Se va construi un nou drum al petrolului si gazelor naturale

Misiune economica in Croatia

Ruta Constanta - Omisali ar putea contribui la dezvoltarea economica a ambelor tari * Petrolul si gazele naturale vor fi transportate din Marea Caspica prin tarile transcaucaziene - Azerbaidjan, Georgia -, Marea Neagra, pana la Constanta si mai departe, prin Serbia, Croatia, spre Europa Occidentala

In perioada 26-27 mai 2003, Mihai Daraban, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, a participat la o misiune economica la Zagreb (Croatia), delegatia oficiala fiind condusa de Ion Iliescu, presedintele Romaniei. In cadrul intalnirilor, Mihai Daraban a tinut sa sublinieze relatiile deosebite de colaborare ale Camerei de Comert si Industrie Zagreb cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei atat in ceea ce priveste schimbul de informatii, cat si organizarea targurilor cu participare internationala, avand in vedere protocolul semnat de Romexpo SA si International Fairs Zagreb.In cadrul misiunii economice a avut loc si Forumul de afaceri romano-croat. Discutiile s-au axat pe dezvoltarea relatiilor bilaterale si, in special, a celor economice. Unul dintre subiectele discutate a fost realizarea conductei de transport al petrolului si gazelor naturale Constanta - Omisali, care ar putea contribui la dezvoltarea economica a ambelor tari. Petrolul si gazele naturale vor fi transportate din Marea Caspica prin tarile transcaucaziene - Azerbaidjan, Georgia -, Marea Neagra, pana la Constanta si mai departe, prin Serbia, Croatia, spre Europa Occidentala. In discutiile purtate cu omologul sau croat, Stipe Mesici, Ion Iliescu a precizat ca in Romania exista o conducta care leaga Constanta de Bucuresti si Pitesti care ajunge pana la granita cu Serbia, fiind necesara realizarea conductei care sa treaca prin Serbia si Croatia, pana in portul croat Omisali. Stipe Mesici a mai declarat ca pentru dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari este necesara si transformarea cat mai rapida a Dunarii intr-o cale de transport si comunicatii eficienta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 159

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 768

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 330

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 327

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1715

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 652

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 989

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 945

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 627

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 801

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 665

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 911

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1531

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 787

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 547