Editorial

Editorial „He's crazy like a fool“. Daddy nu mai e cool!

De zile bune, mii de oameni sunt din nou în stradă, iar PSD nu mai guvernează, ci face scut în jurul lui Liviu Dragnea! Jur că nici mie nu-mi place zidul asta care s-a ridicat între cei care îl susţin şi cei care „îi vor capul“.
 
Cu toate că am fost în stradă alături de la cei de la mişcarea #rezist şi chiar dacă în ultimele zile mi s-au clătinat câteva amiciţii vechi, pe motiv de proteste, încerc să rămân cu picioarele pe pământ. Tocmai de aceea repet: nu-mi place deloc divizarea noastră. Sub nicio formă nu trebuie privit tot PSD-ul ca un ghem al putregaiului, al nenorocirii sau al nefericirii poporului român. Un partid nu trebuie să devină nefrecventabil din cauza unui singur om. Apropo de treaba asta, cunosc zeci de cetăţeni onorabili care au votat PSD, dar nu îl simpatizează absolut deloc pe Dragnea.
 
La 100 de ani de la Marea Unire, cei din stradă au datoria să rămână în istorie drept cei care s-au luptat pentru justiţie, nu pentru capul cuiva. Ar fi prea mic dezideratul într-un an atât de mare. Noi, cei din stradă, nu suntem membri de partid şi nu le putem spune celor de la PSD luaţi-o la stânga sau la dreapta. Fiecare formaţiune are propriul său metabolism. Iar dacă PSD vrea să-i ofere lui Dragnea împărăţia cerurilor aici, pe pământ, este liber s-o facă. E dreptul lor şi să se încoloneze în spatele lui Daddy şi să dea cu banul cine se oferă să meargă în locul lui la puşcărie.
 
Singurele lucruri nelalocul lor rămân ieşirile necontrolate ale „fecioarelor“ de la dreapta tatălui. Pentru că nu poţi, nene, să comentezi o decizie a instanţei şi mai ales a instanţei supreme, este inacceptabil!
Strada însă, strada trebuie să se concentreze pe demisia de la Camera Deputaţilor. E limpede că Dragnea nu mai poate fi preşedintele Camerei Deputaţilor şi vreau să cred că pe voi, cei care ieşiţi seară de seară, asta vă motivează. Acest om nu mai poate reprezenta România, interesul de partid e una, interesul ţării excedează toate celelalte interese.
 
Liviu Dragnea, cel de-al treilea om în stat, nu poate fi lăsat să se ocupe de justiţie, nu poate fi lăsat să-şi arate adevărata faţă!
Dincolo de această teorie - care nu este a statului paralel, să fim serioşi -, nu contest necesitatea modificării unor legi, chiar şi a celor ale justiţiei, însă nu aşa, „pro causa“, când îţi ajunge cuţitul la os! O vor face, au 70% în Parlament, pot face orice! În ultimii doi ani, zeci, poate sute de indivizi au fost condamnaţi, alţii sunt actorii unor dosare de răsunet, iar libertatea lor se află pe muchie de cuţit, dar până acum nimănui nu i-a păsat de ei. Abia când s-a trezit cu sentinţa, pleaşcă, şi-a amintit că şi „călăul“ se poate transforma în victimă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 326

Guvernul a decis tăierea sporurilor pentru medici. Se anunță proteste

12 Jan 2019 585

Manifestaţie în apropierea Ateneului Român, sub sloganul ''Vrem Europa, nu dictatură''

10 Jan 2019 279

Constanța. Retrospectiva anului 2018. Cine a intrat și cine a părăsit scena politică, decizii majore, lupte și primii candidați la Primărie! (galerie foto)

07 Jan 2019 1446

Protestele ''vestelor galbene'' continuă în Franța. Noi victime

15 Dec 2018 731

Noi proteste violente la Budapesta. Mii de oameni în stradă

13 Dec 2018 697

Atenționare de călătorie în Belgia. Proteste în sudul Belgiei (Mons Borinage) și în Bruxelles

12 Dec 2018 317

Sute de persoane reținute în a patra zi de proteste de pe teritoriul Franței. Cele mai multe persoane reținute, la Paris

08 Dec 2018 459

Protestele "vestelor galbene" la Paris. Patru persoane au murit de la începerea violenţelor

04 Dec 2018 503

Niciun membru COTAR nu va ieși mâine la protestul anunțat. Transportatorii așteaptă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă

10 Oct 2018 421

Claudiu Manda, despre protestele din 10 august "Au existat note care au fost trimise către MAI şi Jandarmeriei şi înainte şi după protest"

13 Sep 2018 306

Sindicaliștii din penitenciare protestează în faţa penitenciarelor şi la Ministerul Justiţiei. Ce nemulţumiri au

06 Sep 2018 346

UPDATE Mai mulţi protestatari îi aşteaptă pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă, la Constanţa. Schimb de replici cu şeful de la Ordine Publică (galerie foto + video)

31 Aug 2018 2553

Asociaţii furioase pe Ministerul Agriculturii. Proteste în faţa instituţiei. Ce nemulţumiri au agricultorii

23 Aug 2018 431

Dezinvoltură vecină cu nesimţirea Ce demisii? Ce onoare? Acum ne cerem scuze şi gata

23 Aug 2018 2744