Cum arată tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui cu doar o săptămână înainte de inaugurare (Galerie foto)

DESCHIDERE-Autostrada.jpgAflat la începutul acestei luni într-o vizită de lucru pe şantierul Autostrăzii Soarelui, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anunţat că pe data de 20 iulie vor fi deschise circulaţiei tronsoanele de autostradă Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa. Ministrul menţiona atunci că sectorul de autostradă Cernavodă - Medgidia va fi deschis în regim de drum naţional, iar tronsonul Medgidia - Constanţa, inclusiv Centura Constanţei, va fi deschis în regim de autostradă.

Ieri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că joi, 19 iulie, va avea loc deschiderea circulaţiei pe o cale a Autostrăzii Cernavodă - Constanţa, tronsonul Cernavodă - Medgidia. Evenimentul începe la ora 11.00, la nodul rutier Cernavodă.

La foc continuu

Cum arată însă, cu doar o săptămână înainte de deschidere, cel mai aşteptat tronson al Autostrăzii Soarelui, acela care va face posibil drumul direct de la Bucureşti la Constanţa şi retur în condiţii pe care le putem numi europene, civilizate? Ei bine, încă se lucrează. Utilaje, camioane, muncitori, asfalt, parapeţi pe mijlocul autostrăzii, deja montaţi sau care aşteaptă să fie montaţi cât de curând. Agitaţie continuă, un murmur neîntrerupt şi mult praf. Sunt ultimele zile, ultima sută de metri până la tăierea panglicii.

Ieri, la temperaturi greu de suportat, constructorii dădeau zor să finalizeze tronsonul pe care se va circula în regim de drum naţional şi pe care se vor aplica, cel puţin pentru o perioadă, o serie de restricţii. Astfel, pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, ieri încă se turna asfalt, iar parapeţii de mijloc nu erau, evident, montaţi. La faţa locului, zeci de muncitori care, chiar şi la ora prânzului, nu s-au oprit din lucru. Planuri, termene limită, indicaţii, uneori nervi. Atmosfera generală este însă asemănătoare unui joc Lego, în permanentă construcţie. Piesă după piesă, jocul se apropie de final. În realitate, cu fiecare kilometru de asfalt turnat, Autostrada Soarelului este mai aproape de finalizare.

Un fel de remember

Amintim că lucrările la acest din urmă tronson au întârziat după ce contractul iniţial cu firma Colas a fost reziliat. Ulterior, ministerul Transporturilor a organizat o nouă licitaţie, câştigată de Astaldi SPA - Max, consorţiu ale cărui utilaje lucrau ieri la foc intens. Contractul a fost semnat pe 11 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au început lucrările. Amintim, de asemenea, că în urmă cu un an au fost inauguraţi 21 de kilometri de autostradă, anume tronsonul Murfatlar - Constanţa. La început însă s-a circulat pe o singură cale, până la sfârşitul lunii septembrie, când a fost deschisă circulaţiei şi cealaltă cale. Astaldi - Max Boegl lucrează şi la tronsonul Medgidia - Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1788

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2489

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2729

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7148

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3443

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3627

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6237

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2750

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5747

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4297

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9490

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4113

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3295

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2726

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2804