carieră a mai obținut premiile:
  • Premiul Uniunii Compozitorilor pentru Discul de Autor Santa Maria Maggiore, cu melodii semnate de autorul moldovean Petre Teodorovici (1997)
  • Discul de Aur pentru Record de Vânzări a CD-ului O picătură de amor, produs de Electrecord (2007)
  • Discul de Aur pentru Record de Vânzări a CD-ului Izvorul iubirii, produs de Ovo Music (2008)
 
Din vasta discografie a artistului, amintim de următoarele piese: „Tu ești raza mea de soare” (1990); „Santa Maria Maggiore” (1993); „Să nu vii iar să mă cauți” (1994); „Te rog să mă ierți” (1996); „Declarație de dragoste” (1997); „C`est La Vie” (1999); „Autograf” (2001); „În lumea romantică” (2003); „O picătură de amor” (2005); „Izvorul iubirii” (2008); „Povestea nu s-a terminat” (2011).
 
Citește și:
Sile Dinicu, compozitorul prezent la mai multe ediții ale Festivalului Mamaia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Melodia Zilei Gabriel Dorobanţu – Hai vino iar în gara noastră mică

25 Aug 2014 4993