Teatrul „Oleg Danovski” Constanța „L`heure d`Or de Paris”, spectacolul ultimului weekend din noiembrie

Foto: Teatrul Oleg Danovski Constanța
  • Constănțenii se pot bucura de acest spectacol mâine, 25 noiembrie 2023, de la ora 18:30. „L`heure d`Or de Paris” are loc în Sala Teatrului
 
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța a pregătit pentru iubitorii de cultură, în ultimul weekend al lunii noiembrie, poemul vocal – coregrafic „L`heure d`Or de Paris”.
 
Constănțenii se pot bucura de acest spectacol mâine, 25 noiembrie 2023, de la ora 18:30. „L`heure d`Or de Paris” are loc în Sala Teatrului.
 
Conform Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, durata spectacolului este o oră și 45 de minute, fără pauză.
 
„Arta a fost întotdeauna modalitatea de transcedere spre lumea spiritului, dincolo de cotidianul material al acestei existenţe efemere, iar „harul” creaţiei a îmbrăcat în practică o mulţime de forme de manifestare în încercarea omului de a ajunge şi a atinge lumea minunată a spiritului; fie că este vorba de creaţia ştiinţifică, literară, artistică, monumentală, muzicală sau coregrafică. Aceste forme de manifestare le regăsim în Teatrul Kabuki care astăzi este o combinaţie a ideogramelor pentru cântec, dans şi artă într-un decor de lumini şi umbre”, se arată pe site-ul TNOB.
 
Descrierea spectacolului
 
„L’heure d’or de Paris” este construit pe simbolistica oglinzii, paravanului şi al apei.
 
Oglinda, fereastra spre lumea de dincolo, spre o realitate intangibilă, reprezintă arta în încercarea ei de a transcede spre realităţi în care am dori să ajungem, pe care dorim să le înfrumuseţăm şi pe care le bănuim fără sfârşit, asemănător orizontului nesfârşit din oglindă.
 
Paravanul aflat în contrast direct cu oglinda, închide spaţiul intim asemenea cotidianului material al acestei existenţe. El permite deseori camuflarea, izolarea, distorsionarea, ascunderea imaginii reale a lumii în care trăim. De cele mai multe ori paravanul delimitează un spaţiu şi răstrânge capacităţile de a privi dicolo de realitatea materială imediată a existenţei.
 
Apa, aşezată sub simbolismul totalităţii virtualităţilor, este principiu al nediferenţiatului şi al virtualului, receptacul al tuturor formelor, simbolizând substanţa primordială din care se nasc şi se întorc toate formele, prin regresiune sau cataclism.

 
În apă rezidă viaţa, vigoarea, eternitatea. Ea reprezintă infinitatea posibibilităţilor, ea conţine ceea ce este virtual, tot ceea ce nu are încă formă. Apa este simbolul harului sau a darului creaţiei, care poate îmbrăca o multitudine de forme de manifestare.
 

Ne găsim aşadar,în faţa unei reprezentări care, în ciuda aparenţei sale comune, de interior intim, se oferă privirii ca un labirint specular şi o deschidere spre infinit. Totuşi, toate mişcările care se repetă simetric-răsturnat sau pe orizontală sunt înscrise în spaţiul reprezentării.
 
Soliștii sunt Daniela Vlădescu, managerul Teatrului „Oleg Danovski” Constanța și Marius Eftimie, acompaniați de balerinii Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mihai Pâslaru, Ioana Crețu, Yuria Soeta, Oana Dincă, Carlos Alvarado, Gabriele di Fazio și Ansamblul de balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Echipa de producție este formată din: Horațiu Cherecheș (coregrafie, regie și scenografie), Lucian Vlădescu (orchestrație) și Monica Cherecheș (asistent coregrafie).
 
Biletele la „L’heure d’or de Paris” au următoarele prețuri:
 
  • 10 lei pentru copii, elevi și studenți, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii;
  • 20 lei pentru pensionari, pe baza talonului de pensie în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii;
  • 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.
 
Intrarea la spectacol se va face numai pe baza biletului de spectacol însoțit după caz, de talonul de pensie, carnetul de elev sau carnetul de student.
 
Citește și:
Operele „Carmen” și „Răpirea din Serai”, propunerile Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, în acest weekend
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Concertul de Paști „Sărbătoare Luminată” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

26 Apr 2024 340

Vineri, 26 aprilie 2024 „Sărbătoare luminată” - Concert de Paști, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

25 Apr 2024 410

Săptămâna se încheie cu Verdi la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

20 Apr 2024 591

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 566

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 581

„L’heure d’or de Paris”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

13 Apr 2024 431

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 412

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 556

Primul eveniment cultural al lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” - „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart

04 Apr 2024 570

Agenda spectacolelor pregătite de TNOB Constanța pentru luna aprilie

01 Apr 2024 782

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danov Danovski” Constanța

29 Mar 2024 612

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 658

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 576

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 469

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

23 Mar 2024 652