TangoRegatta Marathon Trei zile și trei nopți de dans la malul Mării Negre (FOTO+VIDEO)

Tango
  • 200 de dansatori de tango din 11 țări  își dau întâlnire la malul mării.
  • Evenimentul se va desfășura în stațiunea Olimp, pe parcursul a trei zile si trei nopți, în perioada 27- 30 mai 2022.

TangoRegatta Marathon este un eveniment organizat de DeepEmbrace Argentine Tango School din Constanta. Instructorii acestei școli de tango argentinian, Steve Lorenzo și Ingi Hristu daruiesc bucuria intalnirii dansatorilor de tango din țară și din străinătate.
 
 TangoRegatta Marathon, aflată la a treia editie, reunește peste 200 de dansatori din 11 țări și se desfășoară pe parcursul a trei zile si trei nopti în  Olimp.
 
Petrecerile de tango / milongas în care se dansează social sunt de lunga durată cu 10-12 ore de dans si continua cu after parties pe malul marii până la răsăritul soarelui.

 

”Tangoul argentinian aduce bucurie, uneste oameni de pretutindeni cu o pasiune comuna! Suntem onorati de prezenta la acest eveniment a unor nume de rasunet international din comunitatea de tango argentinian! Max Van de Voorde (campion mondial tango escenario 2011 /Stage Tango World Champions), Raluca Aldea ( campion european tango escenario 2017/UK Tango Championship – Londra),Csongor Kicsi (campion european tango salon 2015/Campionatului European de Tango Argentinian din Todi, Italia) Dance your life! - deviza noastra!”, transmit organizatorii evenimentului.



Tangoul a luat naștere la sfîrșitul secolului XIX, în cartierele sărace din Buenos Aires. 

Tango


Pe 11 decembrie 1890 s-a născut Regele Tangoului, Carlos Gardel. Artistul a reușit să transforme acest dans umil, care a apărut în suburbiile din Buenos Aires, într-un un fenomen mondial.
 

"Tango-ul este un poem în care fiecare mişcare  este un cuvânt" spunea celebra dansatoare exotică, Mata Hari.
 
Filosofia tangoului constă în ideea de luptă între cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei. Tangoul argentinian nu este doar un dans, ci o legatura puternica intre cei doi parteneri. Versurile tango-ului sunt de obicei marcate de nostalgie și exprimarea emoțiilor unei iubiri pierdute.




Tango
 







Citește și: Ziua Mondială a Tangoului Argentinian„Tangoul a mai trecut prin perioade întunecate și a revenit” - mesajul unui instructor de la Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.