Deschidere editie

Plimbat de la Ana la Caiafa de Primăria Constanţa Horia Constantinescu, şeful CJCP - „Unele locuri de joacă din Constanţa nu oferă copiilor distracţie, ci pericol“ (galerie foto)

Comisarul-şef adjunct al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a anunţat, ieri, că va solicita Primăriei Constanţa închiderea tuturor locurilor de joacă neconforme.
 
„Mai întâi, locurile de joacă trebuie inspectate. Iar cele neconforme, în baza proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, vor fi închise“, a declarat Horia Constantinescu.
 
Săptămâna trecută, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a fost înregistrată o sesizare care semnala starea necorespunzătoare a spaţiilor de joacă administrate de Primăria Constanţa. Astfel, conducerea CJPC Constanţa l-a invitat pe primarul Decebal Făgădău la discuţii despre situaţia locurilor de joacă. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc ieri, la ora 10.30, însă nimeni din partea autorităţii publice locale nu a dar curs adresei CJPC. Aceştia au ignorat invitaţia instituţiei de a participa la discuţii pe tema locurilor de joacă din municipiul Constanţa.
 
Din acest motiv, comisarul-şef adjunct al CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, însoţit de doi comisari, s-a deplasat, ieri, la sediul Primăriei Constanţa de pe bulevardul Tomis. După ce s-a legitimat, portarii l-au trimis pe Horia Constantinescu la sediul Direcţiei de Gospodărire Comunală, de pe strada Mihail Kogălniceanu. Culmea! De aici, şeful OPC a fost întors la Primăria Constanţa, sediul de pe bulevardul Tomis. Aici, Horia Constantinescu a fost primit la Direcţia Financiară pentru a înregistra, în registrul unic, acţiunea de control.
 
„La Primărie am fost întâmpinat de viceprimarul Răsăuţeanu, care m-a rugat să fac o cerere şi pe care o va valida ulterior. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă! Aici, Guvernul României nu are autoritate!“, a declarat comisarul-şef adjunct al CJPC. „Pot muri copii, pot să se accidenteze, pot suferi din cauza lipsei unor condiţii civilizate de joacă, Primăria se opune soluţionării!“, a precizat acesta.

 „Oprirea acestor locuri de joacă neconforme este iminentă“ 

„Acţiunea de control a însemnat o plimbare de la Ana la Caiafa a celor din autoritatea publică locală. După ce ne-am prezentat la Primăria Constanţa, am fost trimişi la Direcţia Servicii Publice, care se află pe o altă stradă. După ce am ajuns acolo, am constatat că trebuia să ne înscriem într-un registru aflat la sediul principal al Primăriei Constanţa. Ne-am întors la sediul Primăriei Constanţa, unde ne-am înregistrat în registru. Am discutat cu viceprimarul Răsăuţeanu, care a avut bunăvoinţa să ne primească. Din discuţiile cu dânsul, a reieşit că trebuie să formulăm o cerere. În aceste condiţii, pun sub semnul întrebării calitatea pe care o am de autoritate aflată în subordinea Guvernului României! De ce trebuie să facem o cerere, când era mai simplu să ne pună la dispoziţie toate actele necesare?!
 
Luni, o fetiţă şi-a fracturat coloana la un loc de joacă din Bucureşti. Locurile de joacă din Bucureşti sunt mult mai bune şi mai aranjate decât cele din Constanţa. În dorinţa noastră să nu se întâmple nimic în această perioadă, am cerut ca împreună cu autoritatea publică locală să găsim soluţii. În opinia noastră, oprirea acestor locuri de joacă neconforme este iminentă. Ori, prin refacere, să fie puse la dispoziţia copiilor, ori să fie închise definitiv şi semnalate ca fiind locuri periculoase, în aşa fel ca părinţii să fie avertizaţi să-şi pună la adăpost copiii!
 
