Cultura

UPDATE. Controverse Jale mare. Muzica românească în doliu. A murit Alexandru Jula. Ani buni a lucrat la Constanța. Iată unde și cu cine (video)

Aseară, cunoscutul cântăreț de muzică ușoară, Alexandru Jula, a încetat din viață, duăpă ce luni fusese dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

 Artistul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, din faţa blocului.

Alexandru Jula s-a născut pe 24 iulie 1934 la Șimleu Silvaniei și a debutat în televiziune la 23 august 1962, iar la radio pe 1 ianuarie 1963.
 
De la 1 octombrie 1954 intră în echipa Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galați, secția estradă. Acolo debutează în spectacolul "Sugestii și reclamații" cu piesele "E toamnă iar" (Șt. Kardoș) și "Povestea cu Ileana Cosânzeana" (Nicolae Kirculescu), conform Wikipedia.
 
Între 1965-1971 colaborează și la premierele Teatrului "Constantin Tănase" din București ("Carnaval la Tănase", "Aventurile unei umbrele", "Al optulea magnific", etc), numărându-se printre invitații permanenți ai spectacolelor Capitalei.

 

Timp de opt ani, din 1972, este cooptat și în colectivul Teatrului "Fantasio" din Constanța.

 Alături de Ionel Miron și de Ilona Moțica a montat spectacolul "Fantasio Studio 1" jucat în stagiunile 1970/1971 și 1971/1972 ale teatrului constănțean
.


Tot alături de Ionel Miron a realizat spectacolul gălățean "Doi pe un balansoar... muzical" care a înregistrat peste 350 de reprezentații.
 
Primul single (realizat în 1966 împreună cu Ionel Miron) este urmat de alte 4 apariții personale, dintre care discul editat în 1968 înregistrează vânzări considerabile (conține piesele "Soția prietenului meu", "Floare albă din Pireu" și coveruri).
 
De-a lungul timpului a participat la festivaluri naționale și internaționale unde a câștigat mai multe premii.

Este laureat al Concursului de creație și Interpretare "Melodii '79" pentru interpretarea piesei "Am auzit de dragoste" (V. Veselovschi). În 1968 participă la Festivalul de la Berlin.

În 1978 participă la Festivalul de la Poznan, Polonia. La Festivalul de muzica ușoară de la Mamaia participă în 1966 și în 1969.

În anul 1998, la Constanța primește Diploma de Excelență la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă.


În anul 2000 obține Premiul Național de Revistă. În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești "O zi printre stele" a Ministerului Culturii și Cultelor.

Tot în anul 2002 este desemnat Cetățean de Onoare al municipiului Galați.

După 2000 este prezentatorul emisiunii "Jula și prietenii", difuzată la TV Galați, unde sunt prezenți invitați de seamă din lumea muzicii ușoare și populare. 

Piese din repertoriu "Primul ghiocel" (Elly Roman) "Hai să-ti arăt Bucureștiul noaptea" (Sile Dinicu) "Nu-s vorbe în zbor" (Vasile V. Vasilache) "Nu-ți fie teamă de-un sărut" (Camelia Dăscălescu) "Când liliacul va-n flori" (Gelu Mihăilă); "Fiindcă astă seară te-ntâlnesc" (Aurel Giroveanu) "Iubire târzie", "Haz de necaz" (Dumitru Lupu) "Ale tale" (Aurel Manolache) "Amintiri de vara" (Traian Iordanovici) "Cânta o mandolină" (Gherase Dendrino).

Albume Mi-ai adus iar primăvara (1968) Mă-ntorc la tine (1987) Un dor o speranță (1989) Iubire târzie (1999) Cântați cu bunicul (2001).

UPDATE. Controverse
 
Situaţia cântăreţului Alexandru Jula este incertă, după ce au apărut informaţii legate de decesul său, confirmate inclusiv de directorul Teatrului „Nicolae Leonard, ulterior pe contul de Facebook al artistului fiind postat un mesaj de către persoane din familie, conform căruia la ora 23.00, starea sa de sănătate era gravă, dar că el este în viaţă.
 
Informaţia privind moartea cântăreţului a fost dată publicităţii de mai multe posturi de televiziune, miercuri seară, fiind confirmată, pentru News.ro, de directorul Teatrului "Nicolae Leonard" din Galati, Teodor Niţă, potrivit adevarul.
 
La scurt timp după apariţia acestei informaţii, membri ai familiei cântăreţului au publicat, pe contul acestuia de Facebook, un mesaj prin care anunţă că acesta este în viaţă, dar că starea sa este gravă. "MIERCURI 30 MAI 2018 23:00 - ALEXANDRU JULA este internat in stare grava . ESTE IN VIATA, ne rugam pentru sanatatea lui", este mesajul postat pe contul de Facebook al artistului.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce schimbări s-au făcut în societatea în care este asociată fiica omului de afaceri Liviu Bamburic

28 Sep 2018 597

Alexandru Jula ar fi împlinit astăzi 84 de ani. S-a stins din viață la începutul lunii iunie

24 Jul 2018 268

Solistul Alexandru Jula s-a stins astăzi din viaţă

03 Jun 2018 2040

Mesaj emoționant transmis de Ileana Șipoteanu lui Alexandru Jula. Artistul, internat în stare gravă în spital (video)

31 May 2018 1105

Doliu în muzică. Alexandru Jula s-a stins din viață. Fusese internat în spital în urmă cu câteva zile (video)

30 May 2018 8961

Un cunoscut cântăreț internat în spital după un accident vascular. În ce stare este artistul

28 May 2018 1018

Modificări în cadrul societății New Sand SRL. Cine este noul administrator al societății

08 Feb 2018 991