Deschidere editie

Preotul cu alcoolemia 2,45 şi accidentul în lanţ Mesajul de suflet al părintelui Valeriu Roman trimis Regelui Mihai

01_preot_preot.jpgucrătorii Serviciului Rutier Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul accidentului din urmă cu două zile, eveniment provocat, din câte se pare, de Valeriu Roman, de 45 de ani, din Eforie Nord, preot slujitor şi consilier cultural al Arhiepiscopia Tomisului. Ieri, medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au stabilit alcoolemia din sângele părintelui: 2,45 grame/mie alcool pur sânge. La circa două ore de la producerea evenimentului, Permanenţa Consiliului Eparhial a fost convocată în regim de urgenţă şi s-a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul Arhiepiscopiei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că, la data de 31 ianuarie, ora 16.00, în municipiul Constanţa, R.V. (Roman Valeriu), de 49 ani, din Eforie Sud, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe bulevardul 1 Mai, dinspre strada Theodor Burada către Caraiman. „În momentul în care a ajuns în dreptul Institutului de Scafandri, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme care circulau regulamentar, după care s-a răsturnat pe sensul său de mers. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei persoane (doi copii şi un adult)", au mai spus organele de anchetă. Ulterior, Arhiepiscopia Tomisului a făcut o serie de precizări cu privire la accident: „Permanenţa Consiliului Eparhial, convocată în regim de urgenţă, a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul instituţiei noastre. De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului condamnă comportamentul acestuia din timpul anchetei pe care poliţia o desfăşoară. Suntem alături de persoanele care au avut de suferit de pe urma acestui accident şi sperăm în însănătoşirea lor cât mai rapidă". În eveniment a fost implicat un Ford Ka, la volanul căruia se afla Cristi Radu Grosu, de 36 de ani, şi o Skoda condusă de Adrian Moinea, de 37 de ani. La spital au ajuns doi copii, pasageri în Ford Ka, dar şi o femeie - pasageră în Skoda. În prezent, Valeriu Roman este cercetat de lucrătorii Serviciului Rutier pentru vătămare corporală din culpă, dar şi pentru conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care părintele va cădea la pace cu cei răniţi va scăpa doar de acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Pentru alcool, părintele riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 5 ani. În altă ordine de idei, este de menţionat că Roman Valeriu i-a trimis un mesaj de felicitare Regelui Mihai. „Cu aleasă dragoste şi firească recunoştinţă, Primiţi din partea noastră cele mai sincere urări de sănătate şi putere, alături de binecuvântări duhovniceşti. La mulţi ani maiestăţii sale! La mulţi ani României!" - mesajul este semnat de preotul Valeriu Roman, consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic auto îngreunat pe bulevardul Tomis din Constanţa. Din ce cauză

08 Apr 2019 480

Polițiști, amenințați cu cuțitul de un bărbat. Agenții au deschis un dosar

30 Mar 2019 520

UPDATE. Accident rutier pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa. Două maşini implicate

28 Feb 2019 979

Femeie, tâlhărită de un tânăr în Cimitirul Central din Constanţa

14 Feb 2019 709

Anchetă a Poliției Capitalei după acțiunea de protest a taximetriștilor. Un bulevard a fost blocat

22 Jan 2019 396

Tragedie pe bulevardul Tomis! Rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro

18 Jan 2019 1247

CJC, demersuri pentru preluarea clădirilor fostelor cinematografe constănţene. Teatrul pentru Copii şi Tineret s-ar putea muta în clădirea fostei săli „Popular“, parte a unei asocieri a RADEF

25 Dec 2018 724

SC Bulevard SA, în atenţia Tribunalului Constanţa. Ce a decis instanţa

25 Dec 2018 1749

Autocar cu copii români, atacat cu pietre la Budapesta chiar de Ziua Naţională

01 Dec 2018 694

File din istoria Constanţei (IV) Povestea Falezei de la Cazino, un fost bulevard al oraşului (II)

29 Oct 2018 2569

Bărbat, prins în timp ce transporta bunuri furate dintr-un restaurant din Constanţa

26 Oct 2018 586

File din istoria Constanţei (III) Povestea Falezei Cazinoului, un fost bulevard al oraşului (I)

23 Oct 2018 2212

Accident rutier în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu

22 Aug 2018 4852

Strada Cuza Vodă și bulevardul Ferdinand Constanţa. Două benzi de circulație, blocate

16 Aug 2018 1857

Accident mortal pe bulevardul Tomis Şoferul, de 80 de ani, condamnat şi obligat să muncească în folosul comunităţii

01 Aug 2018 3416