Editorial! Magia Sărbătorilor poate fi spulberată de generozitatea unora! De ce Moșii iubesc mai mult alți copii?

  • Aceasta este problema cu care, cu siguranță se confruntă mulți părinți în această perioadă a anului.
 
Suntem în luna decembrie, luna cadourilor, luna din an cea mai așteptată de toți copiii. Încă de la finele lunii noiembrie, micuții se pregătesc cu scrisori și surprize pentru cei mai iubiți Moși.

Cu mic cu mare așteaptă cu nerăbdare să primească răsplata pentru cumințenia de peste an. Pentru Moș Nicolae micuții au pregătit fel de fel de desene și lucrări la școală, au ascultat povești, legende și cântecele, pentru a intra în atmosfera frumoasă a sărbătorii atât de iubite de copii.

Din păcate, la fiecare astfel de sărbătoare, când toți micuții ar trebui să se simtă iubiți și răsfățați, apar și discuții pentru care părinții trebuie să găsească explicații. Cu siguranță mulți părinți au fost chestionați de copii în perioada sărbătorilor de iarnă cu privire la cadoruile primite. De cele mai multe ori micuții sunt curioși de ce pe unii copii Moșii îi iubesc mai mult și le aduc daruri mai multe și mai scumpe și de ce altora le aduce daruri mai puține, sau uneori chiar deloc.

Este problema cu care, cu siguranță se confruntă mulți părinți în această perioadă a anului.

Moș Crăciun și Moș Nicolae ar trebui să fie numai iubire și magie, acesta ar trebui să fie farmecul lor,  e bucuria acestor povești minunate care ne-au făcut și nouă copilăria mai frumoasă.  Atunci când exagerăm cu darurile pentru copiii noștri, cel mai probabil spulberăm magia sărbătorilor pentru alți copii.  

În ultimii ani a apărut tradiția ca Moși Nicolae să vină și la școli sau grădinițe, iar copiii să găsească dimineața pe bancă surpriza oferită de Moșul cel darnic. Totul minunat, pâncă la apariția altor discuții! De ce la noi în clasă Moșul a lăsat doar o turtă dulce, iar la celelalte clase a lăsat pentru fiecare copil câte un calendar Advent cu multe dulciuri? Cum să-I explici copilului această situație, mai ales că la aceeași oră ies toți copiii pe poartă, unii cu cadoul în brațe alții cu mâna în buzunare.

Chiar dacă moșul a compensat lipsa cadoruilor acasă, în cizmulițele frumos lustruite, dezamăgirea copilului e mare la orice vârstă.

Dar, a trecut Moș Nicolae, a  lăsat tot ce a avut în sacul plin de minuni și acum predă ștafeta lui Moș Crăciun care cu siguranță are multe liste, scrisori și dorințe de îndeplinit.

Norocul este că Moș Crăciun vine în vacanță, iar până la revenirea la cursuri copiii mai uită din cadourile primite și unii copii nu mai consider necesar să se laude cu cadourile primite sub bradul de Crăciun.

Pentru a nu strica magia sărbătorilor pentru alți copii, poate unii părinți ar putea lua în considerare să le spună copiiilor că l-au ajutat și ei pe Moșul pentru a-I oferi cadourile dorite, având în vedere că acestea erau mai costisitoare decțât putea acoperi bugetul Moșului. Nu de alta dar pentru un copil sensibil care chiar crede cu tot suflețelul în magia sărbătorilor și în dărnicia Moșului îmbrăcat în costum roșu magia se poate destrăma cu ușurință. Este păcat ca Sărbătorile să fie distruse doar din dorința unora de a dovedi că pot să le ofere micuților absolut tot ce își doresc. Există n alte momente în tot anul în care un copil poate primi toate cadourile costisitoare pe care și le dorește. Să păstrăm magia sărbătorilor pentru toți copiii care mai cred în bunătatea Moșului darnic ce călătorește într-o singură noapte în milioane de case pentru a adduce un strop de bucurie tuturor!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 423

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 356

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 453

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 455

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 705

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 393

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 532

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 645

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 578

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 587

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 443

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 538

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 761

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 513

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 863