Editorial Oare când vom ieşi la plimbare fără să ne ferim de mizeria lăsată de animalele de companie?

Mulţi constănţeni îşi arată adesea nemulţumirea, pe reţelele de socializare, referitoare la felul în care arată oraşul Constanţa şi mai ales la mizeria cu care ne întâlnim pe toate străzile şi bulevardele din oraş. Chiar dacă autorităţile şi poliţiştii locali încearcă să îi disciplineze cât de cât pe cei care nu se deranjează să arunce gunoiul la coş sau să adune după animalele de companie, mai avem mult de aşteptat până când se vor vedea rezultatele.
 
De câte ori nu am observat pe stradă pe cineva care, din indolenţă, a aruncat un ambalaj sau un chiştoc de ţigară la întâmplare?! Majoritatea celor certaţi cu bunul-simţ sunt şi recalcitranţi atunci când li se atrage atenţia, astfel că justiţiarii de ocazie se transformă brusc în victime ale agresiunii verbale venite din partea celor admonestaţi.
 
Aceeaşi situaţie este şi în cazul proprietarilor de animale de companie care ies pe spaţiul verde cu prietenul necuvântător şi se fac că nu observă că animalul şi-a făcut nevoile şi că trebuie să strângă din urma lui. Din acest motiv, cele mai multe spaţii verzi din oraş au ajuns să fie toalete pentru animale şi sunt pline de excremente abandonate.
 
În sprijinul iubitorilor de animale a venit Primăria Constanţa, care a amplasat în cel mai mare parc din oraş, Tăbăcărie, suporturi în care proprietarii animalelor de companie găsesc tot ce au nevoie pentru a aduna mizeria lăsată de prietenul necuvântător.
 
Din păcate, ideea autorităţilor nu a fost primită aşa cum trebuie. Mai mult, unii puşi pe şotii au găsit de cuviinţă să se distreze vandalizând aceste suporturi şi au împrăştiat toate pungile pe aleile din parc.
 
Şi poliţiştii locali îi sancţionează pe cei care se fac că nu observă mizeria lăsată de animale, amenda fiind destul de consistentă. Din păcate, nu putem avea un poliţist local la orice colţ de bloc pentru a-i disciplina pe toţi cei care nu adună după animale. Probabil pe acest fapt se bazează şi cei cu prieteni necuvântători care nici nu se sinchisesc să strângă mizeria.
 
Tactica adoptată de mai toţi cei care ies cu animalele la plimbare pentru a se uşura este în mare parte aceeaşi. În momentul în care observă intenţia animalului, ori intră în vorbă cu cineva, ori butonează telefonul şi apoi, brusc, când animalul se pune în mişcare, nu le mai este distrasă atenţia de nimic.
 
Grav este că nici nu acceptă să li se atragă atenţia, motivând că toată lumea face aşa. Trist este că mentalitatea aceasta nu va conduce cât de curând către o schimbare şi vom continua să ne ferim de capcanele urât mirositoare abandonate pe trotuar sau pe spaţiul verde de cei cu prieteni necuvântători.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 700

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 477

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 515

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 582

Editorial Femeia, eterna poveste

08 Mar 2024 589

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 539

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 657

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 512

Editorial! Lungul drum către casă, blocat în drumurile cu sens unic

03 Mar 2024 823

Editorial Martie, timpul de a ne reaminti și aprecia învățăturile și încurajările mamei

01 Mar 2024 524

Editorial Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

28 Feb 2024 862

Editorial Tragedia din Valencia, semnal de alarmă pentru constructorii din întreaga lume

25 Feb 2024 1087

Editorial Bullying-ul se învață acasă!

18 Feb 2024 826

Editorial! Copiii ar trebui să fie în siguranță în școală și alături de profesori! Cazurile șocante de săptămâna asta ce demontează această teorie

16 Feb 2024 869

Editorial Valentine's Day și Dragobete. Celebrări ale iubirii și tradiției românești

14 Feb 2024 654