SPIT s-a mutat din „casa” Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Cu cât s-a redus cheltuirea banului public din cadrul Primăriei Constanța

  • Primăria Constanța a renunțat la sediul de pe strada Sulmona nr.22 , acolo unde și-a desfășurat activitatea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa
  • Pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, în 2021 s-au plătit lunar peste 41.000 euro
  • Contractul dintre municipalitate și privatul care deține spațiu de pe Sulmona nr.22 a început în 2009
  • Este cunoscut faptul că Primăria și instituțiile subordonate Consiliului Local își desfășoară activitatea în diferite locații, unele dintre ele fiind complet inadecvate, iar în cazul altora se plătesc chirii fabuloase
  • În ceea ce privește, contractul de închiriere dintre municipalitate și societatea Eden SRL, în al cărui spațiu, situat pe bulevardul Tomis se află sediul central al SPIT, în suprafaţă utilă de 2.494,35 mp, compus din subsol, parter şi cinci etaje, viceprimarul Cocargeanu susține că vor urma schimbări
  • Potrivit lui viceprimarului Florin Cocargeanu, municipalitatea va renegocia  clauzele contractuale şi, implicit, contravaloarea chiriei
  • Administrația locală cheltuia anual aproximativ 500.000 de euro din banii publici doar pentru chiriile a două sedii SPIT, cele de pe Str. Sulmona și Bd. Tomis
  • De la 1 ianuarie 2022 a fost reziliat contractul de închiriere pentru sediul de pe strada Sulmona, unde era plătită o chirie de 15.000 de euro lunar, și să relocăm Agenția fiscală și a Serviciului ce funcționau în spațiul respectiv
  • În aceste condiții, Agenția fiscală nr. 3 a fost mutată în sediul de pe str. Ștefan cel Mare, din centrul comercial Tomis Mall, unde în prezent este plătită o chirie lunară de numai 1.500 de euro
 

 
Primăria Constanța a renunțat la sediul de pe strada Sulmona nr.22 , acolo unde și-a desfășurat activitatea Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa.
 
Pentru cele două sedii administrative ale Serviciului Public de Impozite și Taxe, în 2021 s-au plătit lunar peste 41.000 euro.
 
Contractul dintre municipalitate și privatul care deține spațiu de pe Sulmona nr.22 a început în 2009.
 
Spațiul este compus din teren intravilan în suprafaţă de 1.076,36 mp, conform măsurătorilor cadastrale, şi 1.069 mp, conform actelor şi clădire formată din subsol+parter+2etaje+terasă circulabilă.

La acel moment, spațiu era deținut de Follow Me SRL, care îl achiziționase în anul 2006, prin contract de vânzare-cumpărare, de la lichidatorul Băncii Turco-Române, aflată la acea dată în faliment Potrivit Monitorului Oficial, în vara anului 2019, asociatul din Follow Me, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, și-a cesionat părţile sociale, către asociatul, Ionuţ Barbu.
 
Astfel, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA s-a retras din firma care a încheiat primăriei sediul de pe Sulmona nr.22.
 
O dată cu această retragere, cei doi foști asociați și-au împărțit și bunurile iar clădirea ar fi rămas, potrivit lui Barbu în portofoliul Sisteme Internaţionale de Afaceri SA.

 
"Eu nu mai am nicio treabă cu sediul de pe Sulmona de vreo doi ani, de când asociatul meu a ieșit din societate și ne-am împărțit patrimoniul. Din ce știu, clădirea aparține celor de la Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Când au plecat din firmă, contractul de închiriere a fost cesionat'', a spus Barbu întrebat de reporterii ZIUA de Constanța.
 

 
Despre Sisteme Internaționale de Afaceri

Firma Sisteme Internaţionale de Afaceri SA a fost înfiinţată în 2003 şi are sediul social în Bucureşti. Societatea are un capital social de 90.000 de lei, integral vărsat, împărţit în 60 de acţiuni nominative, a 1.500 de lei fiecare. Acţionari sunt societatea Masterjobs Limited, înregistrată în Cipru, Nicosia, care deţine 84.000 de lei, adică 93,3333% din capital, şi Valentin Gheorghe Ionescu, născut pe 28.03.1967, care deţine 6.000 de lei din capital, adică 6,6666%, cel din urmă deţinând şi funcţia de administrator al societăţii. Firma se ocupă, potrivit codificării CAEN, de „servicii de reprezentare media“.
 

Este cunoscut faptul că Primăria și instituțiile subordonate Consiliului Local își desfășoară activitatea în diferite locații, unele dintre ele fiind complet inadecvate, iar în cazul altora se plătesc chirii fabuloase.

În ceea ce privește, contractul de închiriere dintre municipalitate și societatea Eden SRL, în al cărui spațiu, situat pe bulevardul Tomis se află sediul central al SPIT, în suprafaţă utilă de 2.494,35 mp, compus din subsol, parter şi cinci etaje, viceprimarul Cocargeanu susține că vor urma schimbări.
Contractul de locațiune încheiat pe o perioadă de cinci ani, va putea fi rediscutat din 2022.
 
