Editorial

Editorial Afaceri de sezon. Apartamente din Tomis Nord, închiriate cu ziua turiştilor. Proprietarii, sancţionaţi de poliţiştii locali

De ani buni, bulevardele şi străzile care duc către staţiunea Mamaia sunt folosite de persoanele care doresc să îşi pună locuinţele la dispoziţia turiştilor în schimbul banilor. Pensionari sau tineri, stau pe marginea drumului cu cheile în mână în speranţa că vor „agăţa“ vreun grup de turişti care nu s-au asigurat din timp cu cazare.
 
Zona Tomis Nord din Constanţa este de departe cea mai agreată de turişti, astfel că cei care deţin o locuinţă în această zonă fac tot posibilul să invite turiştii să le folosească apartamentele pentru câteva zile contra cost.
 
Nu le pasă că de multe ori locuinţele necesită renovare după plecarea unui grup de turişti, important este să facă rost de bani. Chiar dacă această închiriere cu seara sau cu săptămâna nu este pe placul vecinilor, care sunt de multe ori nevoiţi să se întâlnească adesea pe casa scării sau în lift cu turişti în slip sau costum de baie, proprietarii locuinţelor îşi văd nestingheriţi de acest business.
 
Din păcate pentru ei, activitatea aceasta nu este una tocmai legală, astfel că poliţiştii locali deja au început să împartă cu generozitate sancţiuni.
 
Într-o săptămână, poliţiştii locali au aplicat 48 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 24.000 de lei, după ce, anterior i-au avertizat pe contravenienţi. Agenţii au acţionat în perimetrul cuprins între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul Mamaia (inclusiv staţiunea Mamaia).
 
Poliţiştii îi avertizează pe cei care practică o astfel de activitate că acţiuni similare vor continua.
 
Practica aceasta este una destul de veche şi este greu de crezut că cei care obişnuiesc să îşi închirieze locuinţele pe perioada verii vor renunţa, având în vedere că în cele trei luni estivale sumele câştigate sunt destul de consistente.
 
Din păcate, nu toţi au parte de experienţe plăcute. Au existat în anii trecuţi şi cazuri în care cei care şi-au scos locuinţele la închiriat cu ziua s-au trezit fără bunuri în casă şi au cerut apoi ajutorul poliţiştilor.
 
Pe de altă parte, unii dintre cei care stau pe marginea drumului îşi închiriază doar o cameră-două din apartament şi preferă să stea în aceeaşi casă cu turiştii, poate tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neprevăzute.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

20 Jun 2019 466

Editorial Litoralul de Rusalii și nenorociri cât în juma’ de vară

16 Jun 2019 5878

Editorial Preșcolarii și elevii au intrat de astăzi în vacanța de vară! Urmează emoții mari pentru elevii din clasele terminale

15 Jun 2019 1656

Semnal editorial - scriitori dobrogeni „Timpul posibil“, de Ioan Florin Stanciu (galerie foto)

14 Jun 2019 649

Editorial De ce merg românii la bulgari? Diferenţa care te face să scoţi banul din buzunar

13 Jun 2019 2884

Editorial Schimbări în Educaţie. Se elimină calificativele. Elevii din clasele primare vor primi note de la 1 la 10

10 Jun 2019 3371

Editorial Înfrângerea Simonei Halep de la Roland Garros, privită şi altfel

08 Jun 2019 1276

Editorial Klaus Iohannis a propus un pact politic partidelor. Se răstoarnă guvernul Dăncilă?

06 Jun 2019 941

Editorial Opoziţia, cu braţele amputate, fardează mortul PSD

03 Jun 2019 814

Editorial Astăzi este Ziua Copilului! Ce surprize le sunt pregătite micuților din Constanța cu această ocazie

01 Jun 2019 943

Editorial Numai la noi se poate aşa ceva. Facem alegeri europarlamentare şi vrem să schimbăm Guvernul

30 May 2019 2253

Editorial Plasticul, interzis în UE. Un pas mic spre salvarea planetei

23 May 2019 856

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 924

Editorial Extrădat, Mazăre, util pentru PSD până în ultimă clipă!

18 May 2019 1881

Editorial „Noaptea Muzeelor“ revine în weekend la Constanţa. Ce surprize le sunt pregătite vizitatorilor

16 May 2019 2213