Mihai Petre „Daca Maria Stavrositu va ramane presedinte, va avea prima sansa"

deschidere.jpgÎn opinia consilierului judeţean Mihai Petre „pe lângă Mircea Banias, conducerea judeţeană ar putea fi preluată, la fel de bine, de Florin Mitroi, cel care ar câştiga alegerile oriunde ar candida şi din partea oricărui partid, precum şi Dumitru Moinescu, Constantin Chirilă sau Paul Brânză, acesta având capacitatea de a armoniza toate orgoliile din partid"

Pe lângă scandalul actual din cadrul PDL, cel referitor la contestarea alegerilor de la municipiu, Mihai Petre a mai discutat şi despre motivul pierderii alegerilor locale din 2004 de către Stelian Duţu, precum şi despre modul de desemnare al viitorilor candidaţi pentru primărie şi CJC.

Ce reprezintă amânarea alegerilor interne pentru PDL Constanţa, o organizaţie aflată în conflict?

Un răgaz de timp care sper să aducă liniştea şi înţelegerea în partid, pentru că, dacă nu există linişte, atunci echipa lui Mazăre va câştiga din nou la Constanţa în 2012. Neînţelegerile trebuie soluţionate cu cât mai repede, cu atât mai bine. De abia apoi vom putea fructifica roadele şi vom putea creiona o strategie, ca după aceea să stabilim şi cine să vină să pună în practică această strategie. Aceşti paşi trebuie să fie făcuţi în prezenţa unor oameni capabili, de calitate şi care să dea dovadă de credibilitate în faţa electoratului. Toată lumea trebuie să se aşeze la o masă şi să rezolve problemele într-un cadru intern. Acest lucru ţine în primul rând de o maturitate politică din partea noastră. Din păcate, în perioada 1996-2008 am avut parte de un singur lider, când Stelian Duţu era preşedinte. Acea perioadă a fost dominată mai puţin de schimbare şi mai mult de conservare. Mulţi dintre cei care făceau atunci parte din partid nu puteau să facă parte şi din vârful conducerii. Marea dramă este că nu s-a construit pentru viitor, aşa cum ar fi fost normal, ci doar acum începe partidul să se deschidă către populaţie, către tineri, numai că încă suntem ca un copil care de abia învaţă să meargă şi care mai şi cade. Actuala conducere a preluat partidul de la 22% şi l-a dus, în 2 ani, la 30%. Cred sincer că acum imaginea partidului este afectată pentru că PDL a luat măsuri care sunt mai puţin populare.

Ce pedelişti pot prelua conducerea organizaţiei judeţene a partidului acum?

Din punctul meu de vedere, consider că, pe lângă Mircea Banias, conducerea judeţeană ar putea fi preluată, la fel de bine, de Florin Mitroi, cel care ar câştiga alegerile oriunde ar candida şi din partea oricărui partid, chiar şi de la partidul bicicliştilor. Mai este Dumitru Moinescu, care a avut un accident în 2008, când a pierdut primăria Medgidia, dar îl ajută experienţa politică, iar vechimea lui în partid îl califică în mod indiscutabil pentru funcţia de preşedinte judeţean. Constantin Chirilă este un alt lider care ar putea prelua şefia partidului, pentru că a stat mult timp în spatele lui Stelian Duţu şi a învăţat multe. Cel de-al patrulea, Paul Brânză, chiar dacă nu este foarte expus mediatic, are capacitatea de a armoniza toate orgoliile din partid. Până acum, există doar două persoane care şi-au manifestat dorinţa de a candida, Florin Mitroi şi Paul Brânză, însă decizia nu este definitivă. Potrivit calculului matematic, cine beneficiază de susţinerea organizaţiilor din Mangalia, Medgidia şi Constanţa, câştigă alegerile, iar după calculul politic, candidatul care este preferat de majoritatea organizaţiilor din judeţ, câştigă.

Pentru ca PDL Constanţa să câştige alegerile locale în 2012, ce trebuie să facă preşedintele organizaţiei de la Constanţa?

Sper ca în 2012 să putem câştiga alegerile locale. Dacă ne comportăm ca şi până acum, nu facem nimic, însă, dacă reuşim să deschidem uşa partidului, atunci avem o şansă. Problema este că cine venea bun în partid, nu era folosit, era ţinut pe banca de rezerve, din teama unor lideri de a nu fi daţi la o parte. Dacă viitorul preşedinte, care va fi ales la conducerea filialei judeţene, va şti să se înconjoare de oameni de valoare, nu slabi şi uşor de manipulat, cum s-a întâmplat, atunci avem şanse la câştigarea alegerilor locale. Dacă se va înconjura de slugi, atunci va avea un mandat foarte comod, însă electoratul nu mai poate fi păcălit.

