Noutati procedurale in dizolvarea societatilor comerciale

Au aparut noi reglementari procedurale privind statului societatilor comerciale care nu au preschimbat certificatele de inmatriculare si inregistrare fiscala cu noul format de certificat de inregistrare. Neefectuarea preschimbarii certificatului de inmatriculare si a celui de inregistrare fiscala cu noul certificat de inregistrare continand codul unic de inregistrare, pana la data de 31 decembrie 2004, atrage dizolvarea de drept a persoanelor juridice. Constatarea dizolvarii de drept se face prin incheierea judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului. Incheierea judecatorului delegat se inregistreaza in registrul comertului si se comunica concomitent persoanei juridice la sediul social, Ministerului Finantelor Publice, la Agentia Nationala de Administrare Fiscala pe cale electronica si se publica concomitent pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului, precum si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal. Incheierea de constatare a dizolvarii de drept este supusa numai recursului, la cererea oricarei persoane interesate, in termen de 15 zile. Daca nu s-a declarat recurs sau recursul a fost respins, persoana juridica intra in lichidare potrivit prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In termen de 6 luni de la data pronuntarii incheierii de dizolvare, prevazuta de articolul 30 din actul normativ sau, dupa caz de la data respingerii recursului formulat impotriva acesteia, reprezentantul legal al persoanei juridice are obligatia numirii si inregistrarii in registrul comertului a lichidatorului. "Daca nu exista reprezentant legal ori acesta nu procedeaza la numirea lichidatorului, la cererea oricarei persoane interesate, judecatorul delegat numeste un lichidator de pe lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr.64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", se specifica intr-un comunicat de presa transmis pe adresa redactiei de Directia Generala a Finantelor Publice Constanta. Daca in termen de 6 luni, judecatorul nu a fost sesizat cu nici o cerere de numire a lichidatorului, persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheierea judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului. Incheierea de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica si se publica potrivit prevederilor legale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul militar zonal Constanța „Elevii au avut ocazia de a afla ce înseamnă să faci parte din aviația militară”

04 Apr 2024 528

Constanța O femeie a reclamat la Protecția Consumatorului restaurantul La Scoica, după ce a mâncat acolo de 8 martie. Ce spune Nicu Lascu despre incident?

04 Apr 2024 18918

Guvernul RomânieiPrim-ministrul Marcel Ciolacu

03 Apr 2024 380

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 503

Steve Trowsdale, șeful Inspectoratului ITF Londra, la Constanța! Discuții despre cursuri privind depresia la navigatori (FOTO)

26 Mar 2024 535

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 528

Trei turiști, răniți în Deltă, după ce un copac a căzut peste ei

13 Mar 2024 637

Imagini cu impact emoțional Un alt delfin mort, eșuat la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 888

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 750

Știri Portul Constanța UPDATE. Grevă a navigatorilor de la bordul unui vas sub pavilion Germania! „Muncă fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită“

21 Feb 2024 642

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 630

Președintele CJC și-a desemnat un nou reprezentantul la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Albatros” Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 800

Campanie de promovare a ofertei educaționale a MApN în școlile din județul Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 727

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024

16 Jan 2024 907

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024!

15 Jan 2024 1046