Editorial! Dilema zilei. Vor fi sau nu primiţi părinţi în şcoli şi grădiniţe în prima zi de şcoală?

 
  • Ministrul Educaţiei: „După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici“
  • Mesajul ministrului a venit după ce părinţii au fost deja anunţaţi că nu au voie să intre în şcoli
Mâine, 5 septembrie 2022, va suna clopoţelul în şcoli, iar elevii şi preşcolarii vor începe anul şcolar 2022-2023. După mai bine de două luni şi jumătate de vacanţă, elevii aşteaptă cu emoţii reîntâlnirea cu cadrele didactice şi colegii.
 
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei părinţii în special au fost daţi la o parte din cam tot ce înseamnă viaţa de şcolar sau preşcolar a copiilor. Din păcate părinţii s-au văzut nevoiţi să se mulţumească doar cu câteva poze şi informaţii distribuite pe grupurile de părinţi pentru a afla totul despre viaţa de şcolar sau preşcolar a micuţilor.
 
Gardul unităţilor de învăţământ a fost de departe cel mai detestat de părinţii care s-au văzut puşi în situţia de a avea interzis accesul în şcoli şi grădiniţe. Cu siguranţă cel mai greu este pentru un preşcolar şi un părinte de preşcolar care, cel puţin în primele zile de colectivitate are probleme de acomodare. Faptul că părinţii au fost puşi în situaţia de a preda copilul educatoarelor sau îngrijitoarelor la poarta grădiniţei nu a fost privit cu ochi buni. Să îţi vezi copilul plecând în lacrimi de lângă tine la primele ore ale dimineţii şi să nu ai cum să îl consolezi, pentru unii dintre părinţi şi copii poate fi traumatizant.
 
Trist este că în ultimii doi ani s-a renunţat la multe din activităţile obişnuite, cum ar fi serbări sau şedinţe cu părinţii.
 
Anul acesta, cel puţin în prima zi de şcoală, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu promite o schimbare. Mai exact acesta a anunţat că părinţii vor putea avea voie să intre în şcoli şi grădiniţe pentru a fi alături de copiii lor.
 

„Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
 
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.
 
Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev“ – se arată în mesajul ministrului Sorin Cîmpeanu.

 
Acest mesaj a venit după ce în majoritatea consiliilor profesorale s-a dispus interzicerea accesului părinţilor în şcoli, iar informaţia a fost transmisă deja de multe cadre didactice părinţilor.
 

Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va desfăşura prima zi de şcoală şi care reguli vor fi respectate. Cadrele didactice au pregătit deja clasele şi îşi aşteaptă elevii să revină în bănci.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment editorial de excepție - Enciclopedie. Centenarul războiului de întregire și al Marii Uniri

25 Nov 2022 645

Discover Dobrogea „Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials”, un volum despre patrimoniul arheologic dobrogean

24 Nov 2022 1028

Mai există fezabilitate pentru noul CET promis constănțenilor?

24 Nov 2022 875

Editorial A început Campionatul Mondial. Amintirile ne chinuiesc, dar haideți să uităm pe moment și să ne bucurăm de fotbal!

21 Nov 2022 675

Editorial Când militarii sunt arestați pentru furt!

19 Nov 2022 840

Suferă oare România de "sindromul salvatorului"?

17 Nov 2022 621

Editorial Black Friday sau cum să arunci cu banii pe care nu îi ai

12 Nov 2022 1267

Editorial Cât de utile sunt activitățile preventive organizate de polițiști în școli. Mai mulți elevi, în pericol la școală

10 Nov 2022 859

„Centrul de reeducare" de pe lângă Primăria Constanța și stâlpii anti-parcare!

07 Nov 2022 1282

Editorial Farul cel Voinic și tinerii de aur

31 Oct 2022 1265

Editorial Să ne vedem, fiecare, de treaba noastră!

29 Oct 2022 785

Editorial Portul Constanța trebuie resuscitat cum trebuie!

27 Oct 2022 980

Editorial! Prima vacanță din anul școlar 2022-2023, pentru prima dată pentru toți elevii

24 Oct 2022 769

Stinge lumina, arată-mi calea!

22 Oct 2022 1597

Editorial După producerea unui incendiu cum a fost cel de la Palatul Arhiepiscopal, autoritățile ar trebui să identifice și să rezolve problemele, nu să se certe între ele

20 Oct 2022 830