VIDEO+FOTO Accident mortal în Mamaia Nord! Un Saab a zdrobit un Logan. Sentință definitivă

 
 
  • În cauză a fost efectuată o expertiză tehnică auto. Expertul a concluzionat faptul că viteza de deplasare a autoturismului Saab nu a putut fi calculată cu precizie pe cale analitică, dar se poate aprecia că în premomentul accidentului, acesta circula cu o viteza de minim 113 km/h.
  • Tot potrivit expertizei, în momentul în care s-a apropiat de intersecţia cu sens giratoriu din dreptul hotelului, din cauza vitezei prea mari de deplasare, neadaptată la intersecţia în care urma să intre şi, posibil din cauza neatenţiei la trafic, conducătorul autoturismului Saab nu a mai putut controla autoturismul, a trecut cu roţile din stânga peste sensul giratoriu şi a pătruns contrasens, peste linia continuă dublă care separa sensurile de deplasare, lovind cu colţul stânga faţă partea stânga faţă - lateral stânga a autoturismului Dacia, condus pe banda a doua.
 

Curtea de Apel Constanța a pronunțat o sentință definitivă în dosarul privind accidentul rutier mortal din luna august 2019, din Mamaia Nord, zona hotelului Nyota, eveniment soldat cu decesul unui tânăr șofer.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, în esență, s-a reţinut că la data de 24.08.2019, în jurul orelor 00:40, inculpatul a condus autoturismul marca Saab, în Mamaia Nord, zona hotelului Nyota.
 
După sensul giratoriu din dreptul hotelului, din cauza vitezei excesive, șoferul a pătruns pe sensul opus, prin virare la stânga, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu și a colizionat cu autoturismul marca Dacia, model Logan, condus în mod regulamentar de către un bărbat, cauzând decesul acestuia.
 
În cauză a fost efectuată o expertiză tehnică auto.
 
Expertul a concluzionat faptul că viteza de deplasare a autoturismului Saab nu a putut fi calculată cu precizie pe cale analitică, dar se poate aprecia că în premomentul accidentului, acesta circula cu o viteza de minim 113 km/h.
 
Tot potrivit expertizei, în momentul în care s-a apropiat de intersecţia cu sens giratoriu din dreptul hotelului, din cauza vitezei prea mari de deplasare, neadaptată la intersecţia în care urma să intre şi, posibil din cauza neatenţiei la trafic, conducătorul autoturismului Saab nu a mai putut controla autoturismul, a trecut cu roţile din stânga peste sensul giratoriu şi a pătruns contrasens, peste linia continuă dublă care separa sensurile de deplasare, lovind cu colţul stânga faţă partea stânga faţă - lateral stânga a autoturismului Dacia, condus pe banda a doua.

 
Ca urmare a impactului deosebit de puternic, se mai arată în expertiză, autoturismul Dacia a fost împins către înapoi şi către dreapta, ţinând cont de direcţia sa de deplasare, în timp ce autoturismul Saab şi-a continuat deplasarea pe o distanţă de încă 41-46 m, până la oprire.
 

Impactul dintre autoturismul Saab şi autoturismul Dacia a avut loc pe banda a doua a sensului de mers Constanta - Năvodari, cu circa 30 - 35 m înainte de centrul sensului giratoriu.
 
„Starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului Saab“
 

„Cauza producerii accidentului a fost intrarea pe contrasens a autoturismului Saab, peste marcajul longitudinal dublu continuu, intrând pe sensul de mers al autoturismului Dacia, ca urmare a neadaptării şi nerespectării vitezei de deplasare la intrarea în sensul giratoriu.
 
Starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului Saab, prin deplasarea cu o viteză mult peste limita legală şi neadaptată la intrarea într-un sens giratoriu, pierzând astfel controlul autoturismului şi intrând pe contrasens, peste linia continuă dublă care separă sensurile. Conducătorul autoturismului Dacia nu putea evita impactul prin frânare sau virare. Conducătorul autoturismului Saab putea evita accidentul dacă ar fi fost atent la trafic, dacă ar fi circulat cu viteza maximă impusă în zonă şi dacă nu ar fi intrat pe contrasens, peste linia dublă continuă care separă sensurile de mers“, se mai arată în expertiză.
 

Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au majorat majorat pedeapsa aplicată inculpatului de la 2 ani și 9 luni de închisoare (stabilită inițial de Judecătoria Constanța) la 3 ani de închisoare, precum și termenul de supraveghere a executării pedepsei de la 3 ani la 4 ani.

În cauză au fost acordate și daune.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
Proces incredibil
Un șofer a dat flash-uri unei mașini de poliție, să elibereze banda de circulaţie. IPJ a câștigat procesul


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident de muncă mortal pe Plaja H2O din Mamaia Nord. Ce spune ITM despre decesul tânărului de numai 17 ani

17 Aug 2021 6572

Tragedie în Mamaia Nord. Un muncitor a căzut de la etajul 5 al blocului în care lucra

21 Nov 2018 2759