Primăria Constanţa ar putea câştiga în instanţă 50 de milioane de euro. Ce investiţii aţi vrea să facă municipalitatea?

Municipiul Constanţa ar putea câştiga în instanţă suma de 50 de milioane de euro!
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 5 octombrie 2017, Municipiul Constanţa prin Primar a chemat la judecată Guvernul României şi Ministerul Energiei. Cauza a primit numărul unic 6933/118/2017 şi a fost înregistrată pe rolul Secţiei I Civile din Tribunalul Constanţa.
 
Pe data de 15 decembrie 2017, instanţa a constatat competenţa de funcţionare a cauzei în favoarea Secţiei de Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa. Pe cale de consecinţă, dosarul a fost înaintat secţiei competente, spre soluţionare.
 
Zis şi făcut! Pe data de 12 februarie, cauza a ajuns la Secţia de Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa. La primul termen - 27 martie, magistraţii au admis, conform portalului instanţelor de judecată, „excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa“. Drept urmare, Tribunalul a declinat competenţa de soluţionare a acţiunii promovate de reclamantul Municipiul Constanţa prin Primar, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Ministerul Energiei, spre soluţionare în favoarea Curţii de Apel Constanţa. Decizia a fost fără cale de atac.
 
Până la acest moment, Curtea de Apel Constanţa nu a stabilit primul termen.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea sa, Municipiul Constanţa prin Primar a chemat la judecată Guvernul României şi Ministerul Energiei, solicitând obligarea pârâţilor, în solidar, la plata sumei estimate provizoriu de 50 de milioane de euro.
 
Banii reprezintă, conform cererii de chemare în judecată, despăgubiri pentru prejudiciul suferit de Municipiul Constanţa ca urmare a „încălcării prevederilor memorandumului Guvernului României nr. 5018/21.03.2013, adoptat în şedinţa Guvernului din data de 27.03.2013“. Mai mult decât atât, Municipiul Constanţa prin Primar cere Guvernului României şi Ministerului Energiei să achite cheltuielile de judecată.
 
Tot în motivarea acţiunii, Municipiul Constanţa prin Primar a arătat, în esenţă, că prezentul demers judiciar este motivat de necesitatea salvgardării interesului public local la nivelul Municipiului Constanţa, privind funcţionarea serviciului public de alimentare cu energie termică, în parametrii calitativi şi financiari optimi, fără întreruperi şi în condiţii depline de securitate a furnizării.
 

Municipiul Constanţa a mai menţionat că procesul urmăreşte crearea condiţiilor necesare pentru autorităţile locale ale Municipiului ca, în exercitarea atribuţiilor legale stabilite în sarcina acestora, în domeniul asigurării funcţionării serviciului public de alimentare cu energie termică, să „obţină recunoaşterea încălcării drepturilor şi intereselor legitime, prin abstenţiunile şi acţiunile autorităţilor publice pârâte, şi, drept urmare, stabilirea unei despăgubiri şi obligarea pârâţilor la plata acesteia“, conform magistraţilor.
 
În final, Municipiul Constanţa a mai arătat că cele 50 de milioane de euro vor permite, printre altele, implementarea unei soluţii alternative (ca urmare a imposibilităţii de implementare a celei stabilite prin Memorandumul Guvernului României) pentru asigurarea securităţii furnizării serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Constanţa.

 
În altă ordine de idei, procesul este bazat pe deja celebrele datorii istorice, subiect amplu dezbătut de cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Matei Gheorghe

29 Apr, 2018 19:47

In opinia mea ar trebui demarat programul de termoizolare a blocurilor,in care primaria sa acopere 50 % ,ministerul de resort 45%,iar asociatiile de prprietari restul.De asemenea,ar trebui sa existe o politica unitara privind vopsirea fatadelor pe biulevarde.Anul acesta sa inceapa cu itinerarul Gara,1 Decembrie 1918,Al.Lapusneanu pana la intrarea in statiunea Mamaia.Am schimba si noi putin aspectul orasului.

Dandanache

28 Apr, 2018 13:04

Orasul asta are nevoie urgenta de o arena sportiva si de un teren de fotbal pe masura !

maria

28 Apr, 2018 12:27

Sa repare Cazinoul, Mozaicul, sa faca o sala polivalenta. sa repare stadionul, un teatru modern. Sint multe de zis. Porcaria este ca nu se misca nimic.

Articole asemanatoare

Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primăria Constanța Stălpișorii montați au blocat accesul pompierilor ce interveniseră la incendiul din această seară

04 May 2024 117

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 411

Familia Terzi poate moderniza Restaurantul Colonadelor de pe strada Traian din Constanța

04 May 2024 338

Imobiliare Constanța Tesalia SRL nu poate extinde construcția de pe strada Daciei

04 May 2024 264

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 251

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic candidatului la Primăria Comunei Amzacea după postarea unui mesaj discriminator

04 May 2024 493

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 553

Primăria Constanța a pierdut un proces cu Garda de Mediu! Despre ce este vorba?

03 May 2024 412

Teren în Faleză Nord, recâștigat de Apele Române de la Primăria Constanța! Ce au invocat judecătorii pentru a radia dreptul de proprietate al municipalității (MOTIVARE)

03 May 2024 579

Certificat de urbanism pentru Bimmer Workshop SRL, care edifică un showroom la Constanța

03 May 2024 480

Rezultatul licitației publicat în MO Primăria Constanța a vândut un teren din zona Campus (DOCUMENT)

03 May 2024 757

Licitații publice Cine va păzi obiectivele Primăriei Constanța (DOCUMENT)

03 May 2024 534

Cu acordul Municipalității Un imobil de pe strada Pescăruș din Constanța va fi supraetajat, altul – transformat în parcare de Imobiliaria Tomis SRL

03 May 2024 911

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 465

Imobilul edificat de Disan Expert SRL pe strada Maior Șofran din municipiul Constanţa va fi modificat

03 May 2024 391