Nenorocitule!

Acolitii lui Crivineanu vor sa inchida gura ziaristilor

Aceasta este numai una dintre expresiile utilizate Valeriu Ilinca, presedintele de sedinta a Consiliului Local Basarabi, care a avut loc joi dupa-amiaza * Pentru a se putea certa nestingheriti, Ilinca a propus ca sedinta sa se desfasoare cu usile inchise * Numai ca, potrivit Legii 215/2001 privind administratia publica locala, sedintele de Consiliu Local sunt publice, fapt pentru care are dreptul sa asiste oricine la dezbateri * La Basarabi, o coalitie monstruoasa PSD-PRM face legea * Reporterii cotidianului "ZIUA de Constanta" au fost luati la bani marunti de protejatii primarului Nicolae Crivineanu * In cadrul sedintei, toate propunerile grupului de consilieri PD-PNL au fost refuzate de clica PSD-PRM * Primarul Crivineanu, personaj decorativ la ultima sedinta a CL Basarabi * Legea in Basarabi este facuta pentru a fi incalcata * Pentru ca a avut o opinie pertinenta in CL, consilierul PNL Iusein Benazi s-a trezit ieri cu un inspector de la Serviciul Urbanism, care a inceput sa-i masoare gardul locuintei

In prima sedinta extraordinara a nou-constituitului Consiliu Local Basarabi, cei 17 alesi s-au certat timp de doua ore pentru chestiuni minore. Avand in vedere faptul ca orice sedinta a alesilor locali este publica, reporterii cotidianului "ZIUA de Constanta" au ales sa fie prezenti la aceasta sedinta pentru a urmari modul de derulare a dezbaterilor pe marginea problemelor comunitatii. Vadit deranjat de prezenta noastra, primarul localitatii Basarabi, Nicolae Crivineanu, si-a ascuns nervozitatea sub masca unui zambet tamp. Colegul sau de partid, social-democratul Haralambie Velea, s-a isterizat in momentul in care fotoreporterul nostru a incercat sa-l imortalizeze pe pelicula. Imediat a sarit in ajutorul sau presedintele sedintei, Valeriu Ilinca.

PSD Basarabi se teme de ziaristi

Istet din cale-afara, Valeriu Ilinca a propus ca alesii locali sa supuna la vot excluderea din sala de sedinta a reporterilor cotidianului "ZIUA de Constanta". Dupa ce spiritele s-au agitat pana la maxim, unii dintre consilieri s-au gandit ca prezenta noastra in sala de sedinte este motiv suficient de harta, mai ales pentru ca nu se facusera prezentarile. La un moment dat, cei 17 alesi locali au fost linistiti de indemnul primarului Crivineanu care i-a asigurat de faptul ca nimeni nu pateste nimic. Asa ca, dupa ce grupul de consilieri PSD-PRM s-a dat suficient de mult in spectacol, alesii locali si-au adus aminte de scopul si durata vizitei lor in incinta Primariei Basarabi. Pe ordinea de zi a sedintei nu figurau decat chestiuni referitoare la componenta comisiilor de specialitate, regulamentul de functionare pentru urmatorii patru ani, validarea unui nou consilier in urma unei demisii, aprobarea modificarii comisiilor de specialitate ale CL Basarabi, precum si rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli, insa consilierii nu s-au putut intelege.

