Petroconst face pasarela cu reducere

deschidere.jpgChiar dacă Ministerul Turismului a alocat pentru acest proiect 4,64 milioane de lei, societatea s-a angajat să realizeze contractul pentru 3.860.219 lei fără TVA

După ce, în urmă cu câteva zile, aduceam la cunoştinţă faptul că una dintre firmele apropiate administraţiei locale, SC Petroconst SRL, a câştigat dreptul de a construi pasarela din Mamaia, fără ca pe SEAP să apară anunţul de atribuire a contractului, ieri, ca prin minune, acesta a fost publicat.

Astfel, potrivit anunţului de atribuire numărul 70520/ 21.10.2009, societăţii i-a fost încredinţat contractul nr. 135765, referitor la „execuţia lucrărilor de construcţii aferente obiectivului de investiţii Pasarela Mamaia, inclusiv serviciul de proiectare PAC, PT+CS+DDE", pentru suma de 3.860.219 lei fără TVA, cu câteva sute de mii mai puţin faţă de valoarea iniţială estimată a contractului, 4.245.640 de lei, fără TVA. Numai că nu se ştie ce va fi până la sfârşit.

Pe lângă oferta celor de la Petroconst, încă o firmă s-a mai arătat interesată de finalizarea obiectivului, care se pare că a avut o oferă mai mare decât a celor desemnaţi câştigători.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al primăriei, Liviu Tramudana, cealaltă ofertă a venit din partea SC Argos SA. De altfel, şi această societate ar fi avut cel puţin un atu pentru care ar fi fost favorită în „cursa" pentru câştigarea contractului de realizare a pasarelei. SC Argos SA este una dintre firmele care realizează o parte din apartamentele cuprinse în programul de locuinţe ieftine pentru tineri, 290 de apartamente şi garsoniere în blocul numărul 7 vor fi realizate de această societate.

Potrivit datelor înscrise în anunţul de atribuire, contractul a fost dat în data de 17 septembrie a.c, chiar dacă şedinţa de deschidere a ofertelor avusese loc în 22 iulie. De asemenea, se specifică clar faptul că respectivul contract poate fi subcontractat, însă nu se ştie dacă se poate ca doar o parte din contract să poată fi subcontractată. Nimeni nu a ştiut care va fi constructorul obiectivului de investiţii din staţiunea Mamaia, până când, la începutul acestei săptămâni, a avut loc dezbaterea publică referitoare la impactul pe care construirea pasarelei le va avea asupra mediului şi biodiversităţii marine. De altfel, la această şedinţă a fost invitat chiar unul dintre directorii societăţii norocoase, Adrian Roşuleţ, care a adus în prim plan câteva date tehnice.

proiect_pasarela_statiunea_mamaia_01.jpgÎncrengătura Cilibia - Nemirschi

Aşa cum aminteam şi în materialul precedent legat de acest subiect, societatea este cunoscută ca fiind apropiată autorităţilor locale, directorul SC Petroconst SRL Dumitru Cilibia fiind asociat cu mai multe persoane care şi-au făcut un renume pentru faptul că pun mâna pe contracte grase de la autorităţile locale. Mai mult, Dumitru Cilibia este asociat şi în Allclass SRL, alături de fostul viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Iar încrengătura nu se opreşte aici. Ginerii lui Cilibia, Octavian Buşu şi Tiberiu Curt, sunt şi ei asociaţi în Karisma Development SRL cu fiul fostului viceprimar de la Constanţa, Andrei. De altfel, şi Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, este asociat în Aqualand SA - societatea care administrează parcul de distracţii Aqua Magic din Mamaia - cu Dumitru Cilibia. Ruda de sânge a primarului Constanţei este cunoscut pentru contractele grase pe care le-a câştigat cu Primăria, prin societatea Pomacost SA, la care este administrator.

{mos_ri:Proconst}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

george

01 Nov, 2011 21:59

da da am lucrat si eu la pasarela, in momentul asta sunt facute sdubansamblurile, mai trebuie sa mergem sa le montam :)

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.