Sunt însărcinată! Pot să nasc pe baza asigurării de sănătate?

pregnant.jpgDecizia de a încheia o asigurare de sănătate apare în special în momentul în care o persoană se confruntă cu apariţia unei afecţiuni, mai gravă sau mai uşoară. De asemenea, viitoarele mame sunt interesate de posibilitatea de a naşte pe baza unei asigurări de sănătate. Este posibil ca o astfel de poliţă să acopere cheltuielile impuse de sarcină şi de naştere?

Trebuie specificat de la bun început faptul că asigurările de sănătate se bazează în special pe caracterul de urgenţă. Practic, compania de asigurări va deconta sumele de bani cheltuite în urma apariţiei unor afecţiuni şi probleme de natură medicală care nu au fost preconizate. Asigurarea de sănătate se încheie pentru omul sănătos, care se poate confrunta la un moment dat cu apariţia unei boli.

În plus, asigurare de sanatate nu plăteşte despăgubiri în cazul unor afecţiuni deja existente. În momentul încheierii poliţei, asigurătorul poate să ceară fie semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere de către client că nu suferă de o boală sau poate chiar să impună realizarea unor analize, pentru a se depista eventualele probleme de sănătate.

Astfel, în cazul sarcinii, situaţia este mai complicată. Nu orice companie de asigurări oferă despăgubiri atunci când vine vorba de sarcină, iar poliţele rareori includ un astfel de „risc".

Există însă şi societăţi de asigurare care acoperă cheltuielile ocazionate de apariţia unei sarcini şi a naşterii, însă aşa numita clauză de monitorizare a sarcinii este ataşată contractului de bază doar dacă femeia nu este însărcinată în momentul semnării poliţei.

O astfel de clauza impune însă de cele mai multe ori şi o tarifare suplimentară. Clienta trebuie să plătească o primă de asigurare mai mare, în aşa fel încât să poată fi acoperite costurile care apar odată cu instalarea sarcinii şi momentul naşterii, când poate fi vorba de o naştere naturală sau de cezariană.

O asigurare de sănătate acoperă cheltuielile date de naştere într-un procent de 15 până la 100%, în funcţie de compania de asigurări la care se încheie contractul şi de pachetul ales.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Liliana F.J.

06 Jul, 2012 13:45

Teoretic, după lege, sarcina, nasterea si lauzia sunt complet gratuite si nu intra sub incidenta asigurarilor sociale de sanatate ca fiind conditionate de plata contributiei. Despre ce vorbiti voi aici, despre nasterea la privat, nasterea in strainatate?

Articole asemanatoare

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să facă una din cele mai mari mutări în plan economic

10 May 2024 595

Ce cadouri se fac de Florii? Idei pentru a-i surprinde plăcut pe sărbătoriții zilei

27 Apr 2024 586

Magie muzicală la Constanța. Rigoletto luminează scena TNOB, în această seară

21 Apr 2024 528

În cadrul Comisiei de Transport și Infrastructură, a fost avizată o Ordonanța de Urgență care prevede anumite excepții de la obligația de plată a rovinietei

21 Mar 2024 500

IULIUS își continuă planul investițional prin proiecte care susțin viitorul orașelor din România. Următoarea destinație, Constanța

12 Mar 2024 1339

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina și Moldova

05 Mar 2024 504

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 594

Afaceri Constanța Reparații de peste 160.000 de lei achiziționate de Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 607

ANSVSA Produs de la LIDL, retras de la raft! Risc de intoxicație cu histamină

07 Feb 2024 1447

Cea mai mare navă de croazieră din lume, Icon of the Seas, a ridicat ancora

28 Jan 2024 910

Cum să reduci senzația de balonare, după mesele copioase de sărbători

28 Dec 2023 1065

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu interzicerea totală a petardelor și a produselor pirotehnice în interiorul localităților?

24 Dec 2023 1282

Ceviche, un preparat culinar din Peru pe bază de peşte crud, inclus în patrimoniul UNESCO

07 Dec 2023 905

„Salonul de iarnă”, expoziție de pictură, grafică și tapiserie găzduită de Primăria Constanța

29 Nov 2023 835

OMD Mamaia – Constanța Destinația Mamaia-Constanța, promovată în rândul tour-operatorilor străini la Târgul de Turism din Londra (FOTO+VIDEO)

07 Nov 2023 924