Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit


Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa pregăteşte un spectacol excepţional, în premieră în România, al trupei Teatrului Romen din Moscova. Este vorba de spectacolul „Şatra - Noi, Ţiganii”, care va avea loc în data de 16 martie.
 
Pentru prima dată pe o scenă din România, povestea filmului „Şatra” prinde viaţă. Teatrul de stat Romen de la Moscova aduce în faţa publicului din România o adaptare a celebrei producţii, în data de 16 martie, la Constanţa. După spectacolul de la Constanţa, trupa rusească va merge la Bucureşti. Teatrul Ţigănesc sau Teatrul Romen s-a bucurat de un deosebit succes internaţional. Prezenţi pentru prima dată în România, ruşii promit un show grandios.
 
„Exotismul acestei culturi, poate şi puţin din misterul ei, dar mai ales tradiţiile au fascinat mereu. Gândiţi-vă la pasiunea cu care trăiesc, la chintesenţa nomadismului lor, la arta de a ghici şi ce stă în spatele ei, la povestea coloritului portului lor, la regulile şi ruptura care se face mereu între trecutul care pare să nu se poată adapta prezentului. Ce poate fi mai potrivit decât provocarea de a spune toate astea prin muzică şi dans? Pentru poporul român venim cu sufletul deschis şi ştim că vom reuşi să aducem mesajul aproape de cei care vor fi în sală. Vă aşteptăm să vedeţi ceea ce nu aţi mai văzut vreodată”, spune Bobrov Paul - directorul Teatrului Romen.
 
Presa internaţională a avut doar cuvinte de laudă precum „fabulos”, „de neimaginat”, „uluitor”. „The Sun” a notat: „Nu am crezut că putem vedea ceva care să pară cadre reale de film puse pe scenă!”
 
Costul show-ului „Şatra - Noi, ţiganii” este estimat la 1.000.000 de dolari.     În cadrul spectacolului, 50 de artişti îmbracă peste 120 de costume ca să reamintească de întreaga istorie tumultuoasă a ţiganilor şi de datinile şi obiceiurile acestora. Cel de-al 13-lea trib pierdut din Cartea Genezei va performa pe scena Sălii Palatului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări în firma condusă de constănețanul Keed, membru fondator în Șatra B.E.N.Z

03 Jul 2023 1290

Doliu în showbiz. Rapperul Nosfe de la Șatra B.E.N.Z. a murit la doar 37 de ani

16 Oct 2022 2501

Smiley a lansat single-ul "Fii tot ce poţi", o colaborare cu Şatra B.E.N.Z (VIDEO)

08 Apr 2022 3211

Banc Petrecerea monitorului

18 Oct 2014 1779