Unele locuri de joacă din Constanţa nu pot oferi copiilor distracţie, ci oferă pericol. Din dispoziţia structurii de conducere, voi reveni la sediul CJPC şi voi face o cerere adresată Primăriei Constanţa, solicitând să remedieze această problemă. Le vom solicita din nou să ne pună la dispoziţie documentaţia aferentă acestor locuri de joacă: momentul construirii acestora, momentul punerii în folosinţă, cine se ocupă de mentenanţa lor, cine trebuie să le vegheze pentru a nu pune în pericol viaţa şi securitatea copiilor“, a spus Horia Constantinescu.

Un copil s-a rănit într-un loc de joacă în Bucureşti 

Reamintim că, luni seara, o fetiţă s-a rănit în Parcul Tei din Bucureşti, fiind transportată de urgenţă la spital, după ce şi-a fracturat coloana într-un loc de joacă. Fetiţa a căzut după ce o chingă s-a desprins. La faţa locului s-a deplasat o echipă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care cercetează incidentul. Reprezentanţii ANPC susţin că au cerut documente cu privire la jocurile de joacă şefului Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Primăria Sectorului 2 a transmis, printr-un comunicat de presă, că ansamblul de joacă la care s-a petrecut incidentul are trecute, la vedere, toate informaţiile privind categoriile de vârstă (4 - 12 ani) pentru care a fost construit, datele de identificare ale firmei producătoare şi ale reprezentantului legal din România. Complexul de joacă din Parcul Tei unde s-a petrecut incidentul a fost realizat în anul 2007 în Germania, de o firmă specializată, fiind importat şi instalat de o societate comercială din Oradea.
 
Citeşte şi:
 
UPDATE De-a râsu`-plânsu` Şeful Protecţiei Consumatorului, plimbat între sediile Primăriei Constanţa (galerie foto)

Horia Constantinescu îi cere primarului Decebal Făgădău să reabiliteze locurile de joacă din oraş (galerie foto + document)

Părinţii nu renunţă la locurile de joacă. Ei îl acuză pe primarul Făgădău de promisiuni fără fundament (galerie foto)

Atenţie, părinţi! Iată care sunt cele 21 de locuri de joacă din municipiu pe care Primăria vrea să le dezafecteze şi cele care intră în reparaţii (documente)

Mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport din Constanţa şi Mamaia vor fi reabilitate. Cât va scoate din conturi municipalitatea (documente)

Mai multe autorizaţii emise de Primăria Constanţa. Toate vizează reamenajarea locurilor de joacă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

camelia ciobotaru

18 Sep, 2017 10:56

Intr-adevar sunt multe "asa zise " locuri de joaca pentru copii, de fapt sunt niste jeguri, cu tabla rupta, de pe tobogane se aterizeza in niste gropi in pamant- vezi cel din Str.Traian ,cel din Portul Tomis, cel din parcul de la gara . Parcurile sunt mizerabile, pline de gunoaie, iarba , adica paie uscate, necuratate, neudate , nesapate ,fara flori, copacei, fara cosuri de gunoi , fara surse de apa(in parcul de la gara este tasnitoare cu apa mizera ,ruginita), oricum in oras este mare mizerie, in general. Poate isi aduce aminte cineva, PRIMARIA, si de strada Stefan cel Mare, transformata in cloaca de gunoaie, spatii cu geamuri sparte, parca a trecut uraganul sau razboiul,aceasta strada curatata , cu flori, banci reparate , cu mici terase,ar fi minunata, fiind centrul orasului. Ne dorim un oras curat, verde, aerisit, luminos, fara constructii abuzive.

gabriel m.

15 Sep, 2017 22:15

Este foarte adevarat! Doua exemple pe care le puteti verifica, dar nu spre a le inchide: parcul de langa piata Brotacei, str Adamclisi; parcul de joaca din Tomis Nord, langa biserica Sf Trei Ierarhi, str. Cismelei. Ar fi nemaipomenit daca ar fi reparate!!!

