Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, gazda unei expoziții atractive, ce se adresează atât copiilor și tinerilor, cât și adulților cu suflet de copil (GALERIE FOTO)

În perioada 24 iunie–24 august 2023, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este gazda unei expoziții deosebit de atractive, ce se adresează atât copiilor și tinerilor, cât și adulților cu suflet de copil - Expoziția Itinerantă Perpetuum Țăndărică”.

Manifestarea este o incursiune plină de farmec în lumea spectacolului de animație, o prezentare interactiv-artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică, inițiatorul și organizatorul acestui demers., transmit reprezentanții Muzeului. 

În cadrul expoziției păpușile au fost atent alese pentru a ilustra îndelungata istorie de 78 de ani a teatrului, fiind marcate, astfel, principalele repere în evoluția teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii, cât și personajele ce au consacrat această Artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, până la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă.

Expoziția ”Perpetuum Țăndărică” se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dar și diferiților specialiști și adulților pasionați de istorie, scenografie și teatru. Expoziția s- a deschis e deschide astăzi, 24 iunie 2023 și va putea fi vizitată la etajul II al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (Piața Ovidiu, nr. 12) până în data de 24 august a.c.. a mai punctat sursa citată. 

Citește și: 

Evenimente ConstanțaExpoziție deosebit de atractivă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie. Pentru toate categoriile de vârstă!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.