„Elevul depășește antrenorul“ Familia Culea, din Cernavodă, medalii și la Campionatul Balcanic. Soția, de patru ori aur (GALERIE FOTO)

 
 
  • În clasamentul pe națiuni la Campionatul Balcanic Izmir 2023, România a ocupat locul doi, după Turcia și înaintea Greciei.  
 
România a participat cu succes la Campionatul Balcanic de atletism rezervat veteranilor, întrecere care s-a desfășurat în Turcia, la Izmir. 
 
Lotul tricolor a fost compus din 54 de sportivi și a obținut 52 de medalii de aur, 37 de argint și 25 de bronz, fiind doborâte mai multe recorduri naționale și / sau recorduri ale competiției. La final, în clasamentul pe națiuni, România a ocupat locul doi, după Turcia și înaintea Greciei. La zestrea de medalii tricolore au contribuit și reprezentanții județului Constanța, Mihaela Mădălina Culea, de la Axiopolis Cernavodă, cucerind patru medalii de aur, la aruncarea greutății, aruncarea discului, aruncarea ciocanului și aruncarea ciocanului greu!
 
La Izmir, s-a concurat în familie, evoluând și soțul Mihaelei Mădălina, Vicențiu (61 ani), care a urcat de trei ori pe podium, obținând argintul la ciocan (cu 26,12 m) și la ciocan greu (cu 16,14 m) și bronzul la pentathlon, la care a obținut 2.303 p, astfel: disc - 391p (27,17 m), ciocan - 379p (25,76m), ciocan greu - 611p (12,74 m), greutate - 663p (10,56m) și suliță - 259p (19,86 m).
 
„Viața poate fi trăită și altfel“
 
„Din capitolul «viața poate fi trăită și altfel», o nouă etapă din cea de-a doua noastră viață, viață în care sportul înseamnă motivație, muncă fizică cu și pentru propriul corp și nu numai rezultate! Rezultatele obținute reprezintă dovada că am făcut și facem ceva pentru «mașina» numită «corp» și doar atât! Iar din registrul «Elevul depășește antrenorul!» , elevul a obținut 4 titluri balcanice, la disc, ciocan, ciocan greu și greutate, iar antrenorul a obținut bronz la pentatlon (disc, ciocan, ciocan greu, greutate și suliță), argint la ciocan și argint la ciocan greu“, este mesajul lui Vicențiu Culea, el și soția sa fiin performeri, deținători de recorduri și multipli campioni naționali și în competițiile masters de pe plan intern.
 
Prin performanțele înregistrate la ciocan greu la Balcaniadă, soții Culea au stabilit noi recorduri naționale la această probă, doborându-și propriile performanțe.   
 
„Efortul a meritat“  
 

Campionatul Balcanic de la Izmir i-a adus medalii și lui Vasile Apetroaie (57 de ani), din Eforie Nord. Acesta a devenit campion balcanic la 5.000 m (cu 19:44.57), la ștafeta balcanică a cucerit argintul cu România (4:10.26), iar la 1.500 m a obținut medalia de bronz (cu 5:17.15). „La 5.000 m, s-a alergat pe o vreme toridă, greu respirabilă, dar efortul a meritat. La 1.500 m, probă care a încheiat evoluția mea la individual, am avut adversari foarte tari din Bulgaria și Serbia, care nu au alergat cu o zi înainte, deci erau odihniți“, a menționat Vasile Apetroaie.       
 
Aur și argint și pentru Iulică Alexe

 
Multiplu medaliat la Campionatul Balcanic de la Izmir a fost și Iulică Alexe, sportiv legitimat la CS Mișcarea CFR București, dar care, în trecut, a reprezentat și CS Farul Constanța, locuind atunci în municipiul de la țărmul mării. Iulică Alexe (62 de ani) a obținut aurul, devenind astfel campion balcanic 2023, la 2.000 m obstacole (cu 7:40.94), la 800 m (cu 2:29.56) și la 1.500 m (5:02.17), iar la 400 m (cu 1:06.80), la ștafeta 4X400 m (cu 4:42.45) și la ștafeta balcanică (România înregistrând timpul de 4:10.26), a cucerit argintul.  
 
Cât a fost la Constanţa, cu zeci de ani în urmă, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Vicențiu Culea, Vasile Apetroaie, Iulică Alexe)
 
Citește și:
 
Familia campioană din Cernavodă
Mădălina și Vicențiu Culea, opt medalii la Naționale (șase de aur). Soția a stabilit un record al României (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Familia campioană din Cernavodă Mădălina și Vicențiu Culea, opt medalii la Naționale (șase de aur). Soția a stabilit un record al României (GALERIE FOTO)

23 Aug 2023 5565