Profesorul și artistul Marieta Besu va juriza lucrările elevilor, în concursul de artă grafică Cotroceni Creativ Junior


 
  • Lucrările înscrise la cea de-a treia ediție a concursului de arte vizuale Cotroceni Creativ Junior vor fi evaluate de un juriu din care face parte profesorul și artistul constănțean Marieta Besu
 
Înscrierile la ediția 2022 a concursului de arte vizuale Cotroceni Creativ Junior au fost lansate cu câteva zile în urmă.

Elevii pasionați de arta grafică, aflați în ciclurile gimnazial și liceal, pot trimite – până pe 6 mai – lucrări inspirate de Centenarul Încoronării, tema principală a acestei a treia ediții a concursului fiind aniversarea a 100 de ani de la încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, care a avut loc la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia.

Competiția urmărește să valorifice elementele de patrimoniu ale muzeului într-o manieră creativă, să susțină tinerii artiști, dar și să contribuie la dezvoltarea unor noi instrumente de promovare a patrimoniului.

Participanții vor documenta acest capitol important din istoria României și vor selecta câteva elemente relevante pe care le vor expune, apoi, într-o lucrare grafică, oferind astfel propria viziune asupra semnificației încoronării cuplului regal Ferdinand și Maria.



Din juriul care va evalua lucrările înscrise la concurs face parte și artistul constănțean Marieta Besu, profesor la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. Ceilalți jurați vor fi Ana Maria Gălățeanu, artist plastic, pedagog de arte vizuale și ilustrator; Ana-Maria Ludatșer, director general al Muzeului Naţional Cotroceni, Mihai Zgondoiu, artist și curator.

Regulamentul și înscrierile în competiție se fac pe site-ul Muzeului Cotroceni www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea PROIECTE/COTROCENI CREATIV JUNIOR.

Expoziția finală va fi alcătuită din două secțiuni: Mici artiști (formată din elevii din învățământul gimnazial) și Tineri artiști (formată din elevii din învățământul liceal). Primele 5 lucrări din cadrul fiecărei secțiuni vor fi premiate cu câte 400 de lei. Alte 14 lucrări (câte 7 din fiecare secțiune) vor intra în expoziție, în categoria Artiști de urmărit.
 
Citește și:

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Marieta Besu - „Artiștii vizuali sunt principalii creatori de patrimoniu!“ (document)


Sursa foto: Facebook/Besu Marieta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a la Muzeul Național Cotroceni

01 Mar 2024 426

Concurs de angajare la Universitatea Ovidius din Constanța. Detalii

26 Sep 2018 2074

Elevii din Medgidia au câştigat trofeul Concursului Național „Pianul, a doua pasiune”

30 May 2016 3475

Gala de premiere a câştigătorilor Concursului de creaţie şi arte vizuale organizat de CJRAE Constanţa

28 May 2015 2639