Noutăți editoriale apărute la Fundația Culturală Memoria. Despre „Amintiri din deportarea în Câmpia Bărăganului“ și „Poveste amară“

Fundația Culturală MemoriaPrintre cele mai recente noutăți editoriale ale Fundației Culturale Memoria se află lucrarea „Amintiri din deportarea în Câmpia Bărăganului“ scrisă de Ileana Mateescu și Marcel Mateescu, dar și lucrarea „Poveste amară“ scrisă de Ștefan Melnic și Feodosia Cozmin. 

În „Amintiri din deportarea în Câmpia Bărăganului“ - „faptele relatate aduc la lumină mărturii dureroase despre cele ce s-au întâmplat în România anilor ’50 în țara noastră. Aceste mărturii-document vor fi în timp dovezi deosebite pentru românii de azi și care vor avea prilejul să audă prin vocea sau povestirile mărturisitorilor, ce s-a întâmplat nu demult în țara aceasta, într-un regim totalitar.” - se arată în prezentarea Fundației Culturale memoria. 

De asemenea, cartea „Poveste amară“ este o scurtă poveste a vieții de calvar a doamnei Feodosia împreună cu mama și sora sa, care au fost deportate forțat opt ani de autoritățile bolșevice într-un lagăr de muncă din extremul orient al Uniunii Sovietice, alături de alți aproape 100.000 de români din Basarabia.

Tot pe lista noutăților editoriale ale Fundației Culturale Memoria se află și PERT `21 Simpozionul «Experimentul Pitești» «Reeducarea prin tortură» Alte forme și aspecte de represiune din perioada dictaturilor comuniste. Ediţia a XXI-a, Piteşti, 8-10 octombrie 2021. Volumul cuprinde peste 600 de pagini în care apar lucrări înscrise la simpozion în 2021.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fundația Culturală Memoria și Fundația Academia Civică vor organiza un eveniment dedicat lui Mircea Carp, omul de radio care împlinește 100 de ani

24 Jan 2023 1062

Fundația Culturală „Memoria”Vă invită la evenimentele lunii noiembrie 2022

09 Nov 2022 1377

Fundația Culturală Memoria lansează volumul „Memoria anilor ’80. Nouă opozanți ai regimul comunist“. Ce eveniment editorial va mai avea loc în octombrie

17 Oct 2022 11449

Fundația Culturală Memoria protestează împotriva edificării unui monument pentru cei care au lucrat în fosta Securitate.

19 Sep 2022 856