Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța îi așteaptă pe iubitorii de cultură la operă

  • Prețul biletelor este cuprins între 10 și 50 de lei
  • Durata operei „Nunta lui Figaro” este aproximativ trei ore și 30 de minute, cu trei pauze
  • Soliștii operei „Nunta lui Figaro” sunt: Silvia Simionescu, Nicoleta Ardelean, Daniel Pop, Marius Eftimie, Leonard Bernad, Gabriela Dobre, Marius Turtoi, Magda Marcu, Mădălin Băldău, Adrian Pîrlea (debut), Mihaela Ionescu și Adrian Bădilă

Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța îi așteaptă pe iubitorii de cultură la spectacolul de operă „Nunta lui Figaro”.

Acesta va avea loc pe scena Sălii Teatrului.

Prețul biletelor este cuprins între 10 și 50 de lei. Copiii, elevii și studenții plătesc suma de 10 lei pentru un bilet, cu dovada carnetului de elev sau a carnetului de student vizat la zi. Prețul unui bilet pentru pensionari este de 20 de lei, pe baza talonului de pensie. Pentru celelalte categorii de persoane, în funcție de locul ocupat în sală, prețul unui bilet ajunge la 25, 30, 40, respectiv 50 de lei.

Intrarea în sală se face în limita locurilor disponibile, conform diagramei sălii.

„Intrarea la spectacol se va face numai pe baza biletului de spectacol însoțit după caz, de talonul de pensie, carnetul de elev sau carnetul de student”, transmite TNOB.


Despre „Nunta lui Figaro”

Potrivit descrierii de pe site-ul Teatrului „Oleg Danovski”, ”Nunta lui Figaro” (conform titlului original ”Le nozze di Figaro”, înregistrată K 492 în catalogul operelor lui Mozart) este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat și bazat pe comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera absolută a operei a avut loc la 1 mai 1786, la „Burgtheater” din Viena.

Durata operei este aproximativ trei ore și 30 de minute, cu trei pauze.

Această operă este compusă din două acte. Iată despre ce este vorba, rezumativ, în acestea:



Actul I

Contele i-a oferit lui Figaro şi Suzannei o cameră în vecinătatea propriului său apartament, spre nemulţumirea lui Figaro. Pajul Cherubino o imploră pe Suzanna să intervină pe lângă Contesă pentru a obţine iertarea Contelui, care îl surprinsese făcându-i curte fiicei grădinarului. Cherubino ascultă fără voie declaraţiile galante făcute de Conte Suzannei. Intră Basilio, maestrul de muzică al Contesei, şi după câteva momente atât Contele cât şi Cherubino ies din ascunzători, spre stupoarea intrigantului Basilio şi disperarea Suzannei. Furios, Contele îl pedepseşte pe Cherubino pentru greşelile şi indiscreţia sa, trimiţându-l ofiţer în regimentul său. Figaro şi Suzanna îi cer binecuvântarea. Marcellina şi Bartolo vor însă ca, în contul banilor datoraţi mai de demult, Figaro să-şi respecte promisiunea de a se căsători cu Marcellina, dar se descoperă că erau de fapt părinţii lui Figaro, răpit în copilărie dintr-un castel.

Actul II

Contesa îşi plânge soarta de a fi neglijată de infidelul soţ. Ea pune la cale o farsă, schimbându-şi rochia cu cea a Suzannei. Veşnic îndrăgostit, Cherubino îi cântă Contesei canzoneta compusă special. Când Contele bate la uşă, Cherubino se ascunde în budoar, Contesa îi trezeşte bănuieli soţului care o obligă să iasă împreună din cameră. Cherubino sare pe fereastră, Suzanna îi ia locul, Contele o găseşte acolo şi este nevoit să-i ceară iertare pentru bănuială.
În grădină, Figaro descoperă biletul trimis de Conte Suzannei şi este convins de infidelitatea acesteia. Suzanna apare îmbrăcată în rochia Contesei, iar Cherubino îi face curte Contesei, crezând că este Suzanna, Contele îi descoperă şi, victorios, o cheamă în pavilion pentru a-i arăta ‚vinovaţii’. Figaro recunoaşte vocea Suzannei, dar continuă jocul, astfel încât Contele se retrage cu presupusa Suzanna, iar el se preface că o curtează pe Contesă. Contele cheamă oamenii din castel pentru a o demasca pe infidelă, dar constată cu stupoare întreaga farsă, şi îi cere iertare soţiei. Căsătoria lui Figaro cu Suzanna poate avea loc, în sfârşit, spre bucuria tuturor.

Soliștii operei „Nunta lui Figaro” sunt: Silvia Simionescu, Nicoleta Ardelean, Daniel Pop, Marius Eftimie, Leonard Bernad, Gabriela Dobre, Marius Turtoi, Magda Marcu, Mădălin Băldău, Adrian Pîrlea (debut), Mihaela Ionescu și Adrian Bădilă.

Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea, iar maestrul de cor este Adrian Stanache.

Ștefan Neagrău se ocupă de regia artistică și Eugenia Tărășescu – Jianu este însărcinată cu scenografia.


Citește și:

Primele spectacole din luna aprilie Operă și operetă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Concertul de Paști „Sărbătoare Luminată” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

26 Apr 2024 282

Vineri, 26 aprilie 2024 „Sărbătoare luminată” - Concert de Paști, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

25 Apr 2024 368

Magie muzicală la Constanța. Rigoletto luminează scena TNOB, în această seară

21 Apr 2024 449

Săptămâna se încheie cu Verdi la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

20 Apr 2024 585

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 565

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 581

„L’heure d’or de Paris”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

13 Apr 2024 431

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 411

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 555

Primul eveniment cultural al lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

04 Apr 2024 570

„Nunta lui Figaro”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

03 Apr 2024 448

Agenda spectacolelor pregătite de TNOB Constanța pentru luna aprilie

01 Apr 2024 782

Primul spectacol al lunii aprilie 2024 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"- „Nunta lui Figaro”

01 Apr 2024 468

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danov Danovski” Constanța

29 Mar 2024 610

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 656