Editorial „Numai asta ne mai lipsea!“ Nu mai are nimeni lege antifumat ca noi!La noi s-au găsit soluţii la toate problemele, s-au pus capăt tuturor controverselor şi toate conflictele au fost aplanate. Nu mai avem de mult timp abatere de la moralitate, nu mai sunt corupţi, toate regulile stabilite de autoritatea supremă erau rezolvate şi legile erau votate.
 
Mai-marii lumii erau chiar invidioşi pe noi, întrucât niciunul dintre cei puternici şi mari nu avea o ţărişoară atât de disciplinată şi de echilibrată precum România. Aveam spitale curate şi dezinfectate, autostrăzi complete şi fără gropi, suficiente cămine pentru copii şi bătrâni. Tinerii primeau case gratis de la stat, profesorii şi medicii nu mai plecau în străinătate, pentru că aveau salarii convenabile. Pe scurt: totul mergea strună şi minunat în România. Un singur aspect mai trebuia pus la punct: să nu se mai fumeze în spaţiile publice. Dar s-a rezolvat şi asta!
 
Însă nu avem legea ca ceilalţi, cum e în toate statele înapoiate! Nu! Ei au locuri şi localuri speciale pentru fumători, unde înrăiţii se duc şi fumează de le ies ochii. În România, legea îţi interzice să fumezi chiar în maşină, dacă aceasta nu îţi aparţine pe persoană fizică. Într-adevăr, oamenii noştri politici, cărora chiar le pasă de plămânii noştri, nu mişcă un deget ca să diminueze poluarea industrială, însă trebuie să îi aplaudaţi că, după ce inhalaţi noxele din Constanţa, cel puţin nu o să mai fiţi nevoiţi să inspiraţi şi fumul de ţigară. Nici nu mai contează că aveţi pe trahee zilnic gaze şi mirosuri infecte şi că parlamentarii nu rezolvă situaţia, măcar n-o să mai simţiţi tutunul în nas!
 
Interdicţia fumatului în spaţiile publice a fost precum o avalanşă peste fanii cancerului de plămâni, deznădăjduiţi că nu mai au cum să îşi exercite pornirea nestăpânită în spaţii închise. Interzicerea fumatului în spaţiile publice este aplicată cu stricteţe ca prohibiţia americană din anii '20 şi probabil va avea tot atâtea şanse de reuşită ca şi aceasta.
 
Nici situaţiile referitoare la alcool, la cocalarii care vor polua fonic cu manele sau la „Dorelii“ care în continuare vor încerca să dea „coş“ cu gunoiul de la etajul opt direct în ghenă nu s-au rezolvat, momentan! Însă suntem mulţumiţi că avem miracolul acesta de lege antifumat, care o să bage în faliment investitorii mici şi mijlocii. Chiar suntem ţara lucrului bine făcut!
 
În acest moment, avem starea şi forţa necesare să ne regăsim în bancul cu Bulă, când doamna profesoară îl întreabă ce-i mai lipseşte, iar el spune că nu îi lipseşte nimic, deoarece, cu o seară înainte, tatăl său venise beat acasă şi făcuse treaba mare în mijlocul casei, făcând-o pe mamă să afirme: „Numai asta ne mai lipsea!“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câte amenzi a generat Legea antifumat, de la începutul anului, la Constanţa

27 Feb 2017 1734

romanialibera.ro Cum se încalcă legea fumatului sub ochii îngăduitori ai autorităților

22 Jan 2017 2845

Noii parlamentari vor să schimbe legea antifumat

23 Dec 2016 3087

Legea anti-fumat rămâne neschimbată. S-au respins modificările propuse

04 Oct 2016 1698

Ministrul Vlad Voiculescu, despre "îmblânzirea" legii antifumat

26 Sep 2016 1707

Editorial Lupta pentru supravieţuire. Există viaţă după legea antifumat?

09 May 2016 2558

Răspuns neașteptat al unui preot! Despre fumat- „Închipuiți-vă dacă Biserica făcea proiectul ăsta de lege” (video)

30 Apr 2016 2771

Legea antifumat a generat o „ploaie” de amenzi

18 Apr 2016 1593

Baruri transformate în cluburi private. Este permis fumatul? Ce spun autorităţile din Constanţa

11 Apr 2016 16305

Editorial Toţi românii vor fi obligaţi să-şi declare cartelele prepay. De Sănătate sau de Educaţie când vă ocupaţi?

01 Apr 2016 1588

Legea antifumat se modifică Fumatul va fi permis în camere special amenajate

30 Mar 2016 2731

Un poliţist, filmat când fuma în maşina de serviciu (video)

29 Mar 2016 1890

Lege antifumat Au fost prinşi elevi cu ţigara în gură

28 Mar 2016 1527

Un constănțean, amendat cu 100 de lei pentru că a fumat în loc nepermis

27 Mar 2016 2007

„Sunt fumător. Respect nefumătorii. Vreau să fiu respectat“ Constănţenii susţin masiv petiţia împotriva legii antifumat

21 Mar 2016 8685