Potrivit lui viceprimarului Florin Cocargeanu, municipalitatea va renegocia  clauzele contractuale şi, implicit, contravaloarea chiriei.

Eden SRL aparține afaceristului Neculai Beciu.


 Florin COCARGEANU, viceprimar
 
„Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus de la preluarea mandatului de viceprimar l-a reprezentat reducerea semnificativă a cheltuirii banului public și eficientizarea serviciilor din cadrul Primăriei ce revin în atribuțiile mele.
 
În urma unei analize pe care am făcut-o, în decursul anului trecut am identificat că administrația locală cheltuia anual aproximativ 500.000 de euro din banii publici doar pentru chiriile a două sedii SPIT, cele de pe Str. Sulmona și Bd. Tomis. Imediat am căutat soluții pentru a schimba această situație.
 
Astfel, am decis ca de la 1 ianuarie 2022 să nu mai prelungim contractul de închiriere pentru sediul de pe strada Sulmona, unde era plătită o chirie de 15.000 de euro lunar, și să relocăm Agenția fiscală și a Serviciului ce funcționau în spațiul respectiv.
 
În aceste condiții, Agenția fiscală nr. 3 a fost mutată în sediul de pe str. Ștefan cel Mare, din centrul comercial Tomis Mall, unde în prezent este plătită o chirie lunară de numai 1.500 de euro.
 
Această mutare nu doar că a redus semnificativ cheltuielile, ci ne-a permis să reorganizăm întreaga arhivă a SPIT care, la momentul respectiv, era divizată în cadrul mai multor sedii administrație, fără a fi respectate toate normativele prevăzute de lege, în unele locuri fiind chiar expuse factorilor de deteriorare.
 
Acum, arhiva a fost mutată într-un singur sediu ce respectă toate standardele și condițiile cerute de lege pentru arhivare, siguranța documentelor, protecție la incendiu, inundație sau deteriorare.
 
Noua arhivă SPIT este, la momentul actual, cea mai modernă dintre cele ale instituțiilor publice din județul Constanța și eficientizează fluxul de lucru, economisind timp prețios în activitățile administrative ce au legătură cu îndeplinirea obligațiilor fiscale sau de personal.
Totodată, vreau să amintesc și despre demersul de relocare a activității SPIT Constanța din sediul de pe Bd. Tomis unde este plătită o chirie lunară de 27.000 de euro.
 
Activitatea instituției va fi mutată într-una dintre clădirile istorice ale orașului, de pe strada Mercur nr. 10, administrată de RAEDPP, astfel fiind eliminată complet chiria pentru spațiu. În prezent, lucrările de renovare sunt într-un stadiu avansat”, susține Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța.
 

Citește și:

Primăria Constanța renunță la sediul de pe strada Sulmona. Cui aparține sediul, după diviziunea din cadrul Follow Me SRL?

Cum a devenit Follow Me proprietarul sediului SPIT „Şapte ani pe Sulmona“ sau „cadoul“ de milioane de euro de la Virginia Uzun pentru Ionuţ Barbu (documente)

SC Ecserv Interprod SRL a reabilitat mai multe sedii ale Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Legătura dintre Virginia Uzun şi administratorul firmei, Eduard Schmilevschi (documente)
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii va avea un nou președinte. Cine a primit atribuții de director științific?

28 May 2022 732

Când se întrunește Comisia de estetică urbană și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

28 May 2022 573

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

28 May 2022 822

USR Constanța, acuzații grave. Un proiect de CLM „a fost strecurat mișelește de primarul Chițac. Constănțenii s-ar putea trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern“! (DOCUMENTE)

27 May 2022 1924

Consilierii locali constănțeni, chemați să aprobe noi repartiții în blocurile ANL. Cine sunt beneficiarii? (DOCUMENT)

26 May 2022 672

Bugetarea participativă la nivelul județului Constanța nu a primit votul aleșilor județeni. Se cere o analiză mai atentă și aprofundată

26 May 2022 626

Consilierii locali constănțeni sunt chemați să respingă Planul Urbanistic Zonal inițiat de investitorul Ion Maticiuc în zona Pescărie, stațiunea Mamaia

25 May 2022 902

Fotbalul și oina primesc fonduri publice nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța (Document)

23 May 2022 791

Președintele CJC are un nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Document)

23 May 2022 773

Rectificare de buget la Primăria Constanța. Chițac taie bani de la servicii și dezvoltare publică pentru plata combustibililor și facturilor la energie (DOCUMENT)

20 May 2022 1033

Eurovelo 6 „De la Atlantic la Marea Neagră”, va traversa județul Constanța. Consiliul Județean are la dispoziție 40 de zile pentru a identifica terenurile acestui traseu

19 May 2022 3413

Primăria Constanța reajustează prin intermediul Consiliului Local solicitarea formulată către Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea construcției bulevardul Madrid

18 May 2022 875

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 781

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 976

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 9520