Cultura

În weekend Întâlnire cu Floria Tosca și Giselle, la Teatrul „Oleg Danovski“

După minivacanța de sărbători, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ îi așteaptă pe constănțeni, în weekend, pentru a urmări două spectacole în centrul cărora se află personaje feminine cu destin tragic, capabile de sacrificii supreme în numele iubirii: temperamentala cântăreață Floria Tosca și inocenta Giselle.
 
Întâlnirea cu faimosul personaj puccinian este programată sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu. În rolul frumoasei Floria Tosca va evolua soprana Nicoleta Ardelean, pictorul Mario Cavaradossi va fi întruchipat de Răzvan Săraru, iar odiosul Scarpia va împrumuta vocea baritonului Ionuț Pascu. Alături de aceștia vor evolua: Bogdan Ocheşel - debut, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău - debut, Iulian Bratu, Adrian Pârlea și Mihaela Ionescu.
 
Duminică, de la ora 19.00, iubitorii baletului se vor (re)întâlni cu Giselle. Dacă la sfârșitul lunii martie rolurile principale au fost interpretate de doi prim-soliști consacrați, Irina Ganea-Mihaiu și Adrian Mihaiu, spectacolul din 15 aprilie va sta sub semnul debuturilor, marcate de japoneza Nozomi Miura și de australianul Steward Douglas Callum.
 
Din distribuția spectacolului mai fac parte: Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Mizuki Kubota și Daia Kashiwaba. Spectacolul are la bază coregrafia clasică, de punerea în scenă ocupându-se Monica Cherecheş și Horaţiu Cherecheş.
 
Biletele pentru aceste spectacole pot fi procurate de la agenţia Teatrului „Oleg Danovski“ la preţuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Copiii şi elevii, pe baza carnetului de elev vizat la zi, vor plăti pe un bilet 8 lei, iar pensionarii şi studenţii, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, vor cumpăra un tichet cu 15 lei.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul „Oleg Danovski“
 
Citește și:
 
Atmosferă înălţătoare la Teatrul „Oleg Danovski“, în Săptămâna Patimilor, cu „Requiem“, de Verdi (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revine după sărbători cu șapte spectacole de excepție

10 Jan 2019 531

„Liliacul” vine la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Jan 2019 415

Spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale și zilei lui Mihai Eminescu, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 478

Divertismentul muzical „O sole mio” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 529

Tradiționalul Concert de An Nou, spectacolul de început de an oferit de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

04 Jan 2019 598

Balerinii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” foarte apreciați la Turneul de iarnă din Germania

17 Dec 2018 290

„Un concert de înaltă ținută, care se adresează sufletelor“ Ultima reprezentație din acest an a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (galerie foto + video)

15 Dec 2018 522

Turneu de mare succes în Germania Balerinii constănțeni, copleşiţi de binemeritate aplauze

15 Dec 2018 866

UPDATE. Un concert de Crăciun, ultimul eveniment al anului la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța (galerie foto+video)

13 Dec 2018 557

Seară Camerală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

10 Dec 2018 373

Ultimul eveniment al anului la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, un concert de Crăciun

10 Dec 2018 361

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 680

Spectacol caritabil de operă în sprijinul prematurilor de la Spitalul Județean Constanța

04 Dec 2018 751

Ce spectacole pot urmări constănțenii la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” în luna decembrie?

03 Dec 2018 948

Daniela Vlădescu - „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile pentru publicul lor“ (galerie foto)

27 Nov 2018 924