Fond de creditare pentru finantarea IMM-urilor exportatoare

Banca Comerciala RoBank a obtinut din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare un fond in valoare de doua milioane dolari, in vederea acordarii de facilitati de finantare exportatorilor romani * Fondul este destinat finantarii activitatilor de pre-livrare si post-livrare sau pentru finantarea capitalului de lucru necesar indeplinirii obligatiilor asumate de solicitant, in cadrul unor contracte de export la care acesta este parte * Activitatile care vor putea beneficia de creditare pot fi din orice domeniu, mai putin cele care au legatura cu producerea sau comercializarea de armament sau echipamente militare, de tutun si produse derivate din acestea si de bauturi alcoolice, cu un continut de alcool ce depaseste 12%

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a demarat, in urma cu cativa ani, prin intermediul unitatilor bancare, o ampla campanie de intrajutorare a intreprinderilor mici si mijlocii, in cadrul careia au fost puse la dispozitie o serie de fonduri din care bancile sa acorde linii de creditare IMM-urilor. Una dintre aceste banci este si banca comerciala RoBank, care s-a axat in special pe acordarea de facilitati de finantare exportatorilor romani, dintre care o mare parte sunt din judetul Constanta, avand in vedere ca este cel de-al doilea centru economic al tarii. Facilitatea oferita de RoBank are un volum de doua milioane de dolari si este destinata finantarii activitatilor de pre-livrare si post-livrare sau pentru finantarea capitalului de lucru necesar indeplinirii obligatiilor asumate de solicitant, in cadrul unor contracte de export la care acesta este parte. Totodata, din acest fond mai poate fi finantat capitalul de lucru initial, necesar pentru proiecte specifice sau programe de investitii strict legate de activitatea de export. In ceea ce priveste beneficiarii eligibili ai acestui credit, acestia trebuie sa isi desfasoare activitatea, in principal, in Romania sau in oricare alta tara, cu conditia ca aceasta sa fie una in care BERD isi desfasoara activitatea, la care se mai adauga obligativitatea ca acestia sa indeplineasca standardele de management financiar si al activitatii solicitate de RoBank. Totodata, beneficiarii trebuie sa prezinte o situatie financiara stabila si acordul bancii cu privire la aprobarea solicitarii inaintate de beneficiar. Un avantaj in acordarea creditului il constituie si existenta unuia sau mai multor contracte de export care sa prevada incasarea sumelor aferente contractelor respective prin acreditive deschise sau care urmeaza a fi deschise in favoarea acestora si care prevad incasarea acestor sume in conturile solicitantilor, deschise la oricare din sucursalele RoBank. In ceea ce priveste activitatile care vor putea beneficia de creditare, acestea pot fi din orice domeniu, mai putin cele care au legatura cu producerea sau comercializarea de armament sau echipamente militare, producerea sau comercializarea de tutun si produse derivate din acestea si producerea sau comercializarea de bauturi alcoolice, cu un continut de alcool ce depaseste 12%. Tot la capitolul proiecte neeligibile se mai regasesc si finantarea de cazinouri sau alte activitati similare, investitiile speculative si in titluri de valoare si finantarea oricaror activitati care dauneaza mediului inconjurator.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 543

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 1411

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 1237

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 924

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 844

Paște 2024 Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare. Iată ce NU ai voie să faci

03 May 2024 644

Angajări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”! Iată ce posturi sunt vacante

03 May 2024 1157

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 537

Post vacant la Spitalul Municipal Medgidia. Iată condițiile

02 May 2024 515

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 772

Joia Mare. Tradiții și superstiții. În ziua celor 12 denii se prepară cele mai importante copturi

02 May 2024 3958

Cum poți prepara cel mai savuros grătar vegan sau de post?

01 May 2024 402

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 1465

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 406

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 602