Editorial

Editorial Bătaie de joc. PSD - ALDE lasă mii de mame fără indemnizaţii de creştere a copilului!

Din cauza unei modificări la Codul Fiscal pe care Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a trecut-o la „şi altele“, mamele care au venituri din drepturi din autor riscă să nu primească indemnizaţia de creştere a copilului.

Mai exact, prin reglementarea fiscală, veniturile din drepturi de proprietate intelectuală nu se mai încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente şi, prin urmare, nu mai pot fi luate în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de OUG nr. 111/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Semnalul de alarmă a fost tras de un deputat al opoziţiei, care a explicat că, în cazul mamelor care vor naşte în martie 2019, niciun leu din drepturi de proprietate intelectuală nu va fi luat în calcul la stabilirea indemnizaţiei de creştere a copilului. Iulian Bulai, de la USR, a demonstrat cu pixul pe hârtie că, astfel, actriţele, muzicienele, artistele vizuale, jurnalistele, scriitoarele şi traducătoarele sau IT-istele pentru care drepturile de autor sunt principalul sau singurul tip de venit vor primi fie o indemnizaţie mult diminuată, fie nu o vor primi deloc.
 
E vorba, anual, despre sute, dacă nu mii de mame cu venituri din drepturi de autor care în niciun caz nu sunt votante ale partidelor din coaliţia de guvernământ, acesta fiind, cel mai probabil, şi motivul pentru care Olguţa ştie-tot (Vasilescu) le-a ignorat, când este evident că la mijloc nu poate fi decât nepăsare, ca să nu mai vorbim despre rea-voinţă sau discriminare.
 
Ne mirăm, şi totuşi n-am avea de ce, de vreme ce PSD+ALDE nu au fost niciodată susţinători ai culturii şi în general ai industriilor creative, care, fie vorba între noi, ar putea avea un impact major asupra vieţilor lor anoste, care se împart între concedii legale şi punţile oferite de Executiv pentru a mai fenta, câteva zile pe trimestru, munca.
 
De ce PSD a hotărât ca această categorie socială să nu beneficieze de un tratament egal, iar copiii născuţi în familii creative să petreacă mai puţin timp, în primii ani, cei mai importanţi, cu mamele lor, forţate de Partidul Social Democrat să se întoarcă la muncă mult mai devreme, e greu de spus.
 
De fapt, sunt sute de mii de români, femei sau bărbaţi, care lucrează pe drepturi de autor. Mi-e greu să cred să acest lucru nu a fost calculat. În mintea mea există şi o explicaţie: copiii din familiile creative cresc liberi şi fără prejudecăţi, sunt cei care „mâine” le vor da de furcă serios celor care îşi bat joc de România.
 
Bine că totuşi cineva a spart buba. Altfel, o dădeau pe sub preş, iar mamele se trezeau în faţa faptului împlinit. Ca şi în cazul manualelor, că tot luni în România va începe şcoala?! J
Ca şi în cazul salariilor şi al trecerii contribuţiilor de la angajat la angajator etc. Dezastru general!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul PNL Bogdan Huţucă, despre bugetul pentru 2019 „Nu există bani de investiţii, doar minciuni!“

22 Feb 2019 435

Editorial Bugetul pe anul 2019, destinat bunăstării PSD

21 Feb 2019 423

Întâlnire între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Care este tema discuțiilor

20 Feb 2019 366

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României - "Bugetul adoptat nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD"

20 Feb 2019 366

Ce spune Liviu Dragnea despre varianta ca preşedintele Klaus Iohannis să refuze cele două propuneri ale PSD pentru funcțiile de ministru

19 Feb 2019 450

Cine este Daniel Suciu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale

19 Feb 2019 353

Cine este Răzvan Cuc, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Transporturilor

19 Feb 2019 496

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor

19 Feb 2019 292

Reacție dură a președintelui Iohannis la ordonanța pentru modificarea Legilor Justiției. Ce mesaj a transmis șeful statului

19 Feb 2019 334

UPDATE. Ședință CEx al PSD. S-au stabilit propunerile pentru funcțiile de miniștri ai Transporturilor și al Dezvoltării. Cine sunt cei nominalizați

19 Feb 2019 534

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Dezvoltare

19 Feb 2019 654

Planul lui Decebal Făgădău Florin Gheorghe desemnat director al RAEDPP

18 Feb 2019 1744

CEx-ul PSD convocat pentru mâine. Se vor stabili noi propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor

18 Feb 2019 368

Dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, reluat la ÎCCJ. Ce au decis magistrații

18 Feb 2019 463

Manifestație și la ConstanțaProtest în Capitală pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Sute de persoane, prezente în Piața Victoriei (galerie foto+video)

15 Feb 2019 776