VIDEO „Valentino“, suspectat că i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale, a fost condamnat!

 
 
  • Inculpatul este suspectat că ar fi traversat în mod neregulamentar, prin loc nepermis, bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, prin faţa autospecialei de poliţie cu care se deplasau persoanele vătămate (...), din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul Acţiuni Speciale, aflate în timpul serviciului.
  • După ce i s-a pus în vedere să se deplaseze pe trotuar şi să nu mai staţioneze pe carosabil, inculpatul a adresat persoanelor vătămate injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, el tulburând astfel ordinea şi liniştea publică şi provocând temere şi indignare persoanelor aflate în zonă, arată oamenii legii.
 
Andrei Valentin Șerban (Valentino), suspectat că i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale, a fost condamnat!
 
Joi, 20 iulie 2023, Judecătoria Constanța a dispus, în primă instanță, condamnarea bărbatului la un an şi șase luni de închisoare cu suspendare și amendă de 4.500 lei.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de trei ani, timp în care inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 

„Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarele obligaţii: a) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială – Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare“, se mai arată în decizia judecătoriei.

 
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Amintim că la data de 31.03.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ş.A.V., pentru săvârşirea a patru infracţiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi alin. 4 C.pen., rap. la art. 206 alin. 1 C. pen., precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen.
 


În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:
 
La data de 07.03.2023, în jurul orei 19:25, inculpatul Ş.A.V. a traversat în mod neregulamentar, prin loc nepermis, bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, prin faţa autospecialei de poliţie cu care se deplasau persoanele vătămate M.N., T.P., B.M. şi J.A., din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul Acţiuni Speciale, aflate în timpul serviciului.

 
După ce i s-a pus în vedere să se deplaseze pe trotuar şi să nu mai staţioneze pe carosabil, inculpatul a adresat persoanelor vătămate injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, el tulburând astfel ordinea şi liniştea publică şi provocând temere şi indignare persoanelor aflate în zonă, arată oamenii legii.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DNA Constanța l-a trimis în judecată pe fostul director al Gărzii de Coastă!
 
Tentativă la omor la Castelu! Și-a înjunghiat fratele de patru ori în zona inimii
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Video Bărbatul care i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale rămâne în arest!

29 Apr 2023 1086

VIDEO. Azi ar putea fi eliberat Primul termen în cazul bărbatului care i-ar fi înjurat și amenințat pe polițiștii de la Acţiuni Speciale!

03 Apr 2023 1527