Maestrul Gogu Neagoe va face parte din juriul Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, de la Sarighiol Deal, Beidaud și Tulcea



Maestrul Gogu Neagoe, una dintre personalitățile marcante ale artei și culturii romanești, este invitat ca membru al juriul la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, ce se va desfășura între 9 și 12 mai 2024, în Sarighiol de Deal, Tulcea.
 
La invitația Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Consiliul Județean Tulcea si Primăriei Sarighiol de Deal, cunoscutul caricaturist oltean Gogu Neagoe va participa, ca membrul juriul la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, ce se va desfășura între 9 și 12 mai 2024, în Sarighiol de Deal, Beidaud și Municipiul Tulcea.
 
În prima zi de festival vor mai evolua, Ansamblul Folcloric „ Cununița” din Topolog și Ansamblul Profesionist „Baladele Deltei”.
 
Vor fi prezente ansambluri lipoveni, grecilor, turcilor și meglenilor, alături de ansambluri din Olt, Vălcea, Bistrița Năsăud, Alba, Hunedoara, Mureș, Maramureș, Suceava, Tulcea. Vin de peste graniță un ansamblu din Balcik, Bulgaria și altul din Republica Moldova.
 
În ziua de sâmbătă, 11 mai, un simpozion și o expoziție gastronomică cu produse păstorești specifice zonei, realizate de gospodinele armâne din comuna Beidaud.
 
Gogu Neagoe este una dintre cele mai luminoase stele ale artei din România, cu o carieră bogată și contribuții semnificative la promovarea culturii și a artei în țară și peste hotare. Născut în județul Olt, Gogu Neagoe un maestru și-a dedicat viața pasiunii pentru pictură și caricatură  și este cunoscut pentru evenimete sociale din Bucuresti și din județul Olt în sprijinul  Persoane singure, bătrâni Familii vulnerabile Alte situaţii.
 
Cu o experiență vastă în domeniu, Gogu Neagoe este membru al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România din 2006 și al Asociației Internaționale de Arte Plastice din Germania, UNESCO, începând cu anul 2008. Aceste afilieri îi atestă prestigiul și recunoașterea la nivel internațional în lumea artei si este Ambasador Cultural al Academiei Internaționale “Mihai Eminescu”
 

De-a lungul carierei sale, Gogu Neagoe a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de pictură și caricatură, impresionând publicul și criticii deopotrivă cu creațiile sale ingenioase și pline de umor. Lucrările sale au ajuns în colecții particulare din România și din străinătate, consolidându-i reputația ca unul dintre cei mai talentați caricaturiști contemporani.
 
Caricaturistul Gogu Neagoe este invitat de onoare an de an la festivaluri din România, nu doar în domeniul umorului, ci și de folclor.

 
Gogu Neagoe a fost invitat să facă parte din juriul următoarelor evenimente culturale de marcă: Festivalul de Folcloric Internațional „Lina Chiralina”-Braila, desfășurat în perioada 8-12 august 2023,
Ediția a XLVIII-a a Festivalului Național de Muzică Populară și Ușoară „Corabia de Aur”, care a avut loc între 20 și 22 septembrie 2023 la Corabia,
Festivalul Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc”, care s-a desfășurat în perioada 14 – 18 iunie 2023 la Slatina-Olt,
Invitat de Onoare la Festivalul Internațional de Folclor “CĂLUȘUL ROMÂNESC”, desfășurat în Caracal-Olt membrul de onoare la Festivalul de muzică internațională „Cerbul de Aur” în Piața Sfatului din Brașov în lunile Ediția a IX-a 1996 august Ediția a XIII-a 2003 septembrie Ediția a XII-a 2002, Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia in perioada 1998-2006.

În plus, Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Național-Concurs de umor „Oltenii &… restu' lumii” Slatina , unde adună alături de el alți artiști caricaturiști talentați și împărtășește pasiunea sa pentru artă caricaturi cu publicul larg.
 
Gogu Neagoe, un Maestru în Artă, este Ambasador Cultural al Academiei Internaționale “Mihai Eminescu” și a fost distins cu un înalt premiu la Gala premiilor de excelență „10 pentru Craiova”, organizată cu ocazia celei de-a cincea ediții, în data de 1 Decembrie 2022.
 
A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, si a fost invitat să facă parte din juriul  la festivaluri de muzica folclor sau ușoară iar lucrările de arta sale se află în colecţii particulare din România şi sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.
Maestru caricaturist Neagoe  a oferit portrete si caricaturi, drept multumire pentru eforturile donatorilor si ale medicilor de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Evenimentul organizat de caricaturistul oltean si a avut loc intre 16 si 19 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguina – Bucuresti. Practic, artistul a desenat si oferit 120 de portrete pe zi, se arata într-un comunicat de presa al Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. De asemenea, Gogu Neagoe a initiat si a coordonat concursul de creatie plastica,”Scoala mea cea mai frumoasa”, pentru elevii cu varste intre 6 si 16 ani, din comunele si satele judetului Olt.
 
Citește și:
Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia” 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.