Editorial Capitularea fotbalului românesc în Europa. Un nou sezon

  • În urmă cu un deceniu speranțele microbiștilor din România erau să vadă că echipele care ne reprezintă în Europa ajung în primăvara europeană, ceea ce automat însemna că au pătruns în faza grupelor
  • Astăzi, după timp în care noi am stagnat, ba chiar regresat, în timp ce alte țări care nu emiteau pretenții înainte au ajuns să se dezvolte pe plan fotbalistic, vedem că speranțele noastre sunt acum ca măcar o echipă să ajungă în grupe, iar competiția cea mai la îndemână este Conference League, practic liga a 3-a europeană
 
În urmă cu un deceniu speranțele microbiștilor din România erau să vadă că echipele care ne reprezintă în Europa ajung în primăvara europeană, ceea ce automat însemna că au pătruns în faza grupelor.
 
Astăzi, după timp în care noi am stagnat, ba chiar regresat, în timp ce alte țări care nu emiteau pretenții înainte au ajuns să se dezvolte pe plan fotbalistic, vedem că speranțele noastre sunt acum ca măcar o echipă să ajungă în grupe, iar competiția cea mai la îndemână este Conference League, practic liga a 3-a europeană.
 
Doar că nici acolo nu este ușor de ajuns, iar sezonul acesta este exemplul. La startul preliminariilor am aliniat patru echipe. Farul Constanța, campioana României, a început în turul 1 preliminar din Liga Campionilor, iar FCSB, CFR Cluj și Sepși din turul 2 preliminar din Conference League.
 
Povestea Farului în UCL s-a terminat rapid, după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol cu 4-1 la general și „retrogradată” în Conference. La fel de scurt a fost și drumul european al CFR-ului, echipă care în ultimii ani a ținut steagul sus pentru România în Europa. Ardelenii au fost eliminați dramatic de Adana Demirspor (3-2 scor general) cu gol încasat în minutul 90+4 în Turcia.
 
În play-off-ul Conference League, ultimul punct de trecere înainte de grupe, ne-au mai rămas două echipe, laureatele sezonului trecut, Farul (campioana) și Sepși (deținătoarea Cupei). Ambele au fost eliminate de echipe din Nordul continentului.
 
Farul Constanța a pierdut meciul decisiv cu HJK Helsinki (2-0 după ce la Ovidiu au bătut cu 2-1), iar Sepși a fost eliminată în Norvegia de Bodo/Glimt (3-2 după 2-2 la Sfântul Gheorghe).
 
Cum a zis un moderator de emisiune, pe noi ne-au scos echipe din țări unde nu fotbalul este sportul rege (deși, în mod ironic, cel mai bun atacant al momentului din lume este norvegian), iar asta poate ar trebui să ridice semne de întrebare.
 
Același moderator a spus că ar trebui să urmeze o reacție din partea conducătorilor fotbalului românesc, veșnica analiză și reformă care se lasă așteptată și probabil va rămâne așa.

 
Până la găsirea de noi strategii, noi mai bifăm un sezon slab în Europa, coeficentul va arăta mai rău și poate nu o să dureze mult până ce și o calificare în Conference League va părea un vis imposibil, dacă ne uităm la cum (nu) merg lucrurile în fotbalul românesc.
 
Citește și:
Farul Constanța pierde la Helsinki și ratează calificarea în grupele Conference League
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Notre ami. Anatole Magrin” Volum de peste 200 de pagini care prezintă viața și opera fotografului și diplomatului francez, ajuns o personalitate a Constanței

30 Nov 2023 493

Editorial În prim plan în European League, CSM Constanța a adus bucuria victoriei și victoria bucuriei!

29 Nov 2023 589

Mihaela Meravei lansează două volume de poezie la Biblioteca Județeană Constanța

28 Nov 2023 405

Editorial Un EURO sub semnul tricolorului

26 Nov 2023 504

Editorial Măsurând timpul Dobrogei. La mulți ani mereu tineri, ZIUA de Constanța!

20 Nov 2023 636

Editorial Pentru mine, ZIUA de Constanța a fost școala, a fost casa și a fost familie. La mulți ani, ZIUA de Constanța!

20 Nov 2023 713

La mulţi ani, ZIUA de Constanţa! 23 de ani de activitate jurnalistică de calitate

20 Nov 2023 1041

Editorial Călătoria vieții. Descoperă bucuriile, provocările și învățămintele pe drumul tău

12 Nov 2023 729

Editorial Cine seamănă vânt, culege furtună

10 Nov 2023 854

Editorial Să nu uităm niciodată să ne respectăm părinții!

08 Nov 2023 625

Editorial V-ați făcut lista pentru Black Friday?

05 Nov 2023 759

Editorial Start în cariera sportivă. Primul pas e de neuitat. Plin de emoții și de învățăminte

03 Nov 2023 839

Editorial Tragem linie și o luăm de la capăt, doar pentru a greși din nou

01 Nov 2023 704

„Numai proștii nu se răzgândesc” Mic îndreptar de aforisme pentru tratarea inconsecvenței!

29 Oct 2023 1239

Editorial! Viteza, alcoolul și drogurile, combinația fatală care distruge vieți pe șosea!

27 Oct 2023 741