Consiliul Local Municipal al amatorilor din Constanța!

  • După câteva luni deja de la funcționarea în actuala formulă, cuvântul care definește cel mai bine modul în care se derulează o ședință de Consiliu Local la Constanța este amatorism
  • Începând cu aparatul primăriei/primarului, președintele de ședință și aleșii locali nu se cunoaște/aplică procedura
  • La ultima ședință de CLM, PNL a făcut ce știe mai bine - a executat, PSD a șuierat aproape invizibil -figurație, în timp ce, consilierii USR PLUS mi-au amintit despre expresia dintr-o scriere a lui Bolintineanu, care sună altfel: „capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilinţă lanţu-l încovoaie”!


Rar mi-a fost dat să văd atâta amatorism la nivelul unui Consiliu Local, unul cu pretenții al unui municipiu reședință de județ!.
Dacă în primele ședințe ale noului Consiliu Local, lipsa de experiență, era cumva explicabilă, nu scuzabilă, mai ales în cazul aleșilor locali aflați la primul mandat - iată că după câteva luni deja de la funcționarea în actuala formulă, cuvântul care definește cel mai bine modul în care se derulează o ședință de Consilu Local la Constanța este amatorism.
Începând cu transmisiunea ședinței și continuând cu necunoașterea procedurii în conducerea ședinței, aprobarea proiectelor, s.a.m.d.
În ritmul acesta, actualul consiliu, deși format pe sprânceană, după cum susțin partidele politice reprezentate (n.r. oameni cu pregătire profesională), riscă să ajungă să fie catalogat ca cel mai "slab" parlament local din toate timpurile.
Administrația locală nu prea are nicio legătură cu facultățile, masterele sau cursurile de perfecționare din CV-urile aleșilor locali.
Nici aparatul primăriei/primarului nu excelează la capitolul organizare ședințe de consiliu, lipsa de experiență a secretarului municipiului, ce-i drept, interimar spunându-și cuvântul.
Doamnă Gospodaru (n.r. Georgiana, secretar al municipiului Constanța), de când componența unui Consiliu de Administrație se votează înainte de aprobarea înființării unei societăți, în cazul de față Termoficare Constanța SRL care va prelua serviciul public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța?
Trebuie să admiteți că acest post cu greutate în structura municipalității nu este totuna cu a face cafele și a ține programul unui director din primăria și nici măcar cu hârțogăraia de la registrul agricol!
La ultima ședință de CLM, PNL a făcut ce știe mai bine - a executat, PSD a șuierat aproape invizibil, figurație -  după ce nu au fost consultați în legătură cu propunerile pentru CA-ul provizoriu al Termoficare Constanța SRL, în timp ce, consilierii USR PLUS mi-au amintit despre expresia dintr-o scriere a lui Bolintineanu, care sună altfel: „capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilinţă lanţu-l încovoaie”!
Puneți mâna și citiți legislația. La buna revedere, doamnelor și domnilor!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial La mulți ani, femei!

08 Mar 2021 443

Editorial De ce iubim luna martie?

04 Mar 2021 1641

Editorial Semne că ești lângă persoana potrivită

01 Mar 2021 2590

Editorial Depresia - de ce trebuie să cerem ajutor?

25 Feb 2021 2410

Editorial Simona Halep pe locul trei, ca o picătură de apă într-un ocean al marii performanţe

22 Feb 2021 3256

Editorial Prea puțin în prezent, rătăcit între memorie și imaginație

20 Feb 2021 2717

Editorial Perversa jelire a învățământului, „încremenit în proiectul” România Educată

18 Feb 2021 3711

Editorial Închideți mall-urile, nu școlile, data viitoare!

15 Feb 2021 2975

Editorial Ne întoarcem la natural. Vrem bio, handmade, made in Romania

09 Feb 2021 3021

Editorial Se redeschid școlile. Cum reacționează copiii la schimbare

08 Feb 2021 2673

Editorial Când este momentul potrivit să spui „te iubesc” ?

06 Feb 2021 2796

#Dobrogea Digitală „Cu alcătuirea de astăzi, Ţara nu poate merge mai departe...”

02 Feb 2021 1378

Editorial Păcat că meciurile FC Farul Constanţa din Cupa României nu au şi suporteri în tribune!

30 Jan 2021 3492

Editorial Din nou, vacanță, și din nou despre învățământ, cu tristețe!

28 Jan 2021 2944

Editorial Experimentele din învățământul românesc aduc profesorii la limita răbdării

25 Jan 2021 3180