Editorial

Editorial O septuagenară a murit călcată de un autobuz în Constanța. Cine îi protejează pe pietonii vârstnici. Păreri pro și contra


Joi după-amiază, la Constanța, pe șoseaua Mangaliei a avut loc un nefericit accident de circulație. O femeie de 70 de ani, care traversa prin loc nepermis, a fost lovită de un autobuz de transport persoane care făcea curse regulate de pasageri pe linia Constanța-Techirghiol. În urma izbiturii, femeia nu a mai avut nicio șansă. A murit, cum se spune, în brațele doctorilor.
 
Și de aici, o întreagă dezbatere în mediul virtual. Fiecare participant îl scoate pe celălalt vinovat: șoferii pe pietoni, pietonii pe șoferi.
Unii observă că bătrânii nu au răbdare, la semafor coboară de pe trotuar și încep traversarea când mai sunt cinci secunde până se face verde, dar și că traversează prin locuri nepermise și fără să se asigure.
Alții se laudă și spun că trec prin locuri nemarcate, dar se asigură, mai ales că acolo, în zona Abator, este un pasaj subteran care nu oferă nicio alternativă celor vârstnici, fiind imposibil ca un bătrân cu o sacoșă de la piață să coboare și să urce scările.
 
Pe lângă toate astea, și trecerile de pietoni sunt poziționate la mare distanță una de alta, și asta fiind o problemă pentru vârstnici.
Dar pasajul nu poate fi trecut nici de femeile cu copil în căruț. Rampele sunt abrupte și obositoare pentru oricine, nu doar pentru mămici cu copii sau bătrâni.
Ba mai mult, unii chiar spun, pe bună dreptate: cu ce este mai sigură trecerea de pietoni? Cine îi garantează că ajunge cu bine dacă traversează regulamentar?
Disputele pe această temă sunt interminabile.
Citind, ascultând, reflectând, înclini să crezi că toți au dreptate.
Și atunci? Ce este de făcut?
Sau se aplică principiul a muri cu dreptatea-n mână?!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

gica

14 Jul, 2019 14:27

Pentru a ajunge cu citeva minute mai repede si pentru ceva comoditate oamenii au inmultit nr masinilor personale la o cota greu suportabila , lucru care vine si cu vrea 2 mii de jertfe anuale.Cind nu ne afecteaza direct numarul e mic , problema apare cind este urcat pe esafod un apropiat..Ce Putem face?Sa folosim cit mai mult pransportul in comun.

Articole asemanatoare

ISU Constanţa Un biciclist, victima unui accident rutier produs pe Şoseaua Mangaliei (galerie foto)

09 Aug 2019 545

Grădinița cu Program Prelungit nr. 57 din Constanța angajează secretar

07 Aug 2019 694

Constanța Persoană rănită în urma unui carambol rutier produs pe șoseaua Mangaliei

16 Jul 2019 664

Undă verde de la Primăria Constanţa Magazinul Praktiker de pe şoseaua Mangaliei, rebranduit în Brico Depot

02 Jul 2019 1608

Imobil de opt etaje și clinică la parter, pe șoseaua Mangaliei. Primăria Constanța a emis un act de urbanism

05 Jun 2019 802

Atenţie! Imagini de pe camerele de supraveghere O femeie a fost spulberată de o maşină pe şoseaua Mangaliei din Constanţa (video)

15 May 2019 2538

Proiectul imobiliar Sammarina View Development, de pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator Constanţa, în atenţia APM Constanţa (document)

14 May 2019 1160

Cupa International SRL continuă demersurile pentru ridicarea unui imobil de patru etaje pe șoseaua Mangaliei (document)

13 May 2019 549

Se poate! Gropile din sensul giratoriu de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa au fost asfaltate (galerie foto)

20 Apr 2019 605

Accident rutier grav în Constanţa în faţa unei benzinării. Un şofer era beat. Maşinile implicate au ajuns în stâlpi. O victimă (galerie foto)

13 Apr 2019 5020

UPDATE. Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța, zona Abator. Un copil a fost rănit (galerie foto)

01 Apr 2019 1399

Imagini de la eveniment. Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța. Două autoturisme, implicate. Victima, un copil (galerie foto+video)

25 Mar 2019 2537

Mai mulţi abonaţi din Constanţa, fără energie termică

08 Mar 2019 1115

Imobilul ridicat de Carmeco SRL pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator, în atenţia Primăriei Constanţa. Ce a impus municipalitatea

06 Mar 2019 1167

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru zona Gară - şoseaua Mangaliei - Abator

28 Feb 2019 861