Cum îşi va desemna PDL candidaţii pentru primăria Constanţa, la alegerile din 2012?

În ceea ce priveşte desemnarea unor candidaţi pentru funcţiile de primar al Constanţei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, trebuie să facem ceva ce nu am făcut până acum, să organizăm dezbateri interne, lucru care nu a fost posibil în ultimii 10 ani. În anul 2003 nu a fost efectuat nici un sondaj politic, iar candidatul nostru, Oscar Beneş, a obţinut 3% din sufragii. În 2004, Stelian Duţu a fost împins de la spate de conducerea de la Constanţa să candideze şi a pierdut pe baza unor sondaje cu care am fost minţiţi, pentru că, ulterior, am aflat că firma la care am apelat pentru efectuarea sondajului juca la dublu şi scurgea informaţii de la noi la PSD, iar campania de care a „beneficiat" Duţu a fost una de începători. În 2008 a candidat Dorel Onaca persoană care, conform sondajelor, era pe locul doi, după Radu Mazăre, în ceea ce priveşte notorietatea şi intenţia de vot. Dar această strategie nu mai este bună. Sunt necesare dezbateri interne, prin care să alegem omul cel mai bun, pentru care să merite să tragem zi şi noapte şi pentru care să dormim la partid pe jos. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2012, atunci va fi altceva.

mihai_petre_15.jpgEste Maria Stavrositu un nume posibil pentru a candida la primăria Constanţa?

În cazul în care soluţionarea contestaţiei depuse în cazul alegerilor de la municipiu va fi una negativă, iar Maria Stavrositu va rămâne în funcţia de preşedinte, atunci proiectul ei politic va avea prima şansă la alegerile judeţene. Dar, în momentul în care Maria Stavrositu ar candida la primăria Constanţa în 2012, abia atunci va începe adevărata muncă politică pentru ea.

„Noua gardă" a PDL are şanse de reuşită în politica locală?

Tinerii PDL care au şanse mari să crească în preferinţele electoratului sunt colegi ai mei consilieri judeţeni, cum ar fi Cristina Brânzoi şi Adrian Gheorghiţă, dar au mari şanse şi Gigi Chiru, Dumitru Bocai şi chiar Tudorel Calapod. Pe zona Mangalia ne putem baza pe Paul Foleanu, iar în Tuzla pe Constantin Dina (directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa). Din acest motiv, cred că orice funcţie publică poate fi folosită în politică, dar condiţia ar fi să nu uite niciodată că au fost puşi acolo de partid, în slujba oamenilor, în caz contrar, ar fi fatal pentru ei.

Va putea BPN să rezolve problemele PDL Constanţa?

Nu trebuie să ne uităm la Biroul Politic Naţional (BPN) ca la mâna providenţei, care să ne rezolve nouă, la Constanţa, toate neînţelegerile, ci trebuie noi să le reglăm singuri, astfel încât organizaţia de aici să fie una de bază pentru centru, iar BPN să poată spune că în sfârşit a scăpat de o pacoste.

Sunt excluderile din partid o soluţie, având în vedere faptul că Laurenţiu Mironescu şi Florian Constantin sunt propuşi pentru a fi daţi afară din partid?

Părerea mea este că niciun membru al partidului nu ar trebui exclus, deoarece acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de oameni şi de unitate, pentru a trece peste probleme. Fiecare este de folos partidului, chiar dacă a făcut unele greşeli, acestea pot fi îndreptate, numai dacă prin acţiunile lui nu face rău intenţionat partidului. Acel lider care nu ţine audienţele la timp, care nu merge în teritoriu, la alegători, plăteşte la alegeri, pentru că partidul nu-ţi poate pune electoratul pe tavă, ci trebuie să munceşti pentru a-l câştiga.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

O LABA TRISTA!

