Editorial

Editorial „He's crazy like a fool“. Daddy nu mai e cool!

De zile bune, mii de oameni sunt din nou în stradă, iar PSD nu mai guvernează, ci face scut în jurul lui Liviu Dragnea! Jur că nici mie nu-mi place zidul asta care s-a ridicat între cei care îl susţin şi cei care „îi vor capul“.
 
Cu toate că am fost în stradă alături de la cei de la mişcarea #rezist şi chiar dacă în ultimele zile mi s-au clătinat câteva amiciţii vechi, pe motiv de proteste, încerc să rămân cu picioarele pe pământ. Tocmai de aceea repet: nu-mi place deloc divizarea noastră. Sub nicio formă nu trebuie privit tot PSD-ul ca un ghem al putregaiului, al nenorocirii sau al nefericirii poporului român. Un partid nu trebuie să devină nefrecventabil din cauza unui singur om. Apropo de treaba asta, cunosc zeci de cetăţeni onorabili care au votat PSD, dar nu îl simpatizează absolut deloc pe Dragnea.
 
La 100 de ani de la Marea Unire, cei din stradă au datoria să rămână în istorie drept cei care s-au luptat pentru justiţie, nu pentru capul cuiva. Ar fi prea mic dezideratul într-un an atât de mare. Noi, cei din stradă, nu suntem membri de partid şi nu le putem spune celor de la PSD luaţi-o la stânga sau la dreapta. Fiecare formaţiune are propriul său metabolism. Iar dacă PSD vrea să-i ofere lui Dragnea împărăţia cerurilor aici, pe pământ, este liber s-o facă. E dreptul lor şi să se încoloneze în spatele lui Daddy şi să dea cu banul cine se oferă să meargă în locul lui la puşcărie.
 
Singurele lucruri nelalocul lor rămân ieşirile necontrolate ale „fecioarelor“ de la dreapta tatălui. Pentru că nu poţi, nene, să comentezi o decizie a instanţei şi mai ales a instanţei supreme, este inacceptabil!
Strada însă, strada trebuie să se concentreze pe demisia de la Camera Deputaţilor. E limpede că Dragnea nu mai poate fi preşedintele Camerei Deputaţilor şi vreau să cred că pe voi, cei care ieşiţi seară de seară, asta vă motivează. Acest om nu mai poate reprezenta România, interesul de partid e una, interesul ţării excedează toate celelalte interese.
 
Liviu Dragnea, cel de-al treilea om în stat, nu poate fi lăsat să se ocupe de justiţie, nu poate fi lăsat să-şi arate adevărata faţă!
Dincolo de această teorie - care nu este a statului paralel, să fim serioşi -, nu contest necesitatea modificării unor legi, chiar şi a celor ale justiţiei, însă nu aşa, „pro causa“, când îţi ajunge cuţitul la os! O vor face, au 70% în Parlament, pot face orice! În ultimii doi ani, zeci, poate sute de indivizi au fost condamnaţi, alţii sunt actorii unor dosare de răsunet, iar libertatea lor se află pe muchie de cuţit, dar până acum nimănui nu i-a păsat de ei. Abia când s-a trezit cu sentinţa, pleaşcă, şi-a amintit că şi „călăul“ se poate transforma în victimă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Ce personalităţi au fost văzute la protest. Ce se scandează. Participă şi protestatari de la Constanţa

30 Mar 2019 790

Sondaj de opinie 52% dintre respondenţi cred că protestele magistraţilor sunt justificate

11 Mar 2019 552

Judecătorul Cristian Danileţ anunţă acţiuni la nivel naţional Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua protestele

11 Mar 2019 745

Protestele în justiţia din Constanţa continuă "Ordonanța 7/ 2019 afectează echilibrul puterilor în stat" (galerie foto+video)

04 Mar 2019 948

Proteste în mai multe orașe față de ordonanța care modifică legile justiției. Sute de persoane au participat la manifestații

03 Mar 2019 395

În contextul protestelor din justiţie Deputatul USR Stelian Ion a transmis o scrisoare deschisă avocaţilor din România (document)

01 Mar 2019 664

Ministrul Justiției a decis abrogarea articolului 54 din OUG 7. Protestele continuă

26 Feb 2019 765

„Vestele galbene” protestează din nou la Paris. Mii de oameni au ieșit în stradă

23 Feb 2019 718

Revista presei locale

23 Feb 2019 666

Atenționare de călătorie în Belgia. Este anunțată grevă generală în data de 13 februarie 2019

12 Feb 2019 873

Proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari. Ce revendicări au manifestanții

07 Feb 2019 1408

500 de transportatori vor protesta la Constanţa Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi a generat un conflict între Camera Taximetriştilor şi viceprimarul Dumitru Babu (documente)

05 Feb 2019 2472

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 606

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

30 Jan 2019 738

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 477