Harry Tavitian, emotie si sensibilitate in ritm de blues

1174843459.jpg

Publicul si artistul de pe scena dau unicitate blues-ului si jazz-ului

Cu un concert extraordinar de blues, Harry Tavitian s-a intors acasa. Si nu cu Orient Express-ul... Evenimentul a avut loc in Clubul Phoenix. Venirea lui Harry a insemnat mult pentru iubitorii blues-ului, avand in vedere ca prezenta sa in orasul natal este de fiecare data speciala. In deschiderea concertului, au cantat baietii de la Electric Storytellers, Marcian Petrescu, la voce si muzicuta si Florin Giuglea, la chitara. Cei doi muzicieni sunt cunoscuti publicului constantean din concertele pe care le-au sustinut impreuna cu formatia Mike Godoroja and Blue Spirit. Pentru cei doi, grupul Electric Storytellers este un proiect care le ocupa timpul liber. "Storytellers este o joaca pe care o facem noi, eu si cu Marcian, sambata si duminica dupa-amiaza, in timpul liber, atunci cand ne uitam la niste DVD-uri foarte vechi si tragem concluzia ca suntem doi amici interesati de o muzica foarte veche de care foarte putini isi amintesc si de care putini stiu", a precizat chitaristul Florin Giuglea. Acesta este unul din motivele pentru care Marcian Petrescu a tinut sa prezinte publicului contextul in care au fost cantate prima data, melodiile de blues. "Este o mare placere si o mare onoare sa cantam cu Harry. Eu il cunosc pe Harry din 1997. Mi s-a parut din totdeauna foarte interesant ceea ce a canta el in general ca pianist, desi recunosc ca nu inteleg foarte bine jazz-ul. Cand l-am auzit pe Harry cantand blues, in 1997 mi-am zis ca, poate odata o sa ajung sa cu Harry", a precizat Marcian Petrescu. Pentru Florin Giuglea, primul concert la un festival de blues la care participat, l-a avut pe Harry printre invitati. Reintoarcere la prima dragoste In cea de-a doua parte a concertului, Harry le-a "vorbit" celor prezenti in limbajul bluesului despre dragoste si despre sensibilitate. In acest fel, generatia tanara a putut sa asculte vocea plina de expresivitate a constanteanului. Pentru Harry, bluesul reprezinta "poarta prin care a intrat in lumea jazz-ului". Publicul s-a dovedit a fi un receptor al muzicii de calitate, rasplatind cu aplauze prestatia muzicianului. Pentru Harry Tavitian, publicul ocupa un rol deosebit in actul creator. "Publicul este impreuna cu artistul de pe scena, creator. Si acest lucru da unicitatea acestei arte care este blues-ul si jazz-ul. De aceea, oamenii care populeaza acest teritoriu sunt cu totul speciali", a precizat Harry Tavitian. In final, Harry Tavitian i-a invitat pe Marcian Petrescu si pe Florin Giuglea sa cante impreuna. Aprecierea de care s-a bucurat concertul de blues a fost demonstrata de aplauzele si ovatiile cu care iubitorii de blues i-au rasplatit pe cei trei "muzicanti" de blues.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 223

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 240

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 221

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 275

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 275

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 278

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 367

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 524

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 337

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 245

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 368

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 228

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 215

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 519

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 462