Când va cheltui Primăria banii și pe ceva util? De pildă pe un studiu de trafic general pentru municipiul Constanța!

  • De aproximativ 2 ani ne confruntăm cu o aglomerație excesiv de mare pe toate arterele din municipiul Constanța
  • Mai întâi din cauza implementării sensurilor unice haotice care nu au dat rezultatele scontate
  • După sensuri unice/interzise au venit șantierele deschise la tot pasul inclusiv pe bulevardele principale, dar și pe multe străduțe care au dat peste cap și mai mult circulația
  • O altă mare problemă rămasă nerezolvată peste timp sunt multe dintre semafoare care nu sunt sincronizate, lucru care fragmentează traficul
  • Reglementările trebuie făcute de specialiști, nu la botul calului
  • Fără a exclude necesitatea proiectelor de modernizare, autorităților locale sunt obligate să minimizeze impactul negativ asupra confortului cetățeanului, nu să-și îndese și mai abitir dopurile în urechi

De aproximativ 2 ani ne confruntăm cu o aglomerație excesiv de mare pe toate arterele din municipiul Constanța.
Mai întâi din cauza implementării sensurilor unice haotice care nu au dat rezultatele scontate. Dovadă că se discută despre desființarea unora dintre ele.
După sensuri unice/interzise au venit șantierele deschise la tot pasul inclusiv pe bulevardele principale, dar și pe multe străduțe care au dat peste cap și mai mult circulația. Deși sunt necesare aceste lucrări, este inacceptabil să fie lăsate în urmă timp de luni fără niciun progres vizibil și fără niciun muncitor la lucru.
Nu doar pentru conducătorii auto traficul a devenit de coșmar. De „dragul” fluidizării și amprentei personale a actualei administrații au fost uitate și nevoile pietonilor.

În primul an de mandat al adminisțrației Chițac, Poliția rutieră aproape că nu a avut niciun cuvânt de spus, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța fiind suverană în luarea deciziilor.

O dată cu lucrările problemele apărute pe șantierele de pe marile bulevarde, strategii Primăriei au lăsat garda jos și au început să ceară soluții de la Rutieră referitor la sensuri sau la închiderea circulației pe anumite străzi.

Chiar și așa, în continuare toate aceste măsuri se iau ori de câte ori situația din teren o impune, dar în lipsa unui studiu de trafic general pentru municipiul Constanța.
O altă mare problemă rămasă nerezolvată peste timp sunt multe dintre semafoare care nu sunt sincronizate, lucru care fragmentează traficul. Nu neg faptul că avem o problemă cu comportamentul în trafic, și ca șoferi, și ca pietoni.
Însă reglementările trebuie făcute de specialiști, nu la botul calului.
Fără a exclude necesitatea proiectelor de modernizare, autorităților locale sunt obligate să minimizeze impactul negativ asupra confortului cetățeanului, nu să-și îndese și mai abitir dopurile în urechi.

În continuare lipsesc termenele, munca aplicată, iar comunicare nici nu mai îndrăznim să cerem!


În tot acest timp, constănțenii își petrec mai mult timp în trafic decât alături de familii, obosesc, dezvoltă dermatite din cauza prafului și a poluării, își distrug autoturismele, își pierd nervii și cad pradă unui stres devastator în care timpul se comprimă.

Și continuă să plătească taxe peste taxe, în timp ce mâna largă a administrație risipește!

Tu ce-ai schimba la traficul din Constanța?


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Primăria Constanța, DNA și tactica struțului!



 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Deja-vu pe piața asigurărilor din România! La un an de la cazul City Insurance, probleme cu asigurările Euroins. Cine are de suferit

20 Mar 2023 684

Editorial Mai este Mamaia perla litoralului românesc?

16 Mar 2023 741

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 962

Editorial Părinte, dar și antrenor pentru copilul tău performer. Ce-ți poți dori mai mult?

11 Mar 2023 1169

Eveniment editorial în onoarea cercetătorului Gabriel Gheorghe Custurea, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Mar 2023 724

Editorial Martie este luna femeii, chiar și după 8 martie!

09 Mar 2023 605

Radu Paraschivescu și-a lansat volumul „Podul Diavolului” la Universitatea „Ovidius” Constanța, în cadrul unei mese rotunde (GALERIE FOTO)

08 Mar 2023 763

Editorial În căutarea masculinității și a feminității

06 Mar 2023 938

Editorial TikTok interzis? S-au rezolvat problemele țării

04 Mar 2023 830

Editorial! Martie, luna tradițiilor de mărțișor, Ziua Mamei și a vestitelor „babe“

02 Mar 2023 764

Editorial Nu toți eroii poartă pelerină, unii poartă costum de pompier!

25 Feb 2023 1591

LIVE VIDEO-TEXT Volum despre memoria actorului Vasile Cojocaru, lansat la Universitatea „Ovidius” Constanța, în Sala Senatului (FOTO)

24 Feb 2023 1088

Dobrogea rurală de la sfârșitul secolului XIX, prezentată într-un volum lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

24 Feb 2023 671

Editorial „Constănțeanul supărat“, un pleonasm!

23 Feb 2023 1052

Volumul „Spațiul rural dobrogean la sfârșit de secol XIX. Chestionarele Densușianu" va fi lansat joi la Biblioteca Județeană Constanța

21 Feb 2023 704