Masă rotundă și lansare de volum, la Biblioteca Județeană Constanța



Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța împreună cu Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța, organizează Miercuri, 27 martie 2024, ora 12.00, în Sala Umberto Eco a Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța, str. Aleea Universității, nr. 1, Corp A și  la ora 17.00 în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, o masă rotundă cu scriitorul MARIUS CHIVU și lansarea volumului său, Trei săptămâni în Atlas (Editura Humanitas, 2023) și a antologiilor de proză scurtă pe care le-a editat, KIWI. Granițe (2022) și KIWI. Trecuturi  (2023), apărute la editura Polirom.

La această masă rotundă, partener de dialog va fi prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, director al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, iar conf. univ. dr. Lucia Opreanu, prodecanul Facultății de Litere, va deschide evenimentul, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța. 

Deopotrivă prozator, poet, critic literar, traducător și un nume în publicistica românească actuală, Marius Chivu  este autor Humanitas și redactor al prestigioasei reviste „Dilema Veche”. Pentru literatura română, Marius Chivu este o personalitate cu totul specială, unul dintre puținii aventurieri-exploratori ai zilelor noastre, comparabil cu un Radu Tudoran, cu un profil care amintește de Lawrence al Arabiei și de un Mircea Eliade tânăr colindând Extremul Orient.

Jurnalele sale de călătorie, „Trei săptămâni în Himalaya” (Humanitas, 2012/2016), „Trei săptămâni în Anzi” (Humanitas, 2016), și cel care prilejuiește aceste eveniment, „Trei săptămâni în Atlas” (2023), bogat ilustrate, pun însă în joc o privire a literatului, a antropologului și a aventurierului capabil să prindă culoarea locală, să trăiască frumusețea unui apus, să înțeleagă diversitatea și să descopere ascunsul unor lumi atât de îndepărtate și farmecul poveștii. Și pentru că iubește poveștile, la rândul său prozator, Marius Chivu este fascinat de proza scurtă și a devenit, din 2020, editorul antologiilor de proză scurtă scoase de editura Polirom, cum sunt și cele două care vor fi prezentate.

Masa rotundă va fi urmată  de un dialog al autorului cu publicul și de o sesiune de autografe, a mai punctat sursa citată. 

Evenimentele culturale organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.



Citește și
Biblioteca Județeană Constanța Festivalul European Latin Grec ediția 2024 - „Adunarea femeilor” de Aristofan (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.