UTC-istul Valeriu Ilinca ii canta in strune primarului Crivineanu

Intruniti in cadrul sedintei de joi, consilierii PSD-PRM nu au cazut de acord cu reprezentantii Aliantei PD-PNL asupra componentei comisiilor. Nici chiar asupra faptului ca, din motive personale, Constantin Ionica si-a prezentat demisia, lasandu-i locul liber colegei sale Eleonora Zagu. Cu toate ca Eleonora Zagu avea nevoie de suportul moral al noilor sai colegi, satrapul Valeriu Ilinca i-a taiat elanul noii sale colege, exprimandu-si regretul fata de decizia liberalului Constantin Ionica de a ceda locul sau in Consiliul Local Basarabi. In acel moment, PSD-istul Valeriu Ilinca l-a acuzat, in plenul sedintei, pe liberalul Ion Vladoi ca se face vinovat de gestul lui Ionica. Atat a fost suficient ca cele doua tabere sa se acuze reciproc, iar social-democrata Mihaela Munteanu, plina de intelepciune, dixit: "Cine seamana vant, culege furtuna". Si aici a facut referire la refuzul consilierilor PD-PNL de a face parte din cele patru comisii de specialitate ale CL Basarabi. Desi consilierul local Ion Vladoi a spus, inca de la inceput, ca cei sapte consilieri ai Aliantei sunt pentru amanarea dezbaterilor privind proiectele legate de aprobarea regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local Basarabi, precum si cel referitor la rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli la Clubul Sportiv Perla Murfatlar, proiectele au trecut cu votul majoritatii PSD-PRM. Deoarece alesilor locali ai PD si PNL nu le-au convenit comisiile in care au fost repartizati, acestia au votat impotriva sau, in cateva cazuri, s-au abtinut. De aici pana la o cearta in toata regula, care a durat doua ore, nu a mai fost decat un pas. Taberele au fost clar delimitate: pe de o parte, cei sapte alesi ai Aliantei D.A., iar de cealalta parte, zece consilieri ai PSD si PRM. In cele din urma, s-a trecut la vot. Componenta comisiilor a ramas cea propusa de partidul de guvernamant si sustinuti de colegii lui Vadim. Sedinta noului Consiliu Local Basarabi, convocata la ora 16.00, s-a derulat sub stricta conducere si indrumare a presedintelui de sedinta Valeriu Ilinca, cel care a facut ce a vrut din aceasta intalnire, sustinut fiind si de secretarul Florin Vintila, iar primarul si viceprimarul au avut un rol pur decorativ. Chiar si in momentul in care Ilinca il certa pe Vladoi folosind un limbaj "ca la usa cortului", Crivineanu nu a intervenit. Ilinca i-a strigat liberalului Iusein Benazi: "Nenorocitule! Aici nu suntem la Siminoc".

Liberalii si democratii se opun ilegalitatilor orchestrate de Crivineanu

Singurul care s-a opus craselor incalcari ale legii a fost liberalul Ion Vladoi, care a cerut plenului consiliului, in repetate randuri, ca legea sa fie respectata. Pentru "indrazneala" de neiertat de a-l fi infruntat pe boss-ul suprem al localitatii Basarabi, Crivineanu a tinut sa-l jigneasca pe Vladoi afirmand ca "va aduc aminte ca ati pierdut alegerile si nu trebuie sa fiti buricul pamantului". Mai mult decat atat, Crivineanu i-a sugerat lui Vladoi, precum si colegilor, sa-i ceara scuze publice acestuia dintai. Odata vazut cu sacii mandatului in caruta Primariei, Nicolae Crivineanu a uitat rapid promisiunile si sloganurile electorale pe care le folosea anii trecuti si cand excludea orice posibila alianta, chiar si conjuncturala, cu vreun reprezentant al partidului lui Vadim Tudor. Dincolo de toate discutiile in contradictoriu dintre secretarul Vintila si consilierul local Vladoi, singurul proiect de hotarare pentru care s-a votat in unanimitate a fost cel referitor la aprobarea finantarii si organizarii competitiei sportive, Cupa orasului Basarabi la fotbal. Cu toate ca liberalii si democratii nu au avut nimic de obiectat, Crivineanu a luat-o prin boscheti si, cu gura pana la urechi, a tinut sa-i scoata ochii lui Vladoi pentru ca se opune deoarece si acesta a avut acest obiectiv pentru campania electorala pe care a derulat-o pentru fotoliul de primar al orasului Basarabi. De-abia cand a constatat, dezamagit, ca Vladoi nu are nimic impotriva acestui proiect, Crivineanu s-a dezumflat si a luat pozitia ghiocelului. Asadar, numai in Basarabiul lui Crivineanu legea este calcata in picioare, iar victimele platesc prin munca indolenta edililor. La sfarsitul dezbaterilor, unii dintre alesii locali din CL Basarabi murmurau pe holurile Primariei: "bravo, dom` Crivineanu! Le-ai facut-o si de data asta". Si aceasta fara sa stie ca ieri, deci dupa sedinta de consiliu, la locuinta lui Iusein Benazi a venit Ilie Nicolae, inspector in cadrul Serviciului Urbanism, care a inceput sa-l sicaneze pe consilier pentru niste presupuneri abateri de 5-10 centimetri ale gardului imobilului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 525

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 687

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2318

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 31-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - GALERIE FOTO

16 May 2024 695

În Ovidiu Jandarmii din Constanța, în dispozitiv, la meciul de fotbal dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova

13 May 2024 437

Fotbal feminin Farul Constanța, la 90 de minute distanță de câștigarea titlului din postura de nou-promovată. „Jucăm acasă, avem suporterii aproape”

11 May 2024 1067

Cât costă biletele la Farul Constanța – CSU Craiova, ultimul meci al „marinarilor” pe teren propriu în play-off

10 May 2024 1150

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, cere rejudecarea dosarului! Înalta Curte a rămas în pronunțare

02 May 2024 508

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1598

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 768

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 1019

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a revenit de la 0-2 cu FC Voluntari II, câștigând în prelungiri!

28 Apr 2024 745

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 776

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 907

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 406