Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

 
 
  • Înainte de decizia tribunalului, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor Asociației Fotbal Club Unirea Constanța, creditorul majoritar Vasile Geambazi (nepotul lui Gigi Becali) s-a opus intrării în insolvență a asociației.
  • Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 6452/04.04.2024, Geambazi Vasile a motivat prin faptul că „asociația mai are de încasat sume care vor acoperi vor acoperi cheltuielile curente pana la terminarea procedurii de reorganizare iar sumele de bani prevăzute în planul de reorganizare aferente anului I și II vor fi achitate pana la data următoarei ședințe de judecată“.
 
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, fosta Asociație Fotbal Club Farul Constanța, cu sediul social în stațiunea Mamaia, ansamblul „Caelia”, a intrat în faliment! Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, în dosarul 6829/118/2021, la cererea Eurosmart Filiala Prahova SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Asociaţia Fotbal Club Unirea.
 
Înainte de decizia tribunalului, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor Asociației Fotbal Club Unirea Constanța, creditorul majoritar Vasile Geambazi (nepotul lui Gigi Becali) s-a opus intrării în insolvență a asociației.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 6452/04.04.2024, Geambazi Vasile a motivat prin faptul că „asociația mai are de încasat sume care vor acoperi vor acoperi cheltuielile curente pana la terminarea procedurii de reorganizare iar sumele de bani prevăzute în planul de reorganizare aferente anului I și II vor fi achitate pana la data următoarei ședințe de judecată“.
 
„Jucători de mare perspectivă“
 
„De asemenea o mare parte din jucătorii care au făcut parte din lotul de jucători în sezoanele 2021-2022 și 2022-2023 sunt de mare perspectivă făcând parte din loturile de juniori ai naționalei României (Ciuciulete Aurelian Gabriel, Suteu
Alexandru- Romania U20), ai unor echipe de Liga 1 (Pandele Andrei Vlăduț, Udrea Răzvan Mihai-FCSB), cat și Liga2 (Cana Ștefan Marian, Chirițoiu Andreas Cătălin, Horsia Ovidiu, Mitrică Lucă)“, se mai arată în punctul de vedere formulat de Vasile Geambazi.
 
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați- Adminstrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța prin poziția scrisă transmisă și-a exprimat votul pozitiv în vederea aprobării deschiderii procedurii falimentului.
 

Revenind la decizia Tribunalului Constanța, instanța a ridicat dreptul de administrare al Asociației Fotbal Club Unirea Constanța şi a dispus dizolvarea asociației precum și sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitoarea are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar.
 
MINUTĂ

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de Eurosmart Filiala Prahova SPRL – în calitate de administrator judiciar al debitoarei Asociaţia Fotbal Club Unirea şi, în consecinţă:


 
În temeiul art. 143 alin. (1) şi art. 145alin. (1) lit. C. din Legea nr. 85/2014 dispune intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei Asociaţia Fotbal Club Unirea.
 
În temeiul art. 145 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 ridică dreptul de administrare al debitoarei şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.
 
Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitoarea are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar.
 
Stabileşte un termen de maxim 10 zile de la data notificării intrării în faliment pentru predarea gestiunii averii de la debitoare către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la intrarea în faliment. Dispune întocmirea şi predarea către lichidator, în termen de maxim 5 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art. 146 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar: 07.06.2024; b) termenul de verificare a creanţelor menţionate la art. 146 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora: 08.07.2024; c) termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor – 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat: 07.08.2024.
 
Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe Eurosmart Filiala Prahova SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr. 85/2014, instrumentând prezenta procedură de insolvenţă până la eventuala sa confirmare sau schimbare, în condiţiile Legii nr. 85/2014.
 
Stabileşte în favoarea lichidatorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 5000 lei, exclusiv TVA + 10% din sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi din recuperarea creanţelor, exclusiv TVA.
 
Pune în vedere lichidatorului prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.
 
Pune în vedere lichidatorului judiciar să depună la dosar raportul de activitate cu cel puţin 5 zile înainte de fiecare termen de judecată. Stabileşte termen pentru continuarea procedurii în data de 09.09.2024, F7, ora 09.00, pentru când se citează părţile prin Buletinul procedurilor de insolvenţă. Executorie.
 
Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă; cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată conform art. 396 alin. (2) Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 23.04.2024.

 
În insolvență, din 13 septembrie 2021
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța a intrat în insolvență prin decizia tribunalului nr. 479/2021 din 13 septembrie 2021.
 
Potrivit BPI nr. 15844 din 24 septembrie 2021, „prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, debitoarea Asociația Fotbal Club Unirea Constanța a solicitat deschiderea procedurii insovenţei în formă generală invocând datorii neplătite în cuantum de 3.655.005,67 lei şi lipsa fondurilor necesare achitării acestora“.
 
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța s-a numit inițial Asociația Fotbal Club Farul Constanța.
 
În luna iulie 2021, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat schimbarea denumirii Asociației Fotbal Club Farul Constanța în Asociația Fotbal Club Unirea Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Finanţare nerambursabilă primită „nejustificat“
Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, „bântuită“ de datoriile Asociației FC Farul Constanța

 
Tribunalul Constanța amână dosarul în care Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL! Legături cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean
 
Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, demers important la Tribunalul Constanța. Ce echipă de fotbal este vizată (DOCUMENTE)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.