Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

  • Valabilitatea PUZ este de 5 ani de la data aprobării proiectului.
 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, vineri, 26.04.2024, ora 12.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 208/2024 privind aprobarea Planului urbanistic zonal Parcare supraetajată – Casa de Cultură, iniţiator UAT municipiul Constanţa.
 
Conform proiectului pus în dezbatere de consilierii locali, zona studiată are o suprafață de 3,5 hectare și este situate în cartierul Casa de Cultură, fiind delimitată de bulevardele Alexandru Lăpușneanu, aleea Daliei și alei carosabile. Valabilitatea PUZ este de 5 ani de la data aprobării proiectului.
 
Prin documentația PUZ se propun noi zoned funcționale astfel:
  • În vest, se propune subzona funcțională ZRL 4m – Subzona locuințelor colective medii (P+3,4) sau medii și înalte (P+3-P+10), situate în ansambluri preponderant rezidențiale
  • În zonele destinate circulațiilor se propune subzona funcțională ZRT 1 – subzone transporturilor rutiere, sub-subzona ZRT 1m – circulații rutiere și amenajări aferente
  • În partea de est, suprapus parcului „Regina Maria” se propune următoarele zone
    • Zona funcțională ZRV1am – parcuri, grădini publice orășenești și de cartier și fâșii plantate publice
    • Zona funcțională ZRFm – zona activităților legate de culte
Utilizările admise conform PUZ sunt parcaje publice la sol și subterane, construcții, instalații și amenajări aferente traficului rutier, unități de întreținere și depozitare aferente traficului rutier, spații destinate circulației pietonale, mobilier urban, corpuri de iluminat stradal, spații verzi, piste pentru biciclete, semnalizări prin panouri și luminoase, conform legislației în vigoare.
 
Primăria Constanța vrea să construiască cu fonduri împrumutate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) mai multe parcări supraetajate în municipiu. Una dintre urmează să fie edificată în zona Casa de Cultură, pe o suprafață de 3,5 hectare, pe terenul delimitat de Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Aleea Daliei și aleile carosabile din zonă.
 
Municipalitatea a emis, în data de 26 august 2022, Certificatul de Urbanism nr. 1923, care vizează elaborarea unui Plan Urbanistiz Zonal pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, care se va ridica în vecinătatea blocurilor L127, L 128 și L 126.
 
Amintim că, în data de 11.08.2022, ora 12:00, comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism s-a întrunit în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1, iar pe ordinea de zi se afla și „PUZ – parcare supraetajată zona Casa de Cultură, inițiator UAT Constanța – etapa I - Situația existentă - disfuncționalități, analiză SWOT”.

 

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 
 
Primăria Constanța a eliberat ceritifcatul de urbanism pentru realizarea PUZ-ului necesar pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Municipalitatea a lansat o achiziție a serviciul de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing tras pe dreapta de mai bine de un an (DOCUMENT)

24 May 2024 103

Nu au fost constatate indicii privind fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale UE în România DLAF a finalizat cercetările de la Primăria Constanța!

24 May 2024 174

LIVE VIDEO-TEXT. Alegeri Locale Constanța Construirea unei noi grădinițe, a unei școli și reabilitarea trotuarelor din cartierul Compozitori, în atenția candidatului ADU la Primăria Constanța, Stelian Ion (FOTO)

24 May 2024 295

Primăria Constanța Se aplică tratamente fitosanitare în zonele verzi de pe raza municipiului

24 May 2024 175

Un teren situat în zona unui hotel din Mamaia a intrat în patrimoniul UAT Constanța. Vezi detalii

24 May 2024 305

Afaceri Constanța Două terenuri din Murfatlar sunt scoase la vânzare. Ce suprafețe au

24 May 2024 273

Atlantida Grama SRL, care deține hotelul Zodiac, asigură servicii de cazare și masă pentru reprezentanții Animal Society (DOCUMENT)

23 May 2024 433

Un teren din zona Cora Brătianu, Constanța, a trecut din domeniul privat în cel public

23 May 2024 526

Autorizație emisă Euro Vial Residence SRL se poate apuca de construirea aparthotelului de 7 etaje de pe bulevardul Mamaia, din Constanța

23 May 2024 410

Acțiunile de deratizare, reluate în municipiul Constanța

23 May 2024 355

ZIUA Electorală Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța, despre o altfel de viziune la cârma unui județ (VIDEO)

23 May 2024 722

Știri Constanța ​Lucrările se extind pe străzile din cartierul Tomis Plus

23 May 2024 497

Anunț important al Primăriei Constanța despre iluminatul public de pe bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei

23 May 2024 614

Știri Constanța Iată unde puteți găsi containerele pentru deșeuri de dimensiuni mari, în această săptămână

22 May 2024 373

ZIUA ELECTORALĂ Planuri pentru un viitor mai bun, cu Alexandru Ionescu, candidatul PNL la Primăria Lumina, județul Constanța

22 May 2024 587