18 Jun, 2010 18:00

ce facultate a facut frustatul asta? care este profesionalismul pe care-l latra? RUSINE! M-E SCARBA CA SE CERE PAREREA UNOR ASEMENEA NULITATI

banias catre mihaita

18 Jun, 2010 16:37

mai frustratule cred ca abia astepti sa se mai scrie ceva de mihai petre ca sa ai si tu motiv de "descarcare". nu o fi petre cel mai bun din pdlul asta din constanta dar fata de tine, obositule, stie politica de te asculta cu urechea. e prea corect pt politica pe care o fac unii acolo de asta a pierdut de multe ori. dar cei mai inteligenti cedeaza. asa ca, cel mai frumos ar fi ca atat tu, cit si ceilalti din partid care mai simtiti si traiti comunism, sa va desteptati naibii putin si sa apreciati pe cei care sunt corecti nu pe aia care fac politica doar ca pe o afacere. probabil tu nu gindesti decit din prisma ta. esti unul din aia care au zis "fac politica dar ce imi iese?". da-te ....

pd-ist vechi pentru mihaita

18 Jun, 2010 16:25

mai prostule, mihai munceste in partid ca nu mai stie nici el de cand. singura functie de conducere a primit-o in decembrie anul trecut iar institutia pe care a condus-o (comisariatul regional pentru protectia consumatorilor constanta), pentru prima data in istoria sa a, ajuns pe locul I in numai trei luni de zile. asa ca, dupa ce ai terminat de mancat, nu uita sa te stergi la gura ca sa nu ramana urme.

ZEUS

18 Jun, 2010 15:52

Petre Mihai, acest Dansator al PDL Cta, vrea sa se puna bine cu toti. E clar! A fugit in barca lui Mitroi si cand a vazut ca se scufunda, a revenit la Banias. Mare curva baiatul asta! A ramas fara loc de munca si tzop cu limba iar.

JR

18 Jun, 2010 14:45

credeam ca va fi un interviu interesant ! sincer aveam asteptari mari de la Mihai!am crezut ca anii petrecuti pe langa liderii partidului au fost de folos pentru el! se pare ca a invatat un singur lucru: sa-i pupe in fund pe toti! sa nu se puna rau cu nimeni! Mihai sa stii ca eu te-am admirat dar am un sfat pentru tine: daca vrei sa fii un lider ( stiu ca-ti doresti asta) trebuie sa ai verticalitate si sa te pozitionezi foarte clar ! sustii echipa stavrositu sau echipa banias? sau incerci sa-ti creezi o echipa a ta din tineri si oameni noi? nu incerca sa fii in doua barci ca e posibil sa nu te mai vrea nimeni. NU uita ca Popescu te-a lasat pe dinafara! nu uita ca cineva te-a introdus inapoi in joc! in rest sanatate!

mai idiotule

18 Jun, 2010 12:42

Documenteaza-te inainte sa mananci kkt de Mihai Petre.Asta doar dak nu esti vreun "simpatizant" frustrat de-al lui.

Mihaita

18 Jun, 2010 09:20

Un arbust ofilit inainte de a inflori acest "politolog".In viata lui n-a facut mai nimic dar stie sa dea sfaturi.Baiatule,pune manutza la munca si vorbeste dupa ce realizezi si tu ceva in viatza.Niciodata,in nici un domeniu,nu se promoveaza dupa vechime.Si mai este o chestiune.Hotaraste-te de ce parte a baricadei esti.Nu mai fi hermafrodit politic.

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Constanța și Valu lui Traian

06 May 2024 345

Constanța Pericol de explozie în stațiunea Mamaia. Intervin salvatorii

06 May 2024 438

Accident la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman, în municipiul Constanța. Două autoturisme implicate (FOTO)

06 May 2024 896

O mașină a intrat în peretele unei case, în municipiul Constanța

06 May 2024 402

Accident rutier grav în municipiul Galați! O victimă a decedat (FOTO)

05 May 2024 561

SUA Un șofer a murit după ce s-a izbit cu mașina de gardul Casei Albe

05 May 2024 436

O fetiță de 10 ani a fost rănită în urma unui accident rutier în Cumpăna, județul Constanța

04 May 2024 755

Accident rutier pe strada Ștefăniță Vodă, Constanța. S-a spart și o conductă de gaz (FOTO+VIDEO)

04 May 2024 2810

Băut și fără permis de conducere s-a izbit cu mașina de un copac, în județul Tulcea. Ce alcoolemie avea șoferul?

04 May 2024 670

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier la ieșirea din Izvoarele, județul Tulcea

04 May 2024 717

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul din Portul Tomis!

04 May 2024 1434

Accident rutier seara trecută în Portul Tomis! Un adolescent de 17 ani, rănit (GALERIE FOTO)

04 May 2024 934

UPDATE. Accident rutier pe strada Dezrobirii din Constanța! Un copil de doar trei ani, rănit (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 1576

UPDATE Accident rutier, la ieșirea din Lazu, județul Constanța. SMURD intervine

03 May 2024 643

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 977