La Muzeul de Artă din Constanţa Prima ediţie a evenimentului internaţional „Young Artists Piano Festival“

La sfârşitul lunii iunie, în cadrul generos al Muzeului de Artă din Constanţa (sala „Nicolae Grigorescu“), va avea loc manifestarea pentru tineret cu participare internaţională „Young Artists Piano Festival“. Festivalul este dedicat promovării pianiştilor de orice naţionalitate, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, care au obţinut performanţe deosebite în context competiţional naţional şi internaţional (AAF sau similar, conform vârstei), câştigători de concerte-premiu, premii şi distincţii relevante în domeniu.
 
Structurat pe trei categorii de vârstă (14-15 ani, 16-19 ani şi cei de peste 20 de ani), evenimentul artistic de tineret propune iubitorilor de muzică clasică din Constanţa mini-recitaluri şi recitaluri de pian individuale, îmbinând programe muzicale atractive, de înaltă ţinută şi virtuozitate interpretativă susţinute de tineri artişti în devenire, încadrabile din punct de vedere stilistic de la epoca preclasică până în contemporaneitate.
 
Pe parcursul celor două zile dedicate muzicii, 29-30 iunie, reprezentanţi multi-premiaţi ai colegiilor de muzică şi artă din ţară se vor (re)întâlni în concert, prezentând cele mai reuşite performanţe interpretative din repertoriul individual competiţional al anilor precedenţi.
 
Sâmbătă, 30 iunie, publicul de la malul mării este invitat la sala „Nicolae Grigorescu“ a Muzeului de Artă Constanţa, din bulevardul Tomis nr. 82-84, la concertul festiv de la ora 13.30, care se va deschide cu evoluţiile artistice ale tinerilor pianişti constănţeni Rebeca Christiana Dăşanu, Mihnea-Ştefan Năstase şi Teodor Cristian Spînu (Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa) şi va continua cu evoluţiile artistice ale tinerelor pianiste din capitală Alexia Dănăcică şi Diana Mariana Negreanu (Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ Bucureşti).
 
În închiderea festivalului, pianista Daria Parkhomenko, multi-laureată la nivel internaţional, absolventă a Musical Institute S. Rachmaninov (Federaţia Rusă), Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Germania), în prezent aflată sub îndrumarea legendarei maestre Eliso Virsaladze la „Scuola di Musica in Fiesole“ (Italia), va susţine în aceeaşi zi un amplu recital de pian, cu începere de la ora 15.30.
 
Selecţia participanţilor acestei ediţii este realizată de directorul artistic al festivalului, pianista şi lect. dr. univ. Andreea Bratu (Universitatea „Ovidius“ Constanţa).
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 326

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 490

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 432

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 543

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 494

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 599

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 603

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 286

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 674

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 422

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 386

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 347

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 413

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 410

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 620