Articole asemanatoare

SSC Farul, duel cu penultima clasată Marian Dinu - „E o echipă periculoasă. Trebuie să o luăm în seamă, nu să o tratăm de sus“

23 Nov 2018 624

SSC Farul vrea să învingă şi Dacia Unirea Brăila şi să iasă din zona nisipurilor mişcătoare

22 Nov 2018 655

Societatea care a râvnit la reabilitarea Cazinoului, iar în prezent amenajează Liceul „Nicolae Rotaru” asigură dirigenția pe șantierele locurilor de joacă din municipiu (document)

24 Oct 2018 585

Ce vor găsi mămicile şi copiii A început reamenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanţa

13 Oct 2018 1222

Asocierea Mobitom - Loftrek reamenajează mai multe locuri de joacă din Constanța (documente)

20 Sep 2018 3080

Constanţa, oraşul fără locuri de joacă. Unde sunt cele 100 de spaţii destinate copiilor promise în campania electorală?

13 Sep 2018 3767

Locuri de joacă Judecătorii au anulat, în primă instanţă, amenda încasată de Municipiul Constanţa. Concluzia magistraţilor

21 Jun 2018 586

Un nou dosar pe masa magistraţilor. Municipiul Constanţa vs Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

02 Jun 2018 1238

Editorial Nu ne mai mutilaţi copiii în locurile de joacă!

14 May 2018 1189

Licitaţia se apropie de final. Mobitom, singura care a depus ofertă financiară pentru contractul de reabilitare a primelor 36 de locuri de joacă din municipiu!

23 Mar 2018 1643

Constanţa. Primăria a publicat contractul cu SRL-ul care va repara locurile de joacă şi terenurile de sport din municipiu (document)

10 Mar 2018 1048

O firmă din Cumpăna va repara mobilierul urban, terenurile de sport și locurile de joacă din Constanța care nu au fost dezafectate anul trecut

02 Mar 2018 1204

Primăria Constanţa, amendată în contextul inventarierii locurilor de joacă. Primul termen, în martie

10 Feb 2018 1339

Situaţia afectează mii de constănţeni Primăria reacţionează după amenda încasată de la ANPC în problema locurilor de joacă (galerie foto)

10 Nov 2017 2685

Editorial Două cuvinte despre parcurile din Constanţa - „Doamne fereşte!“

16 Oct 2017 1836

USR Constanța solicită primarului Constanței și Consiliului Local Municipal soluții urgente în cazul locurilor de joacă neconforme

29 Sep 2017 956

Anul viitor vor fi reabilitate primele 38 de amplasamente Toate locurile de joacă din Constanţa vor fi demolate!

28 Sep 2017 2029

Autoritățile locale desființează locul de joacă de pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța (galerie foto+video)

26 Sep 2017 1999

Ce se face acolo Primăria Constanţa demontează locurile de joacă din municipiu care pun în pericol integritatea copiilor! (galerie foto)

26 Sep 2017 3765

Primăria Constanța a început demolarea locurilor de joacă din Constanța. Mai multe astfel de locuri au fost demolate(galerie foto+video)

25 Sep 2017 5221

În scandalul locurilor de joacă Liberalii îl văd pe primarul Făgădău rupt de realitatea oraşului

25 Sep 2017 1246

USR Constanţa a prezentat un bilanţ al activităţii. Vrea să ţină în priză autorităţile publice locale

22 Sep 2017 1715

Primăria Constanţa, pasibilă de sancţiuni Horia Constantinescu, comisar şef adjunct al CJPC – „Vom marca fiecare loc de joacă periculos“

20 Sep 2017 2445

Editorial Problema locurilor de joacă din Constanţa, fără rezolvare. Autorităţile tac mâlc şi se fac că nu văd. Până când, nu se ştie

18 Sep 2017 2440

După ce s-a adresat Protecţiei Consumatorului USR Constanţa a trimis primarului şi consilierilor locali un regulament pentru locurile de joacă. Îl vrea aprobat în Consiliul Local!

