Editorial La mulți ani, 2021, indiferent cu ce ne vei pune la încercare!


Am coborât, iată, amețiți și cu pași șovăielnici, din caruselul anului 2020, un montagne-russe din care încă încercăm să ne revenim, grăbindu-ne, parcă mai mult ca niciodată, să întoarcem pagina, să uităm ce-a fost și să trecem rapid la un nou capitol din viețile noastre.

Totuși, sunt multe lucruri de integrat, multe lecții de învățat, situații și oameni cărora trebuie să le fim recunoscători că ne-au fost alături în acest răstimp de mari încercări.

Unele dintre sufletele dragi nouă au ales să plece dintre noi – și asta a fost cea mai dură dintre provocări. Frica și neputința ne-au paralizat de multe ori, anihilându-le curajul și creativitatea, reducând la tăcere vocea intuiției care ne spune permanent ce este de făcut, cu condiția de a ne da voie s-o auzim. Flacăra interioară și potențialul fără margini de care dispunem fiecare au fost îngropate sub torentul de îngrijorare și nesiguranță, alimentată pretutindeni în jur.

Dincolo de toate acestea, însă, cine a avut ochi să vadă și urechi să audă, a perceput anul care a trecut ca un ferment pentru transformare, pentru decelarea valorilor autentice, pentru trecerea omenirii dintr-o paradigmă în alta. Era necesar un asemenea seism, care să ne zguduie din toate balamalele trupului, sufletului și minții? Nu știm încă, cert e că putea fi chiar și mai rău, dacă ar fi să ne luăm după evoluția, bezmetică și lipsită de orice echilibru, a lumii din ultimele decenii.

Se pare, din previziuni, că nici 2021 nu va fi un an prea simplu și că nimic din ce vom trăi nu va mai fi ca înainte. Deci nu mai e cazul să sperăm că vom reveni la ceva din ceea ce știam. Una din lecțiile importante ale anului care a trecut este acceptarea impermanenței și a faptului că nimic nu e sigur sau garantat. Vom învăța – și de asta va depinde bunăstarea noastră fizică și emoțională – să ne adaptăm și să facem ce putem mai bine cu mijloacele pe care le avem la îndemână, cu ceea ce mediul ne oferă, cu ceea ce găsim în exteriorul nostru, pentru a ne crea un interior armonios, a gestiona cu încredere, răbdare și îndrăzneală ceea ce vine spre noi - ca părți minuscule din acest corp uriaș care e planeta Pământ, cu care să ne împrietenim și să-i fim recunoscători că ne poartă, indiferent câte abuzuri a suferit din partea noastră.

Indiferent ce se va întâmpla, trebuie să devenim ochiul din mijlocul ciclonului, acolo unde e liniște și e loc pentru soluții, pentru regăsire, pentru libertate.

În 2020, ne-am „tăbăcit” oarecum emoțiile și am învățat să ne adaptăm, să ne bucurăm mai mult de ce avem, să fim mai solidari și să conștientizăm că provenim cu toții din aceeași sursă sau, mai pe românește, că tragem împreună la aceeași căruță! În esența noastră, suntem mult mai asemănători decât credem, suntem picături din același ocean, iar forța noastră stă tocmai în identitatea și conexiunea cu sursa.

La mulți ani, 2021, indiferent cu ce ne vei pune la încercare!

 
Citește și:

Editorial A fost odată ca niciodată primul an dintr-o altă viață! Cred!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Ce faci pe 9 iunie? Votul este cea mai importantă formă de participare politică!

10 May 2024 256

Editorial! Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pe ultima sută de metri! Cum încearcă unii părinți să „fenteze“ regulamentul

08 May 2024 457

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 727

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 666

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 457

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 530

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 510

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 797

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 472

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 627

Editorial. Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1531

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 694

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 642

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 657

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 503