Amenintata cu cutitul, de un copil de cinci ani

cecilia_zarea_2.jpgZi de zi, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, aud ba tot felul de promisiuni, ba tot felul de ameninţări. Politicienii se războiesc între ei, aducând argumente care mai de care mai ilare şi mai departe de realitate. Şi, sinceră să fiu, sunt sătulă de toate astea. Sunt mai mult decât sătulă de false probleme şi pseudo-argumente. Iar de promisiuni, ce să mai spun.

Poate nu aş fi chiar aşa de înverşunată împotriva politicienilor de carton, dacă recent nu s-ar fi întâmplat un eveniment care să mă aducă din nou cu picioarele pe pământ şi să-mi aducă aminte de faţa hidoasă a adevăratei Românii în care trăim. Şi îmi pare rău că sunt nevoită să spun asta. În urmă cu o săptămână, în jurul orei 17.00, sora mea a fost ameninţată cu cuţitul, lângă magazinul din cartier. Cei doi agresori, dacă pot fi numiţi aşa, aveau între cinci şi şase ani. Da, cinci şi şase anişori. Şi nu, nu mă refer la anii care au trecut de la ultima condamnare primită pentru fapte de violenţă sau la cei care au trecut de când au ieşit din penitenciar. Este vorba despre vârsta celor doi atacatori. „Dă-mi banii sau bag cuţitu-n tine! Tu m-auzi? Bag cuţitu-n tine!" - a replicat cel de cinci anişori, care ţinea arma ridicată către sora mea. De precizat că respectiva armă albă era în fapt un banal cuţit de bucătărie, „cu mâner negru, de care avem şi noi" - mi-a spus sora mea. „Nu am crezut nicio secundă că m-ar putea înjunghia efectiv, dar m-am gândit că, din greşeală, dintr-un accident, s-ar putea întâmpla cine ştie ce", mi-a zis Ana. Iar adevărul acesta este. Din fericire, în zonă au venit mai mulţi oameni, copilaşii-agresori s-au speriat şi au fugit. Slavă Domnului că s-a întâmplat aşa! Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în caz contrar. Iar asta, în condiţiile în care lucrurile acestea nu s-au petrecut cine ştie unde, prin ce văgăună, la cine ştie ce oră înaintată din noapte. Nu, oribila întâmplare a avut loc în Peninsulă, zona veche a oraşului, în jurul orei 5.00 după-amiaza. Iar copiii care mi-au atacat sora aveau cinci şi şase ani. Iată un duş rece al realităţii în care trăim: o Românie în care pe omul de rând nu-l interesează orgolii frustrate de politicieni mojici, josnici şi mitocani. Ci o Românie în care omul de rând trebuie să înveţe cum să se apere de copii de cinci şi şase ani, care-i pun cuţitul la gât şi-i cer banii. Şi nu sunt ei de vină, ci mizerabila societate în care trăim.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

redivivus

30 Nov, 2009 06:35

In mod normal,orice român care se respectă,ar fi pus mâna pe curea sau nuia,şi le-ar fi aplicat celor doi viitori membri PSD corecţia meritată,la nivelul impus de Pestalozzi.Dar aşa ceva este total interzis în democraţia lui Geoana şi Antonescu.Ei vor putea beneficia de o eventuală sancţiune umanitaristă abia după ce vor folosi arme corespunzătoare,eficiente,nu tacâmuri.Şi să nu uităm că Peninsula este fieful lui Mazăre,mândria Constanţei,unde ,vara,n-ai loc de turişti.Peninsula va deveni,dacă Geoană şi Mazăre vor câştiga alegerile prezidenţiale,o favelă braziliană în care Mazăre îşi va construi o vilă exotică din deşeurile şi ruinile Peninsulei.Apropo de alegeri.Ca să ştim ce ne aşteaptă şi cine este Geoană,trebuie să ştim cine este PSD şi (pardon) invers.Potrivit părerilor lui Octav Cozmâncă,dar ţinând cont şi de glorioasa tradiţie a FSN,PDSR,PSD , se pot contata cu uşurinţă câteva aspecte vizibile şi la PNL.Partidul Sugătorilor Democraţi ( PSD) a devenit proprieta- tea unor indivizi care au privatizat partidul,au trădat doctrina de stânga,atâta cât o avea,a unor aventurieri politici,care sacrifică partidul şi doctrina de stânga pentru satisfacerea intereselor personale şi ale celor de lângă ei : copii,soacre,amante,interlopi,mafioţi etc.Intreaga politică a PSD demonstrează că nu mai este un partid de stânga,şi liderii lui,adică baronii de toate categoriile,au un comportament de dreapta, dobândind prin aplicarea politicilor "pămantul pârjolit" şi " după noi potopul",averi imense pe seama banului public.Geoană este PROSTĂNACUL care nu conduce partidul ci este reprezentantul grupurile de interese,clanuri şi găşti de tipul celor din Constanţa

Articole asemanatoare

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 911

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 472

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 914

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 230

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 668

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 670

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 629

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 822

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 298

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 591

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 563

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 945

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 903

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 253

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 843