15 Sep 2017 2263

Horia Constantinescu, şeful CJPC, vrea să închidă locurile de joacă neconforme din Constanţa

14 Sep 2017 1290

Părinţii nu renunţă la locurile de joacă. Ei îl acuză pe primarul Făgădău de promisiuni fără fundament (galerie foto)

23 Aug 2017 1612

Atenţie, părinţi! Iată care sunt cele 21 de locuri de joacă din municipiu pe care Primăria vrea să le dezafecteze şi cele care intră în reparaţii (documente)

20 Jul 2017 5714

Mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport din Constanţa şi Mamaia vor fi reabilitate. Cât va scoate din conturi municipalitatea (documente)

14 Jul 2017 2017

Primăria trebuie să ia măcar în calcul propunerea a peste 2.000 de părinți Proiectul USR de modernizare, reabilitare și înființare a locurilor de joacă pentru Constanța (galerie foto + document)

06 Jul 2017 5173

Editorial Domnule primar şi domnilor politicieni locali, v-aş invita să dăm o tură prin locurile de joacă din Constanţa

06 Jul 2017 3166

Mai multe autorizaţii emise de Primăria Constanţa. Toate vizează reamenajarea locurilor de joacă

06 Jul 2017 1635

Din categoria „ce întreabă părinţii şi ce răspunde Primăria“ Nu există un regulament de funcţionare a locurilor de joacă! (document)

01 Jul 2017 4875

USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document)

08 Jun 2017 4251

Cum arată locul de joacă pentru copii din Portul Tomis. Are nevoie de reabilitare (galerie foto + video)

27 May 2017 2076

Mămicile din Constanţa au obţinut o primă victorie în „războiul“ locurilor de joacă. Despre ce este vorba

18 May 2017 2332

Trei locuri de joacă „Ţara Piticilor“, în atenţia RAEDPP Constanţa! (document)

17 May 2017 2299

O mamă din Constanţa, scrisoare deschisă către Decebal Făgădău„Dumneavoastră, domnule primar, v-aţi lăsa copiii să intre în actualele locuri de joacă ale oraşului?“

15 May 2017 20524

Solidari pe reţelele de socializare Părinţii din Constanţa vor să identifice zonele din oraş unde lipsesc locurile de joacă!

09 May 2017 3041

În prima etapă vor fi reamenajate 39 de locuri de joacă Primăria Constanţa nu a mai investit în acestea din anul 2015

27 Apr 2017 3630

Mămicile din Constanţa au motiv de bucurie Primăria a dat undă verde pentru reabilitarea locurilor de joacă

07 Sep 2016 5580

„Cât ne mai umiliţi copiii pe banii noştri?“ Mămicile din Constanţa pregătesc un protest. Motivul - locurile de joacă (galerie foto)

01 Sep 2016 5033

Editorial Arătaţi-ne că vă pasă de Constanţa! Pe când cu locurile de joacă?!

05 Jul 2016 2073

Noțiunea de ”loc de joacă” capătă noțiuni hilare! Avem dovada! (galerie foto)

02 Jul 2016 2156

Constanța. La ce sunt folosite fântânile arteziene. Priviți și vă minunați

20 Jun 2016 4344

Editorial Domnule primar, copiii din Constanţa au nevoie de locuri de joacă decente

09 Jun 2016 3589

În plină campanie electorală Municipalitatea şi-a amintit de copiii noştri. Sunt vizate 69 de locuri de joacă

26 May 2016 2160

Editorial În atenţia candidaţilor la Primăria Constanţa. Iată care sunt adevăratele noastre probleme!

25 May 2016 2484

Sondaj de opinie 93% dintre respondenţi nu sunt mulţumiţi de felul în care arată locurile de joacă din Constanţa

25 Apr 2016 1790

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de cum arată locurile de joacă din Constanţa? (galerie foto)

18 Apr 2016 4417