„Munceşte mult băiatul, de-i sar ochii din cap“ De ce întoarce Mazăre armele împotriva lui Ponta?

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, nu pierde nicio ocazie de a fi în centrul atenţiei. Mai nou, liderul PSD Constanţa a făcut, ieri, o serie de declaraţii referitoare la conducerea naţională a partidului său. Social-democratul a afirmat că, dacă ar pierde alegerile la Constanţa, şi-ar da demisia şi nu ar învinovăţi organizaţiile mai mici pentru un eşec. Acesta a fost stilul lui Mazăre de a comenta, târziu, ce-i drept, eşecul premierului Victor Ponta şi al PSD în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Prezent la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în Dosarul Retrocedărilor, Mazăre a declarat că nu a discutat cu Marian Vanghelie despre o eventuală plecare din partid, dar că, în orice caz, actuala atmosferă din interiorul PSD nu i se pare normală. „Este o stare de nemulţumire, sunt discuţii despre felul în care este gestionată la nivel central această perioadă post-electorală. Nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii“, a mărturisit primarul municipiului Constanţa. Totodată, el a ţinut să menţioneze că este supărat pentru că e „arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta şi al lui Dragnea“: „O să discut cu organizaţia din Constanţa şi o să luăm o decizie. În ciuda a ceea ce se spune despre mine, eu nu fac nimic de capul meu“, a subliniat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

Întrebat de ce parte a baricadei se poziţionează - de cea a lui Ponta sau de cea a aşa-numiţilor disidenţi din PSD -, Radu Mazăre a spus că nu a luat încă o decizie. „Discut cu prietenii şi colegii mei. La Constanţa suntem o echipă strânsă şi nu iau decizii de capul meu. Discut şi, după ce luăm o decizie, o luăm într-o direcţie cu toţii“, a completat social-democratul constănţean.

Nu mai puţin important, întrebat dacă Ponta ar fi trebuit să demisioneze după pierderea alegerilor prezidenţiale, Mazăre a răspuns „da“: „În mod normal şi onorabil, da“.

„De-asta trebuie să-l votăm pe Ponta... să trăim într-o ţară normală“

Atitudinea lui Mazăre faţă de Ponta e oarecum surprinzătoare, având în vedere că, înainte de alegerile prezidenţiale, liderul PSD Constanţa i-a făcut campanie intensă premierului, neratând nicio ocazie de a-l pune într-o lumină bună pe şeful său pe linie de partid. Astfel, în cadrul conferinţei extraordinare a PSD Constanţa din 12 septembrie, Mazăre declara: „Munceşte mult băiatul (n.r. Victor Ponta). Munceşte de-i sar ochii, de dimineaţă până noaptea (...). De-asta ar trebui să-l votăm pe Ponta. Ca noi, care-om mai sta, care-om mai trăi p-aici, liberi, copiii noştri... să trăim într-o ţară normală“, afirma şeful municipalităţii constănţene.

Bye, bye, Portul Constanţa!

Mai mult, Mazăre a declarat în repetate rânduri că Victor Ponta a fost fair play în relaţia lor, promiţându-i timp mai bine de doi ani că administraţia locală va prelua un nou pachet de acţiuni de la Portul Constanţa. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că administraţia Mazăre nu doar că nu a reuşit să preia un nou pachet de acţiuni, dar a şi pierdut, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, pachetul de 20% pe care îl administra încă din 2008. E oportun să amintim, în acest context, că CCR a fost sesizată în cazul acţiunilor pe care municipalitatea le administra în Portul Constanţa din 2008 de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Acesta din urmă a fost numit în funcţie cu susţinerea PSD.

Aşadar, de ce se dezice Mazăre de Ponta? Din cauza eşecului de la prezidenţiale sau din cauza faptului că a fost amânat sine die în problema Portului Constanţa? Curios, edilul-şef îi mulţumeşte ironic lui Chiru pentru pierderea acţiunilor, senatorul PDL fiind cel care a sesizat Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea legii prin care administraţia Mazăre a preluat, în 2008, un pachet de 20% din acţiunile Portului Constanţa. De ce nu îi mulţumeşte însă Mazăre şi lui Ponta, acum, că a pierdut definitiv Portul?

„Vom lua decizii în structurile partidului“

La scurt timp după declaraţiile pe care Mazăre le-a făcut ieri la Curtea de Apel Bucureşti, premierul Victor Ponta, liderul PSD, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „E dreptul fiecăruia să declare ce crede - vom lua decizii în structurile partidului“.

Social-democraţii se vor reuni în luna martie în cadrul Consiliului Naţional al partidului, care va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 şi unde, de asemenea, vor avea loc alegeri pentru conducerea acestui for.
Dragnea poate fi (şi) ironic

Şi Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a comentat, ieri, declaraţiile primarului Constanţei. Căci Mazăre nu e nemulţumit doar de Ponta, ci şi de Liviu Dragnea. Potrivit ştiripesurse.ro, Dragnea a declarat: „Nu vreau  să comentez ce a spus Radu. E părerea lui (...). Eu am înţeles şi respect opinia domnului Radu Mazăre. Eu nu sunt un lider la fel de important în PSD. Eu am altă opinie, pe care mi-o susţin“, a explicat social-democratul, oarecum ironic (sau autoironic?) la adresa edilului-şef al Constanţei.

Mai multe pe ZIUA de Constanţa



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre şi Liviu Dragnea, „vinovaţi” pentru situaţia Cazinoului din Constanta! Cine susţine asta?

25 May 2018 2932

Ziua Marinei cu Radu Mazăre. Când era primar. Ce ținută avea! Amintiri, amintiri...

15 Aug 2016 6615

Mazăre, obligat să achite daune morale. Dosarul, redeschis ieri de judecătoarele Mariş şi Popescu

18 Sep 2015 2561

Exclusivitate! Radu Mazăre, obligat să achite 5.000 de lei cu titlu de daune morale. Iată motivarea judecătorilor! (document)

17 Aug 2015 4000

„Partidul nu are probleme penale“ Cine sunt „lupii“ tineri care au revoluţionat PSD-ul până l-au pus pe butuci

10 Jun 2015 2874

Victor Ponta şi Radu Mazăre, între "partide complexate" şi telefoane ascultate

22 May 2015 2927

1 mai 2014 - Ponta îi promite lui Mazăre Portul Constanţa 1 mai 2015 - Mazăre, primar suspendat, în arest preventiv

28 Apr 2015 2489

Mazăre şi Nicuşor, „picaţi“ de propriul partid PSD Constanţa, lăsat în off-side de schimbarea de statut operată de Ponta (documente)

21 Mar 2015 4329

Ponta despre demisia lui Mazăre Sincer îmi pare rău

20 Mar 2015 2258

Dacă va fi arestat preventiv Mazăre pierde funcţia de preşedinte al PSD Constanţa

17 Mar 2015 2061

PSD Constanţa în stand-by?! Apar primele fisuri politice în monolitul Mazăre

25 Feb 2015 3676

Asociaţia M10 "Își pregătește Radu Mazăre ieșirea din PSD și intrarea la guvernare alături de PNL?"

23 Feb 2015 2304

Gabriel Oprea nu comentează Mazăre - UNPR, începutul unei frumoase prietenii?

09 Feb 2015 4634

Ponta către tandemul Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu „Partidul nu are probleme penale, sunt problemele dumneavoastră!“

02 Feb 2015 4112

Modificarea statutului i-ar lăsa fără putere pe social-democraţii din ţară Mazăre - Oprişan, un nou pol în PSD

27 Jan 2015 3398