Două feţe ale aceleiaşi monede Vendete personale între diferite instituţii ale statului?!

Obişnuiţi să ducă ei indivizii la arestare, acuzându-i de diverse infracţiuni legate de criminalitatea organizată, trei ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au ajuns week-end-ul trecut de partea cealaltă a gratiilor. Iar eu nu pot să nu mă întreb al cui a fost interesul? Nu să-i bage pe cei trei în închisoare, ci al cui a fost interesul să pună povestea pe masa presei? Şi... atenţie! La atâta timp de la comiterea presupuselor fapte!

Să o luăm cu începutul: ieri dimineaţă, pe surse sau nu, a ieşit în presă informaţia că trei ofiţeri BCCO au fost arestaţi la Bucureşti. În cele din urmă, s-au aflat şi detaliile. Culmea, detaliile au rezultat în două variante, la fel de oficiale amândouă, dacă pot să mă exprim aşa, date cât se poate de neoficial. Pe de o parte, la Constanţa s-a aflat că ofiţerii BCCO ar fi fost mai mult sau mai puţin victimele unei înscenări cu un ofiţer sub acoperire care ar fi încercat să le vândă droguri şi nu şi-ar fi declinat identitatea când a fost refuzat, care ar fi încercat să-i cumpere pe poliţiştii constănţeni (care, fireşte, nu s-au lăsat momiţi) şi care apoi, probabil din răzbunare, şi-a scos certificat medico-legal şi a strigat ca din gură de şarpe că ar fi fost bătut şi schingiuit de cei trei luptători constănţeni. Asta, aşa cum spuneam, era varianta de la Constanţa. Ţinând cont de faptul că cei trei au fost arestaţi la Bucureşti, tot pe surse oficiale, dar neoficial, a venit şi versiunea a doua: poliţiştii constănţeni erau urmăriţi de mai multă vreme de ofiţerii DGA, bănuiţi fiind că ar fi cerut taxe de protecţie de la traficanţii de droguri. Tot de la Bucureşti a venit şi informaţia că ofiţerul sub acoperire trimis la Constanţa ar fi fost cotonogit de către luptătorii BCCO, deşi aceştia ar fi ştiut exact despre cine este vorba şi de ce a fost trimis aici. Sintetizând, avem o versiune din care ofiţerii BCCO par a fi campionii anticorupţiei, care nu s-ar fi lăsat cumpăraţi când momeala a fost lansată, iar din a doua versiune ofiţerii BCCO par a fi aceşti luptători deranjaţi de anchetele desfăşurate la Bucureşti şi al căror obiect îl fac şi care încearcă să le dea o lecţie celor care vin să-i investigheze. Atenţie! Singurul aspect în care cad de acord cele două variante este că presupusele fapte s-au petrecut la începutul lunii mai. Aşa că, eu, unul, sunt convins că adevărul nu este nici unul, nici altul. Ci, ca peste tot, adevărul este undeva la mijloc. Însă, aşa cum spuneam mai sus, interesant este când e dată povestea presei, faptul că sunt două versiuni care se bat cap în cap în anumite privinţe, dar şi faptul că poliţiştii cu pricina abia acum au fost arestaţi. Nu merită, deci, să ne întrebăm cine are interes să mediatizeze – acum! – toată povestea aceasta?! Având în vedere cum se prezintă lucrurile, cred că nu aş fi departe de adevăr nici dacă aş concluziona că avem de-a face cu vendete personale între diferite instituţii ale statului. Dar... timpul o va decide.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 386

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Iată ce nemulțumiri au (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 957

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 446

Inconștiență în trafic în județul Constanța! Șofer turmentat depistat pe DN 3, în orașul Murfatlar

24 Apr 2024 586

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 620

Județul Constanța Dosar penal pentru un bărbat care transporta persoane în regim de taxi – avea permisul suspendat

24 Apr 2024 601

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 585

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 782

UPDATE Alertă în județul Constanța! O fată de 15 ani, dispărută de la domiciliul din comuna Adamclisi

21 Apr 2024 472

Centrul Infotrafic „Evitați aglomerația pe A2 București - Constanța! Folosiți rute alternative!”

21 Apr 2024 453

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 582

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 700

Acțiune cu radare în județul Constanța. Constatările polițiștilor

19 Apr 2024 397

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 601

Intervenții ale polițiștilor pe raza județului Constanța

17 Apr 2024 464