„Şantier în lucru“ Un documentar despre Constanţa, Cluj şi Iaşi, prezentat la Bienala de Arhitectură de la Veneţia

Filmul documentar „Şantier în lucru“, realizat de trei studenţi francezi - Sindy Quere, Guillaume Lebon şi Benedicte Vacquerel - a fost prezentat, la începutul acestei săptămâni, la cea de-a 14-a Bienală de Arhitectură de la Veneţia. Documentarul propune o viziune echilibrată asupra dezvoltării urbane româneşti în perioada post-decembristă.

Filmul a fost realizat în Cluj, Constanţa şi Iaşi şi vorbeşte despre modul în care, în 25 de ani de democraţie, peisajul urban şi modul de funcţionare a oraşelor din România s-au schimbat. „Documentarul se bazează pe analiza a trei oraşe emblematice (Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) şi decodifică pentru prima dată aspectele interne ale unei «democraţii anarhice» care ameninţă echilibrul ecologic, social şi urban al acestor localităţi; analizează, de asemenea, felul în care generaţia post-comunistă inspiră noi metode de «a construi» oraşul“, se arată în prezentarea filmului.
„Şantier în lucru“ este o producţie Enfin Breg Production şi Urban Balkan Project, cu susţinerea CNC din regiunea Aquitaine, Institutul Cultural Român din Paris, Kisskissbankbank şi comunele din Castillon-en-Auge şi d’Amfreville.
Documentarul a fost prezentat şi la ediţia din acest an a Festivalului de Film Documentar Astra, Sibiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.